начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

отпускарски казус

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отпускарски казус

Мнениеот fester1 » 05 Юли 2007, 10:06

Попаднах на следния случай, на който мисля, че знам решението, но не е излишно да видя и други мнения:
Лице си пуска молба за платен отпуск с дата 28.06.07 като иска периода на отпуска да е от 2.07. до 6.07. На молбата има резолюция "да" от работодателя. Впоследствие, преди да е започнало ползването, същото лице депозира молба, в която, изтъквайки свои си доводи, свързани с работата в училището, иска отпуска да бъде цитирам "отложен" и същия да се ползва считано от 23.07.07 до 24.08. Работодателят е склонен да се съгласи, обаче аз се питам редно ли е. Не съм убеден, че тук приложение може да намери чл. 176, ал. 1, т. 2 КТ, но все пак...
fester1
Потребител

Re: отпускарски казус

Мнениеот apk76 » 05 Юли 2007, 11:31

fester1 написа:Попаднах на следния случай, на който мисля, че знам решението, но не е излишно да видя и други мнения:
Лице си пуска молба за платен отпуск с дата 28.06.07 като иска периода на отпуска да е от 2.07. до 6.07. На молбата има резолюция "да" от работодателя. Впоследствие, преди да е започнало ползването, същото лице депозира молба, в която, изтъквайки свои си доводи, свързани с работата в училището, иска отпуска да бъде цитирам "отложен" и същия да се ползва считано от 23.07.07 до 24.08. Работодателят е склонен да се съгласи, обаче аз се питам редно ли е. Не съм убеден, че тук приложение може да намери чл. 176, ал. 1, т. 2 КТ, но все пак...

здравейте, не виждам пречка да се приложи чл. 176, ал.1, т. 2 "по негово искане със съгласието на работодателя"
apk76
apk76
Потребител

Назад към Трудово право