Съпругът ми беше прокурист на ЕТ по съдебно решение до края на миналата година.
Но при една насрещна проверка на ЕТ -то, НАП го поканва, като представител на данъчно - задълженото лице. От тук възниква въпроса, не следва ли собственика да бъде поканен. Няма друг прокурист. Не е подадена декларация за промяна в Агенцията по вписванията. Собственика не иска да подава такава, въпреки, че е наясно със санкциите. По чия инициатива това трябва да стане това - на съпругът ми или на ЕТ- то чрез неговия собственик.
И
съпругат ми, въпреки, че вече не е прокурист по съдебно решение, но има трудов договор като управител но не в първа, а втора група на НКПД, има ли право да подписва ГФО на ЕТ - то за 2006 година и занапред. Всъщност кой , освен съставителя, подписва ГФО на ЕТ
- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прокурист
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Прокурист значи равноправен съдружник.Носи същите отговорности и има същите права като собственика.....Леле защо се е съгласил на такава длъжност!?!
- dodomoi
- Нов потребител
dodomoi написа:Прокурист значи равноправен съдружник.Носи същите отговорности и има същите права като собственика.....Леле защо се е съгласил на такава длъжност!?!
интересно твърдение
Аз съм на друго стновище. ЕТ може сам да управлява и представлява предприятието. Възможно е обаче търговецът да назначи управител /прокурист/. Когато предпирятието на ЕТ още от момента на вписването ще се управлява от управител /прокурист/ изготвя се образец от неговия подпис /спесимен/ или впоследствие при промяна на начина на управление и представителство, което се прилага към заявлението за първоначална регистрация, съответно заявлението за вписване на промени във вписаните обстоятелствата. Представителната власт на прокуриста включва възможност за извършване както на материалноправни действия, така и на процесуалноправни действия,като нейния обем произтича от договора за управление.
виж чл. 21 и сл. от ТЗ
apk76
- apk76
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|