Здравейте,
Имам нужда от съвет относно следния проблем:
В сградата, в която живея се откри кафе-сладкарница.Бяха сложени маси на тротоара пред сградата, след като на общо събрание собствениците се обявихме против масите.
Клиентите на заведението естествено използват околното пространство за паркинг, затрудняват достъпа до сградата и ни оставят без алтернатива за паркиране на собствените ни автомобили.
Какви права имам в тази ситуация и как може да се реши проблемът?
Благодаря на всички предварително.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 17:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заведение в жилищна кооперация
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Айде пък, аз да ви попитам нещо:какво предвиждат одобрените проекти за сградата-там отразено ли е кафето?Какво е предназначението на помещението по проект/ако не е за кафе/?
Прочетете чл.38 от ЗУТ и най вече ал.5.
Прочетете чл.38 от ЗУТ и най вече ал.5.
- georgi07
- Потребител
Проектът включва магазин.
Общото събрание за което говоря имаше за цел да се одобри превръщането му в заведение ...
Общото събрание за което говоря имаше за цел да се одобри превръщането му в заведение ...
- singulus
- Младши потребител
Чл.38,ал.5 от ЗУТ-Помещения и обекти за нежилищни нужди,.... могат да се преустройват по общия ред, без да се изисква съгласието на собствениците в етажната собственост, в случай че не се допуска наднормено шумово и друго замърсяване.
Може да се оплачите в Общината и РИОКОЗ /ХЕИ/, но ако проверките им покажат, че всичко е в ред... най-добре си купете жилище другаде
Може да се оплачите в Общината и РИОКОЗ /ХЕИ/, но ако проверките им покажат, че всичко е в ред... най-добре си купете жилище другаде
- georgi07
- Потребител
Възможно ли е да се ползва парко място като се плати за него в общината? Къде мога да получа повече информация за тарифите и условията за това ?
- singulus
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|