- Дата и час: 29 Ное 2024, 19:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ограда в съсобствен имот
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
ограда в съсобствен имот
Имам въпрос по следния казус: може ли да се сложи ограда в съсобствен имот с постройка, която да разделя дворното място, след като делото за доброволна делба на имота е минало и никой не оспорва правото на другия съсобственик да си ползва дела, а и в решението на съда е записано "без преустройства". Благодаря предварително за дадените мнения, ако можете да ми препоръчате и добър адвокат от Пловдив по граждански дела , който да защити интересите ми.
- gminchev
- Нов потребител
Re: ограда в съсобствен имот
gminchev написа:Имам въпрос по следния казус: може ли да се сложи ограда в съсобствен имот с постройка, която да разделя дворното място, след като делото за доброволна делба на имота е минало и никой не оспорва правото на другия съсобственик да си ползва дела, а и в решението на съда е записано "без преустройства". Благодаря предварително за дадените мнения, ако можете да ми препоръчате и добър адвокат от Пловдив по граждански дела , който да защити интересите ми.
Ако разбрах нещо..........дворното място делено пък съсобствено.....я се изкажи сега двора делим ли ,щото може да е бил неделим и вие да си имате 1/2 ид. част от двора ,а да сте си поделили ползването на двора ,ако въобще сте си го поделиил ,което ползване е различно от делба
- donna
- Старши потребител
Re:ограда в съсобствен имот
Благодаря на Дона за отзива. Съжалявам , че първия път не успях правилно да изложа казуса , ще се опитам да го направя сега:
Имаме по 1/2 идеална част от застроения и незастроения имот , който се състои от 200кв.м. Имота е разделен за реално ползване от съда. Въпросът ми е може ли другият съсобственик да сложи "лека ограда" на границата, определена от съда, без наше съгласие, понеже разстоянията между сградите са много малки от 3 до 5 метра. Ние не искаме да се слага ограда понеже става затвор в пълния смисъл на думата.
п.с.
ако може да ми обясните какво точно се има в предвид под "лека ограда"
Имаме по 1/2 идеална част от застроения и незастроения имот , който се състои от 200кв.м. Имота е разделен за реално ползване от съда. Въпросът ми е може ли другият съсобственик да сложи "лека ограда" на границата, определена от съда, без наше съгласие, понеже разстоянията между сградите са много малки от 3 до 5 метра. Ние не искаме да се слага ограда понеже става затвор в пълния смисъл на думата.
п.с.
ако може да ми обясните какво точно се има в предвид под "лека ограда"
- gminchev
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|