Имам въпрос ,сигурно ще ви прозвучи малко объркано ама незнам
как по ясно да го обясня..
Баба ми и дядо ми имат две деца- майка ми и брат й.
Баба ми и дядо ми живееха в съща с двор които бяха отчуждени
преди повече от 20г.В замяна получиха 2 еднакво големи апартамента.
Единият апартамент- веднага построен-го дадоха на сина си а другия
остана за
тях и за майка ми .
Баба ми почина преди няколко години , майка ми живее с
дядо ми за когото се грижи но той е много болен и..
Двамата жевеят в общинско жилище от много години тъй
като техния апартамент още не е построен....Но това е друга история..
Тревожи ме една мисъл напоследък.
Мен ме тревожи друго .
Дали след смъртта на дядо ми вуйчо ми би могъл
да предяви някакви претенции за апартамента на майка ми
при положение ,че вече е получил своя дял от наследството
още при отчуждението на къщата.Други имоти има същщо ,
но те разбира се подлежат
делба между брата и сестрата не оспорвам това .
Въпроса ми е само за апартамента?!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 19:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Без заглавие
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Благодаря ,че бързо се отзовахте.Ще опитам да уточня.
В замяна получиха 2 еднакво големи апартамента. как? Не знам точно знам, че трябва на мястото на къщата им да строят нещо и им отчуждават къщата и в замяна им дават апартаменти.Незнам подробности по въпроса .
Единият апартамент- веднага построен-го дадоха на сина си КАК? - не съм запозната точно но мисля че става въпрос за дарение тъй като той малко след това си го продаде без никой да разбере и си купи друг.
Под двамата имах предвид майка ми и дядо ми.
/ кой апартамент- онзи дето не е построен или този получен по отчуждението/ При отчуждаването дават 2 апартамента .1 брата на майка ми го взима .
Вторият който остава за баба ми дядо ми и майка ми не е построен още. За него ми е питането.
Съжалявам ,но само толкова информация имам Ако не е достатъчна ще трябва да ровя да търся стари документи може би
В замяна получиха 2 еднакво големи апартамента. как? Не знам точно знам, че трябва на мястото на къщата им да строят нещо и им отчуждават къщата и в замяна им дават апартаменти.Незнам подробности по въпроса .
Единият апартамент- веднага построен-го дадоха на сина си КАК? - не съм запозната точно но мисля че става въпрос за дарение тъй като той малко след това си го продаде без никой да разбере и си купи друг.
Под двамата имах предвид майка ми и дядо ми.
/ кой апартамент- онзи дето не е построен или този получен по отчуждението/ При отчуждаването дават 2 апартамента .1 брата на майка ми го взима .
Вторият който остава за баба ми дядо ми и майка ми не е построен още. За него ми е питането.
Съжалявам ,но само толкова информация имам Ако не е достатъчна ще трябва да ровя да търся стари документи може би
- brenda
- Младши потребител
brenda, какво значи не сте запозната или не знаете точно??
става дума за неща, които се удостоверяват с документи, нот.актове и така нататък. не може да питате за нещо без и вие самата да сте сигурна в фактите, които ни излагате.
става дума за неща, които се удостоверяват с документи, нот.актове и така нататък. не може да питате за нещо без и вие самата да сте сигурна в фактите, които ни излагате.
- barri
- Потребител
Re: Без заглавие
brenda написа:майка ми живее с
дядо ми за когото се грижи но той е много болен и.. Въпроса ми е само за апартамента?
Не е ли малко неетично да му делите имането на човека още преди да се е споминал?!?
brenda написа:Тревожи ме една мисъл напоследък.
Мен ме тревожи друго .
Дали след смъртта на дядо ми вуйчо ми би могъл
да предяви някакви претенции за апартамента..
То малко на диалог прилича - и мен започва да ме тревожи...
Вместо за болния си дядо да се притеснявате, Вие имуществото вече му гласите..
и то с неясни въпроси "Моабет да стаа"
- naska
- Младши потребител
naska написа:Не е ли малко неетично да му делите имането на човека още преди да се е споминал?!?
Naska, тук е юридически форум, не другарски съд!
Етиката може да разисквате някъде другаде.
- fenix_f
- Потребител
Първо искам да благодаря на всички въпреки критиките ви..Аз съм автор на всичките теми нищо не отричам. Имала съм проблем питала съм. В момента ме вълнува този въпрос защото се очертава майка ми да остане на улицата тъй като дядо ми е много болен както вече казах. Лесно е да се критикува без да занеш за какво става въпрос вес пак не сатва въпрос за вашата майка аза моята ...Никъде не съм писала ,че не ме е грижа за дядо ми и не бих казала такова грозно нещо. Така ,че всякакви спекулации по тоя въпрос са излишни. Не съм запозната подробно със докумените просто защото не са у мен и на тоя етап нямам възможност да ги проверя.lyutiyat, благодаря Ви за коректния отговор. Ще потърся документите и ще се консултирам с адвокат. И друго.. имала съм нужда от съвет питала съм тук. Не виждам лошо нали форума е за въпроси. Никого не задължавам да ми отговаря. Просто учтиво помолих за съвети. Нищо повече .На питането ми за данъците може би не съм уточнила че става въпрос за данъци дължими от бившия ми съпруг. С който в момента сме в развод с помощта на адвокат разбира се . Преди да пусна молбата за развод просто по човешки се притеснявах и затова исках да питам какви са ми шансовете за някои неща и получих адекватни отговори за което съм благодарна много. След това не съм Ви занимавала с въпроса просто защото си наех адвокат който да се погрижи за това.
Нямах идея ,че във форума има лимит на въпросите. Простете ,че наруших спокойствието на форума с няколко молби за съвет.
barri, относно прословутия апартамент няма го да защото държавата вече толкова години след отчуждението не намери пари да го построи и баба ми се спомина без да види собствен дом а дядо ми и майка ми живеят буквално като на хотел в общинско жилище и нямат друг покрив над главата освен тоя прословут апартамент за който питам и който догодина все пак ще се строи най накрая... баба ми не доживя да види дом , дядо ми е на 95 години живота си тече болестите не го подминават за съжаление.. майка ми може да остане на улицата и.. ама това е друга тема която не смятам да разисквам повече тук тъй като никого не касае освен мене .. ама все пак го правя за да придобиете Вие някаква представа как стоят нещата.. пък после критикувайте няма проблем както вече казах не става въпрос за ваши близки ...
Нямах идея ,че във форума има лимит на въпросите. Простете ,че наруших спокойствието на форума с няколко молби за съвет.
barri, относно прословутия апартамент няма го да защото държавата вече толкова години след отчуждението не намери пари да го построи и баба ми се спомина без да види собствен дом а дядо ми и майка ми живеят буквално като на хотел в общинско жилище и нямат друг покрив над главата освен тоя прословут апартамент за който питам и който догодина все пак ще се строи най накрая... баба ми не доживя да види дом , дядо ми е на 95 години живота си тече болестите не го подминават за съжаление.. майка ми може да остане на улицата и.. ама това е друга тема която не смятам да разисквам повече тук тъй като никого не касае освен мене .. ама все пак го правя за да придобиете Вие някаква представа как стоят нещата.. пък после критикувайте няма проблем както вече казах не става въпрос за ваши близки ...
- brenda
- Младши потребител
fenix_f написа:naska написа:Не е ли малко неетично да му делите имането на човека още преди да се е споминал?!?
Колега, да не Ви е обхванала посевместната целесъобразност и практичност?!
А нима етиката не е намерила отражение и институционализиране в правните норми?! А нима законодателят не се е съобразил със съществуването й при регламентацията на едно от основанията на чл.26 от ЗЗД - "сделки с неоткрити наследства", към което питащата явно се е насочила... приживе на дядото да се подсигури с апартамента...?!?!
Разбиранията ми се основават на етиката и смятам, че при отсъствието й юриста загубва призванието си и се превръща в търговец, губиш усещането и я удряш на печелбарство. Това, разбира се не е с пряка насоченост към Вас, а е въпрос на идеология. /уточнявам го за да не ме нападате отново/
Към питащата - с неясни факти, съот. неясни отговори, а може би и неправилни. При такъв, както твърдите, значим за Вас имуществен интерес само адвокат може да Ви предложи изгодната за Вас и приложима правна форма на ситуацията. Съществуват варианти но без факти някой даже може да Ви подведе във форума дори и с добра воля. Така, че прежалете един хонорар при колега, това ще Ви плати спокойствието, ако не трябва да разчитате на добрата воля на вуйчо си и на "етичността" във взаимоотношенията Ви. Или дайте повече инфо.
Успех
- naska
- Младши потребител
naska написа:fenix_f написа:naska написа:Не е ли малко неетично да му делите имането на човека още преди да се е споминал?!?
Колега, да не Ви е обхванала посевместната целесъобразност и практичност?!
А нима етиката не е намерила отражение и институционализиране в правните норми?! А нима законодателят не се е съобразил със съществуването й при регламентацията на едно от основанията на чл.26 от ЗЗД - "сделки с неоткрити наследства", към което питащата явно се е насочила... приживе на дядото да се подсигури с апартамента...?!?!
Разбиранията ми се основават на етиката и смятам, че при отсъствието й юриста загубва призванието си и се превръща в търговец, губиш усещането и я удряш на печелбарство. Това, разбира се не е с пряка насоченост към Вас, а е въпрос на идеология. /уточнявам го за да не ме нападате отново/
Към питащата - с неясни факти, съот. неясни отговори, а може би и неправилни. При такъв, както твърдите, значим за Вас имуществен интерес само адвокат може да Ви предложи изгодната за Вас и приложима правна форма на ситуацията. Съществуват варианти но без факти някой даже може да Ви подведе във форума дори и с добра воля. Така, че прежалете един хонорар при колега, това ще Ви плати спокойствието, ако не трябва да разчитате на добрата воля на вуйчо си и на "етичността" във взаимоотношенията Ви. Или дайте повече инфо.
Успех
Колега, изобщо не искам да коментирам колко морални и етични са законите ни. Всеки го праценя от собствения си опит и виждания. Имах друго предвид когато реагирах на поста Ви. Това е юридически форум и тук хората очакват юридически съвети, а не да коментираме морални ли са или не питащите. За мен е напълно неуместно да кажете на някой влязъл във форума, че е неетичен без да го познавате, само от няколко написани тук изречения. Омръзнало ми е всеки да смята своя си морал и виждане за единствено правилни, а всеки различен за неморален. Всеки юрист има своя си етика, това че Вашата не е като на други, не означава, че Вие сте етична, а другите - не. Както казва една моя позната - и убиеца се мисли за прав.
- fenix_f
- Потребител
Колега, изобщо не искам да коментирам колко морални и етични са законите ни. [/quote]
Нямах предвид това, колко са и колко не са...., това за етичните правила заляга още в общата теория на правото...., но май-много размихме темата.
Имах друго предвид когато реагирах на поста Ви. Това е юридически форум и тук хората очакват юридически съвети [/quote]
Е при липса на правно релевантни факти може и една делба да й спретна или дарение, а какво ще кажете за симулативна покупко-продажба. При точно зададен въпрос - професионален съвет, неясно зададен въпрос - мога да изрязя само човешкото си мнение.
fenix_f имате интересни съждения, наистина би ми било интересно да чуя /прочета/, но доста натоварихме темата, така че да спрем до тук.
Нямах предвид това, колко са и колко не са...., това за етичните правила заляга още в общата теория на правото...., но май-много размихме темата.
Имах друго предвид когато реагирах на поста Ви. Това е юридически форум и тук хората очакват юридически съвети [/quote]
Е при липса на правно релевантни факти може и една делба да й спретна или дарение, а какво ще кажете за симулативна покупко-продажба. При точно зададен въпрос - професионален съвет, неясно зададен въпрос - мога да изрязя само човешкото си мнение.
fenix_f имате интересни съждения, наистина би ми било интересно да чуя /прочета/, но доста натоварихме темата, така че да спрем до тук.
- naska
- Младши потребител
Изложих въпроса си доста неясно така е съжалявам, но съм много притеснена.Въобще нее проблем каквото и да било наследство за мен , имам покрив над главата и едно прекрасно дете друго не ми трябва така че..Моля по човешки да не правите спекулации с въпроса за наследството тъй като не съм пряк наследки на каквото и да било в случая! Спирам да обяснявам като виновна ученичка че се страхувам майка ми да не остане на улицата!След многократни подсещания на г-на който обича да приключва темите че се нуждая само и единствено от ппатени консултации мисля няма какво повече да кажа по темата.Преди да приключа темата все пак искам отново да благодаря на всички писали в нея и отговорили на въпроса макар и зададен доста неясно за което се извиних вече .Също така -г-да и г-жи адвокати , ако съм била некоректна по някакъв начин моля да ме извините не е било умишлено . Няма повече да Ви досаждам със въпросите си .
Моля модератор за заключи темата.
Моля модератор за заключи темата.
- brenda
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|