начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Искат да вземат ранчото на баща ми-бил общинска собственост!

Казуси за недвижими имоти

Искат да вземат ранчото на баща ми-бил общинска собственост!

Мнениеот Sillveto75 » 09 Юли 2007, 10:46

Здравейте,

Нещата стоят при нас така:
Преди 18 години родителите ми купуват в близко село за 3000 лв. /това не бяха малко пари тогава/ място, което е общинска земя с документ, който ги обвързва със строителство на съответната площ в рамките на 5 години, за да придобият земята. Така и не събраха средства за да построят вила, имат проект - узаконен и там каквото се полага. В последствие родителите ми се разделиха и този имот остана на баща ми. Винаги се е грижел за него, произвеждал е зеленчуци, има лозе и овошки. Преди месец местен мъж е поискал да купи земята и баща ми се е замислил, но после откровено му е казал, че няма как да стане поради факта, че е общинска земя и не е придобита. Вчера същия този мъж го е видял и му е казал, че се познава със кмета и след разговор със него са се разбрали да пусне молба до общината и ще изземат имота от баща ми поради това, че няма строеж и ще го дадат на него, като му заплати овошките и лозето! За емоциите покрай тези думи няма да говоря! :( Моля за съвет - какво може да се направи! Може ли да се придобие имота по давност или по друг начин? Как да се спре подобно изземване?
Sillveto75
Нов потребител

Мнениеот Sillveto75 » 10 Юли 2007, 16:35

ykovachev написа:Най-вероятно не, но информацията е недостатъчна. Ето защо е добре да проведете една консултация с адвокат - не е особено скъпа, а ще можете спокойно да обсъдите всички аспекти на случая. Във форума на теория това е възможно, но практически е трудно и рисковано.

Да, обезателно ще потърсим адвокат. Но ми се иска да чуя няколко мнения преди да се спрем на конкретни действия. Не мисля да се "даваме без бой" :D Благодаря ви за съпричастността и консултацията.

Желая Ви успехи!
Sillveto75
Нов потребител

Назад към Имотни казуси