Здравейте,може ли някой да ми даде отговор във връзка с наследствена земя?След смъртта на баща ми през 2005г.съм негов единствен наследник.Но той има две сестри с които земята не е разделена и по документи трябва да се раздели на три.Само,че те не желаят и смятат,че трябва само те да делят помежду си.В момента завеждат дело срещу мен с аргумента,че баща ми приживе е продал една нива за която продажба са се подписали и тримата и това предполага парична подялба или друго споразумение.Но въпреки своите подписи върху извършената продажба преди десет години,искат да ме убедят,че само той е взел пари и вече нямам право върху останалата част от земята.За морал не говорим,но какви проблеми могат да ми създадат с това безумно дело?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 18:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследствена земя
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Заведете дело за делба на ВСИЧКИ съсобствени имоти. Наемете си читав адвокат и ги действате.
За делото - не знам какво е това дело, но ми се струва смешно
"В момента завеждат дело срещу мен с аргумента,че баща ми приживе е продал една нива за която продажба са се подписали и тримата и това предполага парична подялба или друго споразумение."
Като са продавали Нотариуса ги е питал - платено ли ви е. Те са казали ДА.
Нямам си и идея как ще докажат, че еди си кой съсобственик се е обогатил....
За делото - не знам какво е това дело, но ми се струва смешно
"В момента завеждат дело срещу мен с аргумента,че баща ми приживе е продал една нива за която продажба са се подписали и тримата и това предполага парична подялба или друго споразумение."
Като са продавали Нотариуса ги е питал - платено ли ви е. Те са казали ДА.
Нямам си и идея как ще докажат, че еди си кой съсобственик се е обогатил....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Благодаря ,че ми отговорихте.Аз също предполагам,че след като човек в пълно съзнание и доброволно изповядва сделка пред Нотариус ,нещо не ми е ясно защо след десет години ще се отказва от подписа си и ще се мъчи да доказва,че от трима само един е получил
пари.(починал човек,който не може да се защити).Докато беше жив нямаха такива претенции.Какво ще бъде това дело и след като някой се е ангажирал с него може би има начин да ми се създадат проблеми. На този етап за какво да наема адвокат?Те ще казват не са взимали пари,а ние-взехте.Нали този нотариален документ доказва,че всички подписали са съгласни.Затова питам,ако има някакъв начин да излъжат,че не са взели пари ,веднага ще наема адвокат.Просто в момента нямам никакви желания и време да се занимавам с подобни дела.
Поздрави
пари.(починал човек,който не може да се защити).Докато беше жив нямаха такива претенции.Какво ще бъде това дело и след като някой се е ангажирал с него може би има начин да ми се създадат проблеми. На този етап за какво да наема адвокат?Те ще казват не са взимали пари,а ние-взехте.Нали този нотариален документ доказва,че всички подписали са съгласни.Затова питам,ако има някакъв начин да излъжат,че не са взели пари ,веднага ще наема адвокат.Просто в момента нямам никакви желания и време да се занимавам с подобни дела.
Поздрави
- sashopan
- Нов потребител
Ако имаше такъв документ за какво водят дело?А пък аз съм сигурна,че няма такъв документ.Бяхме доста близки с баща ми и знаех всичко какво става.
А на тях щом им "зависи живота"от тези земи просто можеха да дойдат и да поговорим.И ако не говорим на един език......адвокатите
А на тях щом им "зависи живота"от тези земи просто можеха да дойдат и да поговорим.И ако не говорим на един език......адвокатите
- sashopan
- Нов потребител
А дали тази нива , която той е продал не е идеална част от някаква по-голяма и сестрите просто да са си дали съгласието по чл.33/2/ ЗС, без да са получили нищо от нивата?
- sunrise
- Активен потребител
Точно така.Казали са им ,че няма доказателства в твърденията им,че само един човек е похарчил парите.
Благодаря Ви засега от мен толкова.
Благодаря Ви засега от мен толкова.
- sashopan
- Нов потребител
Защо така, търси съдействие, но обясни нещо по конкретно. Кажи номер на дело, съд и състав, обади се на адвокат или поискай да ти се обади такъв на ЛС. Просто при този въпрос колегите, които има какво да ти отговорят няма как да го направят; нищо конкретно не е ясно.
- civilista
- Младши потребител
Има дни,когато човека вселява в мен ужас.
Не се оправдавам,но връщайки се от чужбина,мой роднина ме уведоми,че на следващия ден има заведено дело срещу мен.Първичното в мен потърси помощ от форума.След което нещата се изясниха и всичко е било само някаква закана.Опитах се да Ви обясня и съжалявам,че се нахвърлихте срещу мен.
Чудя се къде ли мога да Ви наема и да Ви поставя окончателната диагноза.
Никога не се заричайте към кого ще се обърнете.Повярвайте ми тук вече зная,че съм много добра.
Успех в набирането на клиенти,но незнам как ще стане за Вас всички са глупави.
Не се оправдавам,но връщайки се от чужбина,мой роднина ме уведоми,че на следващия ден има заведено дело срещу мен.Първичното в мен потърси помощ от форума.След което нещата се изясниха и всичко е било само някаква закана.Опитах се да Ви обясня и съжалявам,че се нахвърлихте срещу мен.
Чудя се къде ли мога да Ви наема и да Ви поставя окончателната диагноза.
Никога не се заричайте към кого ще се обърнете.Повярвайте ми тук вече зная,че съм много добра.
Успех в набирането на клиенти,но незнам как ще стане за Вас всички са глупави.
- sashopan
- Нов потребител
Лют,Вие сте станал много любезен-това е просто ЧУДЕСНО!!!
Лекарят вижда човека във всяка негова слабост,юриста-във всяка негова подлост,теолога-във всяка негова глупост!
Артур Шопенхауер
Лекарят вижда човека във всяка негова слабост,юриста-във всяка негова подлост,теолога-във всяка негова глупост!
Артур Шопенхауер
- sashopan
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|