начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

трудови взаимоотношения- предаване на вътрешна информация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трудови взаимоотношения- предаване на вътрешна информация

Мнениеот fiorefiore » 27 Юни 2007, 16:47

Здравейте,
Моля да ми помогнете или да ме насочите каква литература да порчета относно следния казус.
Служител на компания е изнасял информация от фирмата на трето лице. Има доказателства. След напускането си е изтрил всички файлове в компютъра си до степен, че не могат да бъдат възстановени.
Какви мерки могат да се вземат да се задължи човека по някакъв начин?
Благодаря на всички предварително за мненията
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот rts » 27 Юни 2007, 16:59

вземете си доказателствата и идете при адвокат, за да обсъдите казуса. Съществуват твърде много варианти.
rts
Активен потребител

Мнениеот legenora » 27 Юни 2007, 17:01

Вместо да си губите времето и да трошите излишни пари по-добре се консултирайте с адвокат.Това е най-добрият начин да защитите правата си.Иначе сте обречена!!!!!
legenora
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 27 Юни 2007, 17:26

legenora написа:Вместо да си губите времето и да трошите излишни пари по-добре се консултирайте с адвокат.Това е най-добрият начин да защитите правата си.Иначе сте обречена!!!!!

не става дума за мои права, а на компанията в коята съм.
А въпросните доказателства само аз ги имам.
Не знам дали трябва да предам и кажа за случая на управителя.
Питам вас, защото предполагам, че процедурите са дълги и се чудя има ли изобщо смисъл?
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот legenora » 27 Юни 2007, 17:37

не става дума за мои права, а на компанията в коята съм.
А въпросните доказателства само аз ги имам.
Не знам дали трябва да предам и кажа за случая на управителя.
Питам вас, защото предполагам, че процедурите са дълги и се чудя има ли изобщо смисъл?

Не само трябва , а сте и длъжна да му съобщите и да му предадете доказателствата , с които разполагате.С доверието на вашия работодател е било злоупотребено , вероятно е да му са причинени вреди и др.Вярно е че процедурите са дълги , НО ВИНАГИ ИМА СМИСЪЛ.
legenora
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 28 Юни 2007, 08:49

Благодаря за съветите. Ще направя справка за информацията и ще я предам.
Весел ден ви желая.
fiorefiore
Младши потребител

Назад към Трудово право