начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

архивите на поземлините комисии???

Казуси за недвижими имоти

архивите на поземлините комисии???

Мнениеот raflo » 25 Юли 2007, 21:58

Някои би ли ми казал каде мога да намеря архивите на поземлините комисии моля спешно е.
raflo
Младши потребител

Мнениеот friend28 » 25 Юли 2007, 23:03

мнение на архитект
friend28
Потребител

Мнениеот bebitor » 25 Юли 2007, 23:57

Я да взема аз да отговоря, че в този късен час може и в спешно отделение да ви препратят.
Правоприемник на поземлените комисии за ОСЗГ, ще рече общинска служба по земеделието и горите. Там са и архивите.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот friend28 » 26 Юли 2007, 00:49

Ако преписките по ЗСПЗЗ от 1991 г.насам са архив... да. Иначе емлячните регистри са си по кметствата / ако не са унищожени /, старите кадастри / по правило за населените места / са в общините, а всичко останало - в Държавен архив / mротоколи за оземляване, протоколни книги на ТКЗС, архивни фондове на областните служби по земеделие отпреди 1944-1948, архиви на селски народни съвети, държавни органи etc.etc./
мнение на архитект
friend28
Потребител

Мнениеот lateva » 26 Юли 2007, 17:18

friend28..........Иначе емлячните регистри са си по кметствата / ако не са унищожени /........
даа, така би трябвало да е, но...../ винаги има но/оказа се, че същите тези емлячни регистри се съхраняват при ОС ЗГ/ поне при нас, колкото и парадоскално да звучи/. Търсете на всички места посочени от колегите. И....успех!

Много ми е интересно къде е това "при Вас", където емлячните регистри се съхраняват от ОСЗГ?!?! Същите са регистри, подобни на данъчните. Съгласно чл. 12, ал.2 от ЗСПЗЗ са доказателствено средство относно правото на собственост към момента на масовизация на земите, което в чести случаи се представя по дела по чл.11, ал.2 от ЗСПЗЗ при които ответник е ОСЗГ ?!?! Ответника съхранява доказателства, ееееех!
lateva
Младши потребител

Мнениеот raflo » 27 Юли 2007, 16:14

ами ако ми отказват достъп до емлячните регистри кво да направя,защтото във това село кадето бяхме и имаме земи ми казват че нямаме право на достъп до емлячния регистър,и бихте ли ми разеснили за тези архивни фондове на областните служби по земеделие отпреди: 1944-1948,случими се също нещо страно във едно от селата когато бяхме да вадим удостоверения за наследници,там ми казаха че полвината докоменти са изгубени при преместване и че същтоо се случвало и във ОСЗГ.И последно как е ставало покупко продажбата на имоти.Вчера бях до агенцията по вшписвания и ми отказаха достъп до архива със мотива че незнаем от кои точно е купил дядо ми земята,и трябва да знам коя година я е купил.моля ви ако меже отговорете ми.БЛАГОДАР ВИ.
raflo
Младши потребител

Мнениеот raflo » 27 Юли 2007, 21:24

да имам устен отказ да ми бъде даден емлячния регистар,не ми беше казано защо,когато попитах,след това относно тези архивни фондове на областните служби по земеделие ме интерисува какво се е вписвало там дали имало описание иван ...... е притежавал толкова земи,какво точно се е описвало въвъ тези докоменти.Интерисувам се как са се копували имоти във периода от 1880-1948година.Е това достатачно ли е.
raflo
Младши потребител

Назад към Имотни казуси