- Дата и час: 29 Ное 2024, 18:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
иска ли се разрешение
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
иска ли се разрешение
трябва ли да искам разрешение от общината за да си сложа в двора контиенер.според мен тои е движима собственост и мога да си го слагам без да искам разрешение от никого в моя двор
- stranger1
- Нов потребител
Това се разбира от наредбите на съответната община.
Не знам какъв контейнер имате в предвид (малък, среден, голям, собствен, на общината и т.н.) - всичко зависи от наредбите на самата община.
Най-добре ще е да се допитате в информационния център за обслужване на граждани към съответната община.
Не знам какъв контейнер имате в предвид (малък, среден, голям, собствен, на общината и т.н.) - всичко зависи от наредбите на самата община.
Най-добре ще е да се допитате в информационния център за обслужване на граждани към съответната община.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
blagodaria na dekan za otgovora!iskam da se konkretiziram ,konteinera e 25 t i ob6tinata nastoiava da iskam razre6enie ot neia za da si go postavia v dvora,a sa6to i da konkretiziram za kakvo 6te go izpolzvam.spored vas dlajen li sam da go napravia?
- stranger1
- Нов потребител
А, кой точно "от общината" и в какво качество и на какво основание иска това от Вас ?
Не се сещам за разпоредба (поне не законова), според която да се изисква разрешение за да си сложите контейнер в двора. Но пък може дейността, за която смятате да го ползвате, да е под разрешителен режим и за това да са Ви предупредили.
Пък и наистина, ако не е тайна, за какво смятате да ползвате 25 т. контейнер ???
Не се сещам за разпоредба (поне не законова), според която да се изисква разрешение за да си сложите контейнер в двора. Но пък може дейността, за която смятате да го ползвате, да е под разрешителен режим и за това да са Ви предупредили.
Пък и наистина, ако не е тайна, за какво смятате да ползвате 25 т. контейнер ???
- kursant_amvr
- Потребител
stranger1 написа:трябва ли да искам разрешение от общината за да си сложа в двора контиенер.според мен тои е движима собственост и мога да си го слагам без да искам разрешение от никого в моя двор
Ей това се казва правосъзнание! Браво!
Ако е за радиоактивни отпадъци, има доста специални закони и ще Ви трябва разрешение не само от общината.
Ако не, слагайте си го спокойно, само че ще трябва да дебнете кога минават от "Чистота", да не Ви пропускат
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Темата наистина е интересна. Ако това е просто контейнер, нямате проблем. Но подозирам, че под контейнер разбирате нещо като временна постройка или подобно.
- kpy
- Потребител
Днес посетих центъра за работа с клиенти на EVN в град Приморско. Центърът е организиран в няколко контейнера, поставени в училищен двор. Контейнерите са свързани с ток / може би и с вода и канал / и са климатизирани. На оградата на училището има упътване: "за нови абонати - контейнер №2". Нямам представа колко тона са тези контейнери, но на външен вид приличат на тези за превоз на товари по корабите. За подобен контейнер със сигурност се иска разрешение за поставяне по реда на чл.56 и сл. от ЗУТ. Между другото в чл.56 са споменати и съдовете за отпадъци / не съм обърнал внимание досега / следователно ако спазваме закона, за поставянето на вашия контейнер най-вероятно трябва да поискате разрешение от Кмета на Общината. Повечето общини имат приети наредби по чл.56ал.2 ЗУТ, където е казано какво и къде може да се поставя, какви такси се събират и какъв е реда за получаване на разрешението за поставяне. Ако общината има сайт, може да проверите в него.
мнение на архитект
- friend28
- Потребител
blagodaria na vsi4ki koito mi obarnaxa vnimanie!izviniavam se 4e pi6a s latinski bykvi ( taka mi e po lesno).iskam o6te malko da se zadalbaem po temata ,,triabva li da se iska razre6enie..."mai v na6ata darjava za vsiako ne6to triabva da iska6 razre6enie ili da se moli6 na niakogo.
konteihera sie prosto konteiner ot tezi deto gi tovariat po garite i na korabite ili gi prevozvat s kamioni ne e svarzan s kanalizaziata niama tok i voda v ob6ti linii prednazna4enieto my e da saxraniava ne6to.edna goliama kytia ili sandak v tozi smisal spored men ob6tinata izob6to ne e zasiaga kakvo 6te slagam az v tozi metalen sandak i kade 6te si go sloja v moia dvor.ina4e po logikata na ob6tinarite triabva da iskame razre6enie i za babinite skrinove i da deklarirame s kakvo sa palni ili za kakvo smiatame da gi izpolzvame v bade6te.pone taka mislia az,moje i da ne sam prav vse pak sam laik i ne poznavam tolkova dobre zakonite.
vnimatelno pro4etox 4len 56 ot zyt no i tam ne se govori za takav konteiner ili moje bi toi vliza v grafata i drygi koeto dava pravo na ob6tinarite da ni sabirat pari za kakvoto si iskat.ne mojax da nameria i v
Наредба № 7 от 22 декември 2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони ne6to spored koeto da mogat da imat niakakvi pretenzii kam men.
ako niakoi se se6taza niakav zakon ili naredba koiato da sam nary6il molia da mi pi6e.
konteihera sie prosto konteiner ot tezi deto gi tovariat po garite i na korabite ili gi prevozvat s kamioni ne e svarzan s kanalizaziata niama tok i voda v ob6ti linii prednazna4enieto my e da saxraniava ne6to.edna goliama kytia ili sandak v tozi smisal spored men ob6tinata izob6to ne e zasiaga kakvo 6te slagam az v tozi metalen sandak i kade 6te si go sloja v moia dvor.ina4e po logikata na ob6tinarite triabva da iskame razre6enie i za babinite skrinove i da deklarirame s kakvo sa palni ili za kakvo smiatame da gi izpolzvame v bade6te.pone taka mislia az,moje i da ne sam prav vse pak sam laik i ne poznavam tolkova dobre zakonite.
vnimatelno pro4etox 4len 56 ot zyt no i tam ne se govori za takav konteiner ili moje bi toi vliza v grafata i drygi koeto dava pravo na ob6tinarite da ni sabirat pari za kakvoto si iskat.ne mojax da nameria i v
Наредба № 7 от 22 декември 2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони ne6to spored koeto da mogat da imat niakakvi pretenzii kam men.
ako niakoi se se6taza niakav zakon ili naredba koiato da sam nary6il molia da mi pi6e.
- stranger1
- Нов потребител
Значи на вас ви трябва ето това:
НАРЕДБА ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ПРЕМЕСТВАЕМИ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА "Х"
Всяка община в България има приета такава наредба. Тези наредби се приемат на основание раздел IХ, чл. 56 от Закона за устройствона територията.
Всички наредби имат горе-долу такъв текст:
Преместваеми съоръжения, по смисъла на тази Наредба, са обекти предназначени за търговски или други обслужващи дейности, които не са трайно свързани с терена и не нарушаватцелостта на настилката под него. Те са елемент на градското обзавеждане.
(2) Преместваемите съоръжения по ал. 1 могат да се поставят върху части от тротоари,площадни пространства и терени от урегулирани поземлени имоти, без това да затрудняваосновното предназначение на имота
ДА.. иска се разрешение от общината. Дори процедурата е доста трудна. Искат снимки на обекта, къде ще бъде разположен и др. подробности.
Нали не си мислите, че всеки може да си слага каквото си поиска в населените места? Ще заприличаме на държава от 3-я свят.
НАРЕДБА ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ПРЕМЕСТВАЕМИ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА "Х"
Всяка община в България има приета такава наредба. Тези наредби се приемат на основание раздел IХ, чл. 56 от Закона за устройствона територията.
Всички наредби имат горе-долу такъв текст:
Преместваеми съоръжения, по смисъла на тази Наредба, са обекти предназначени за търговски или други обслужващи дейности, които не са трайно свързани с терена и не нарушаватцелостта на настилката под него. Те са елемент на градското обзавеждане.
(2) Преместваемите съоръжения по ал. 1 могат да се поставят върху части от тротоари,площадни пространства и терени от урегулирани поземлени имоти, без това да затрудняваосновното предназначение на имота
ДА.. иска се разрешение от общината. Дори процедурата е доста трудна. Искат снимки на обекта, къде ще бъде разположен и др. подробности.
Нали не си мислите, че всеки може да си слага каквото си поиска в населените места? Ще заприличаме на държава от 3-я свят.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|