начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Помощ по повод усложнен казус за дисциплинарно уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ по повод усложнен казус за дисциплинарно уволнение

Мнениеот hannah » 09 Юли 2007, 17:16

Поисках да напусна при спазване на предизвестие (работех на безсрочен ТД).Работодателят заяви, че ме уволнява дисциплинарно и ме изгони насилствено от офиса. Изпратих още същия ден на работодателя си молба за напускане с обратна разписка. На следващия ден отидох на работа, за да спазя предизвестието, но бях отново недопусната до работното си място (придружено със заплахи).Веднага отидох в Д-я "Обл. инспекция по труда" и подадох жалба. След няколко дни получих с обратна разписка Заповед за дисциплинарно уволнение (основания чл.195, ал.1 във връзка с 188, ал.3 КТ и чл.190, ал.1,т.2 - за неявяване на работа 4 дни) и то при положение, че не бях допусната до работното си място. Получих и констативен проткол от ДОИТ-София за многобройните нарушения на работодателя. Той не връща и трудовата ми книжка. По препоръки на познати внесох искова молба в СРС ( с приложени всички свързани със случая документи). Исканията ми са за отмяна на основанието за уволнение, за изплащане на компенсация за времето, в което съм останала без работа след уволнението (6 р.з.) и изплащане на неползвания ми годишен платен отпуск за миналата година. Имам ли основания? А дали бихте могли да ми препоръчате добър адвокат, който да ме представлява по време на делото? Има ли адвокати, които предоставят възможността хонорарите им да бъдат платени след спечелване на делото като % от изплатеното обезщетение? Много благодаря!
hannah
Нов потребител

Мнениеот gun4eva » 09 Юли 2007, 18:01

Ако сте си подали иска до съда в двумесечен срок от уволнението, имате шансове за успешен ход на нещата. Мисля, че с адвокат ще се справите по-добре, отколкото самостоятелно. За да се ориентирате какъв адвокат да наемете - отидете до Софийска адвокатска колегия и попитайте или изберете такъв от списъците в Лекс БГ за адвокати, който работи в София (така няма да плащате пътни разноски, а и ще Ви бъде по-удобно за срещи) Успех!
Suum cuique.
gun4eva
Потребител

Re: Помощ по повод усложнен казус за дисциплинарно уволнение

Мнениеот monteskio » 10 Юли 2007, 10:16

hannah написа:Поисках да напусна при спазване на предизвестие (работех на безсрочен ТД).Работодателят заяви, че ме уволнява дисциплинарно и ме изгони насилствено от офиса. Изпратих още същия ден на работодателя си молба за напускане с обратна разписка. На следващия ден отидох на работа, за да спазя предизвестието, но бях отново недопусната до работното си място (придружено със заплахи).Веднага отидох в Д-я "Обл. инспекция по труда" и подадох жалба. След няколко дни получих с обратна разписка Заповед за дисциплинарно уволнение (основания чл.195, ал.1 във връзка с 188, ал.3 КТ и чл.190, ал.1,т.2 - за неявяване на работа 4 дни) и то при положение, че не бях допусната до работното си място. Получих и констативен проткол от ДОИТ-София за многобройните нарушения на работодателя. Той не връща и трудовата ми книжка. По препоръки на познати внесох искова молба в СРС ( с приложени всички свързани със случая документи). Исканията ми са за отмяна на основанието за уволнение, за изплащане на компенсация за времето, в което съм останала без работа след уволнението (6 р.з.) и изплащане на неползвания ми годишен платен отпуск за миналата година. Имам ли основания? А дали бихте могли да ми препоръчате добър адвокат, който да ме представлява по време на делото? Има ли адвокати, които предоставят възможността хонорарите им да бъдат платени след спечелване на делото като % от изплатеното обезщетение? Много благодаря!

Здравейте,

Препоръчвам Ви адвокат Светослав Тончев. Той е ерудиран юрист в областта на Трудовото право.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право