Моля да ми помогнете! Имаме спор!
Работя в Дом за деца, лишени от родителски грижи, не съм зам.директор. Директорът ни излезе в отпуск за 1 месец. С издадена Заповед на Кмета на общината, на основание чл.44, ал.2 от Закона за местното самоуправление замествах и изпълнявах функциите Директор на ДДЛРГ за определения период. В заповедта не е споменато нищо друго! Не ми беше разяснено и обяснено, какви са моите права. Изпълнявах най-отговорно и съвестно и моите и на Директора задълженията, без да мисля за законовите положения!
В последствие разбирам, че е трябвало нещата да се уредят с допълнтелно споразумение или друг документ. Сега се оказва, че съм нямала правомощия на директор и не мога да търся правата си по чл.259 от КТ. Какви са моите права в този случай? Не е ли това вътрешно заместване?
Аз не мога да се съглася! Кой е прав?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
заместване на директор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли някой, да ми даде съвет Имам ли основание да си търся правата или да си мълча! Ей, това не мога да разбера! Ако не съм права да ми се обясни точно и конкретно!
Моля за вашето компетентно мнение!
Моля за вашето компетентно мнение!
- deizi_ss
- Нов потребител
Ако се касае за чл. 259 КТ следва да се има предвид, че заместването се осъществява по писмено съгласие на двете страни, обективирано в договор или допълнително споразумение. Заповедта е едностранно волеизявление на работодателя, а заместване не може да се осъществява само на базата на еднолична заповед на работодателя, защото липсва взаимно съгласие.
От друга страна има и една ал. 3, която гласи, че липсата на писмена форма не е пречка служителят да получава възнаграждение за заместването.
Сумите, които служителят получава за времето на вътрешно заместване по чл. 259 КТ, се включват в базата за изчисляване на обезщетенията по КТ и ако работодателя не изплати доброволно полагащата се разлика между дължимо и изплатено обезщетение служителят може да си търси правата пред съда. Тригодишният давностен срок тече от датата, когато е трябвало да се извърши плащането.
От друга страна има и една ал. 3, която гласи, че липсата на писмена форма не е пречка служителят да получава възнаграждение за заместването.
Сумите, които служителят получава за времето на вътрешно заместване по чл. 259 КТ, се включват в базата за изчисляване на обезщетенията по КТ и ако работодателя не изплати доброволно полагащата се разлика между дължимо и изплатено обезщетение служителят може да си търси правата пред съда. Тригодишният давностен срок тече от датата, когато е трябвало да се извърши плащането.
Последна промяна fester1 на 06 Авг 2007, 16:17, променена общо 1 път
- fester1
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|