начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Моля Ви спешно за съвет!

Казуси за недвижими имоти

Моля Ви спешно за съвет!

Мнениеот sapfir333 » 23 Юли 2007, 11:20

Здравейте!
Казсусът е следния - наследствен имот по силата на крепостен акт от 1898 г. и удостоверения за наследници - парцел от 500 кв. м. Наследници са майка ми и нейна братовчедка, на които се пада по 1/2 от имота. През 1998 г. братовчедка й е декларирала, обаче имота в данъчното изцяло на свое име и е плащала данъци през годните. През същата година майка ми й е отстъпила право на строеж в имота, погасило се с 5-ет годишна давност. Крепостният акт е също у братовчедката и тя не желае да ни предостави копие от него под никаква форма.Тя е декларирала 440 кв. м., а имота е 500 кв. м. До ден днешен имота пустее и не се ползва от никого - празен обрасъл терен е.
Имам спешно нужда от съвет, понеже в момента съм в градчето - как да постъпя.
Мога ли да пусна в НАП декларация, с която да декларирам 1/2 от имота на името на майка ми (имам пълномощно)? Все пак когато е пускала декларацията братовчедка й е подала некоректни данни. Не носи ли тя наказателна отговорност за декларираните неверни данни? Мога ли да пусна жалба в полицията или в НАП? Как да подходя - защото днес съм тук и ще трябва да се прибирам - дошъл съм от 500 км. да свърша работа, а съм с вързани ръце - имам само скица на имота, удостоверения за наследници и копие от акта с който е отстъпено правото на строеж?

БЛАГОДАРЯ!
sapfir333
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 23 Юли 2007, 11:30

Ще си позволя да използвам една фраза, която се е превърнала във запазена марка на друг участник във форума:нужен ви е адвокат.
Така без документи и спешно не се върши работа.
А и едва ли ще се свърши работа днес.Нито пък утре.Ще има още доста да ходите до това "градче".
georgi07
Потребител

Мнениеот sapfir333 » 23 Юли 2007, 11:34

georgi07 написа:Ще си позволя да използвам една фраза, която се е превърнала във запазена марка на друг участник във форума:нужен ви е адвокат.
Така без документи и спешно не се върши работа.
А и едва ли ще се свърши работа днес.Нито пък утре.Ще има още доста да ходите до това "градче".

И все пак адвокатът си е адвокат - абсолютно съм наясно, че без него няма да мине...
Мисълта ми е какво мога да сърша днес - документално и като ходове - именно за да улесня този адвокат?
sapfir333
Младши потребител

интересуваме и:

Мнениеот sapfir333 » 23 Юли 2007, 11:46

Разбрах от служителката тук, че през 1998 година - когато братовчедката е декларирала имота на свое име - не е било нужно да се представят документи за собственост. За деклариране на неверни данни деклараторът би следвало да носи наказателна отговорност. Как може да бъде упражнена тя - къде да пусна жалба?
sapfir333
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 23 Юли 2007, 11:48

Най ще улесните адвоката ако му подпишете пълномощното и му дадете целия нобор от документи.Той ще започне "на чисто", което си мисля, че е по-добре.
georgi07
Потребител

Назад към Имотни казуси