- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
прекратяване на срочен трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
прекратяване на срочен трудов договор
бях назначен на срочен трудов договор-до завръщане на титуляра.трудовият ми договор бе прекратен че титуляра се завръща на работа.титуляра си е подал молба за напускане.заповедите ни бяха връчени в един и същи ден.оспорвам в съда уволнението,вече съм на върховен съд,имам ли шанс да спечеля.
- nikirusev
- Младши потребител
Как стигнахте до върховен съд - без адвокат ? Редно е да попитате адвоката си за всичко, което Ви вълнува във връзка с делото.
- rts
- Активен потребител
Re: прекратяване на срочен трудов договор
nikirusev написа:бях назначен на срочен трудов договор-до завръщане на титуляра.трудовият ми договор бе прекратен че титуляра се завръща на работа.титуляра си е подал молба за напускане.заповедите ни бяха връчени в един и същи ден.оспорвам в съда уволнението,вече съм на върховен съд,имам ли шанс да спечеля.
имах адвокат но стана съдия,когато имам насрочено дело тогава ще търся адвокат,засега все още нямам насрочкса
- nikirusev
- Младши потребител
Според мен прекратяването на трудовото ви правоотношение е законосъобразно. Вие сте сключили срочен трудов договор за заместване по чл. 68, ал.1, т. 3 КТ , който се прекратява именно със завръщане на титуляра на работа. Сами сте се съгласили с това условие и знаете предварително, че с неговото настъпване договорът ви се прекратява. След завръщане на титуляра на работа, той може и да прекрати правоотношението си, но това няма отношение към вашия трудов договор, понеже той вече е прекратен по силата на закона. Можете да продължите да работите и след този момент при наличие на законово определени предпоставки, една от които е работодателят да не възрази писмено. В случая заповедта на работодателя показва лиспа на съгласие от негова страна за това вие да продължите да изпълнявате досегашните си трудови задължения.
- tender
- Младши потребител
Аз мисла, че имате шанс да спечелите. Вярно е, Вашият трудов договор зависи от договора на лицето, което замествате. Договорът по заместване се прекратява със завръщането на титуляра, но, за да се счита, че титулярът се е завърнал, трабва реално да е започнал да изпълнява трудовите си функции. Във вашия случай, доколкото разбирам, титулярът не е започнал да изпълнява трудовите си функции, а е подал молба за напускане. С това свое действие Вие можете да продължите да работите, защото няма реално завръщане на заместника.
- j.k
- Младши потребител
j.k написа:Аз мисла, че имате шанс да спечелите. Вярно е, Вашият трудов договор зависи от договора на лицето, което замествате. Договорът по заместване се прекратява със завръщането на титуляра, но, за да се счита, че титулярът се е завърнал, трабва реално да е започнал да изпълнява трудовите си функции. Във вашия случай, доколкото разбирам, титулярът не е започнал да изпълнява трудовите си функции, а е подал молба за напускане. С това свое действие Вие можете да продължите да работите, защото няма реално завръщане на заместника.
напълно подкрепям това становище!
основанието за прекратяване на договора ви е завръщането на титуляра, като под завръщане се разбира възстановяване на работно място /а титулярът въпреки,че се е завърнал, оставил вакантно раб място/. Смисълът на договора за заместване е да се осигури непрекъсваемост на трудовия процес, какъвто явно се нарушава с напускането на титуляра!
имате нужда от адвокат! успех!
- apk76
- Потребител
ми препоръчаййе ми добър адвокат.все още чакам насрочване на делото,така че мисля че има време,да се запознае с делото.
- nikirusev
- Младши потребител
nikirusev написа:ми препоръчаййе ми добър адвокат.все още чакам насрочване на делото,така че мисля че има време,да се запознае с делото.
пропуснали сте 2 съществени думички "благодаря за безплатната консултация" и "моля" в случая с молбата ви за адвокат
- apk76
- Потребител
благодаря за безплатната консултация,и ви моля да ми препоръчате адвокат който би се наел да ме представлява желателно да бъде от София.извинявайте за изпросеното блогодаря.
- nikirusev
- Младши потребител
nikirusev написа:благодаря за безплатната консултация,и ви моля да ми препоръчате адвокат който би се наел да ме представлява желателно да бъде от София.извинявайте за изпросеното блогодаря.
Малко рано си се сетил. Сега насрочват трудови дела във ВКС за 2009 г. Дотогава имаш много време (стига да разбереш за коя година ще го насрочат).
От днешната преса:
Грозен скандал разтресе Висшия съдебен съвет вчера. Този път причина стана ГПК и трудовите дела. Оказа се, че никой съд не иска да им бъде последна инстанция. Днес парламентът продължава да приема кодекса на второ четене. Според проекта трудовите дела ще се гледат на три инстанции, като последна няма да е Върховният касационен съд, а петте апелативни съдилища в страната. Стана ясно обаче, че председателите им са пратили отрицателното си становище в парламента, без за това да е уведомен съветът. В момента висящите трудови дела са над 6000.
Председателят на ВКС Иван Григоров повиши тон и обясни, че ВКС е задръстен с трудови дела, които вече се насрочват за след края на 2009 г. "Забиват нож отзад на ВКС", възмути се той. И обвини зам.главния прокурор Христо Манчев, който е шеф на комисията по правни въпроси на ВСС. Григоров нарече становището "лъжи и пасквил".
Шефът на Софийския апелативен съд Евгени Стайков се опита да обясни на Григоров, че разпоредбата се е появила в проектозакона преди 15 дни и никой от ВСС не е знаел за нея. "Въпросът не е за обсъждане тук", намеси се и друг председател на апелативен съд - Радка Петрова от Пловдив. "Готова съм да отговарям на забележките на г-н Григоров, но направени с цивилизован тон. По-добре, отколкото България да е ответник по 6000 дела в Страсбург", допълни тя. Григоров контрира, че няма европейска страна, в която трудовите дела да стигат до върховен съд.
Според Стайков пък разпоредбата за апелативни съдилища като трета инстанция е прокарана, за да може ВКС тихомълком да се разтовари. Георги Петканов прекъсна спора. По време на почивката Григоров си тръгна бесен.
- lunatik
- Потребител
Здравей Lunatik,
Отдавна не съм те срещал. Как си ? Как я караш? Моля те остави ми координати за контакт с теб.
По повод написаното от теб... Преди имаше едно предложение да се създаде система от специализирани трудови съдилища, които да се занимават само с този род дела. За съжаление обаче явно тази идея не е срещнала необходимата подкрепа там където трябва.....
УСПЕХ !
Отдавна не съм те срещал. Как си ? Как я караш? Моля те остави ми координати за контакт с теб.
По повод написаното от теб... Преди имаше едно предложение да се създаде система от специализирани трудови съдилища, които да се занимават само с този род дела. За съжаление обаче явно тази идея не е срещнала необходимата подкрепа там където трябва.....
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Самото уволнение на титуляра означава, че вече не е налице отсъстващ работник или служител, който би могъл да бъде заместван. Прекратяването на договора с титуляра, след като прекъсва неговото отсъствие, по смисъла на чл. 68, ал. 1, т. 3 КТ се отъждествява с понятието "завръщане". Прекратяването на договора със заместника може да стане едновременно с прекратяването на договора със титуляра, както е в случая, но не по - късно от изтичането на 5 работни дни, защото тогава ще се приложи чл. 69, ал. 2 КТ и договора на заместника автоматично ще се превърне в безсрочен.
С две думи, не се надявай много...
С две думи, не се надявай много...
- fester1
- Потребител
nikirusev написа:благодаря за безплатната консултация,и ви моля да ми препоръчате адвокат който би се наел да ме представлява желателно да бъде от София.извинявайте за изпросеното блогодаря.
Здравейте отново, Кирил Атанасов Балабанов, ул. Екзарх Йосиф, 44, 02/9832359
успех!
apk76
- apk76
- Потребител
Достатъчно е титулярът дса е един ден на работа, за да има оснавание за прекратяване на договора по заместване.
Не е важно кога са ви връчили заповедите за прекратяване, а считано от коя дата са.
Предполагам, че във Вашия случай е: на титуляра от 15-ти /например/, а вашият - от 14-ти. И вероятно на 14-ти титуляра е бил на работа.
Ако е така, договора Ви е правилно прекратен.
Не е важно кога са ви връчили заповедите за прекратяване, а считано от коя дата са.
Предполагам, че във Вашия случай е: на титуляра от 15-ти /например/, а вашият - от 14-ти. И вероятно на 14-ти титуляра е бил на работа.
- dalila2308
- Младши потребител
Достатъчно е титулярът да е един ден на работа, за да има оснавание за прекратяване на договора по заместване.
- dalila2308
- Младши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|