Бих искала да ви попитам как стои въпроса със съсобствеността, в частност границата на ползване,изградена от оградна мрежа. Проблема е следния: дворното ни място е съсобственост със съседи,живущи на друга улица. Границата е оградна мрежа. Понеже ни се влошиха отношенията със съседите, съпругът ми изгради паралелно в нашата част нещо като ограда, която е изградена от набити тръби и мрежа. Покрита е с непрозрачен найлон, т.к. ни писна да надничат в двора и т.н. Върви паралелно на другата ограда. Ние им се падаме от северната страна, тоест дори не им закриваме слънцето.От тяхна страна има пусната жалба в Общината и предписание за премахване на тази т.н."ограда". Мисълта ми е, има ли смисъл да се боря против това предписание ?
Благодаря .
- Дата и час: 29 Ное 2024, 19:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И за оградите да питам....
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: И за оградите да питам....
[quote="bubito_"]Бих искала да ви попитам как стои въпроса със съсобствеността, в частност границата на ползване,изградена от оградна мрежа. Проблема е следния: дворното ни място е съсобственост със съседи,живущи на друга улица.
Ква ограда вие сте съсобственици на поземления имот , тоест като сте двама съсобственици всекий притежава по 1/2 ид. част от него .Като не можете доброволно да си разделите ползването ,поискайте съда да направи това.
Според мен без да сте си разделили ползването на двора .......няма смисъл да жалите акквото и да било ................
Ква ограда вие сте съсобственици на поземления имот , тоест като сте двама съсобственици всекий притежава по 1/2 ид. част от него .Като не можете доброволно да си разделите ползването ,поискайте съда да направи това.
Според мен без да сте си разделили ползването на двора .......няма смисъл да жалите акквото и да било ................
- donna
- Старши потребител
Проблема е ,че не може да се разделим, освен с доброволна делба. Малка е площта, триста и няколко квадрата общо. А онези са толкова проклети....Нашата част е доста по- голяма .
donna, в поста ми с предния въпрос за тоалетната, където е снимката, погледни я пак и ще разбереш, точно това е въпросната ограда. Сега паралелно има друга от нашата страна. Нямам нерви с тези хора. Явно си живеят още в 80 -те години, тоалетни,огради....
donna, в поста ми с предния въпрос за тоалетната, където е снимката, погледни я пак и ще разбереш, точно това е въпросната ограда. Сега паралелно има друга от нашата страна. Нямам нерви с тези хора. Явно си живеят още в 80 -те години, тоалетни,огради....
- bubito_
- Нов потребител
bubito_ написа:Проблема е ,че не може да се разделим, освен с доброволна делба. Малка е площта, триста и няколко квадрата общо. А онези са толкова проклети....Нашата част е доста по- голяма .
е при така площ няма как май да разделите парцела неделим е ,но можете да си разделите ползването ,това е различно .
- donna
- Старши потребител
Ами имат ли право да ни събарят оградата тогава? Всъщност , то дори не е ограда в смисъла на думата...
- bubito_
- Нов потребител
bubito_ написа:Ами имат ли право да ни събарят оградата тогава? Всъщност , то дори не е ограда в смисъла на думата...
ДА
- donna
- Старши потребител
съсобствен двор
Аз имам също 1/2 идеална част от двор със съседите. Когато купувахме от тях мястото , подписахме пред нотариус документ , в който се указвт точно границите и квадратурата на всеки. На тази база аз построих ограда м/у нас и така всеки си знае двора и си прави каквото иска в него - при съседа ми е кочина , а примен - райграс
- tonixxl
- Нов потребител
Re: съсобствен двор
tonixxl написа:Аз имам също 1/2 идеална част от двор със съседите. Когато купувахме от тях мястото , подписахме пред нотариус документ , в който се указвт точно границите и квадратурата на всеки. На тази база аз построих ограда м/у нас и така всеки си знае двора и си прави каквото иска в него - при съседа ми е кочина , а примен - райграс
Хубаво и какво разделихте ползвано на двора ли ,щото е неделим ,ако е така тая ограда си е незаконен строеж за нея се искат разни разрешителни ,за които и дума няма ...освен ако не е телена и съседа е бил съгласен да се опъне тая тел.
Другото е парцела да е бил делим и да сте си получили реалното ...щото чета тука за квадратура ,ама за построена ограда пак се иска съответните разрешителни и тука .....
Но както и да е много се радваме за вашия плет
- donna
- Старши потребител
Re: съсобствен двор
tonixxl написа:Аз имам също 1/2 идеална част от двор със съседите. Когато купувахме от тях мястото , подписахме пред нотариус документ , в който се указвт точно границите и квадратурата на всеки. На тази база аз построих ограда м/у нас и така всеки си знае двора и си прави каквото иска в него - при съседа ми е кочина , а примен - райграс
Май, май този документ е бил договор за доброволна делба.
Защото ако не е-вижте какво е написала Дона-права е.
- georgi07
- Потребител
И нашата дублираща ограда е от телена мрежа,покрита с непрозрачен найлон. Имаме ли право на такава ?
- bubito_
- Нов потребител
Вижте хубаво какво сте подписали пред нотариуса. Ако не можете да го разтълкувате, консултирайте се с адвокат. А друг път преди още да подпишете, идете при адвокат и питайте за всичко, дори и за невъзможни на пръв поглед варианти във взаимоотношенията ви.
- moni_d
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|