начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

възможно ли е нотариален акт да бъде съборен

Казуси за недвижими имоти

възможно ли е нотариален акт да бъде съборен

Мнениеот сил » 09 Окт 2004, 10:13

възможно ли е нотариален акт да бъде ;съборен; чрез свидетелски показания?
сил

Re: нотариален акт

Мнениеот донна2 » 09 Окт 2004, 10:51

съборен няма такова понятие ,за констативен нот. акт ли става дума или нещо друго
донна2

Мнениеот сил » 09 Окт 2004, 11:32

нотариален по давностно владение,ситуацията е следната -собственик съм на имот ,който е придобит чрез договор за изглеждане и издръжка,освен това съм и наследник,имота беше на майка ми ,тя пък го притежава с акт подавностно владение .
появиха се наследници ,които претендират за част от имота и се опитват да обявят нотариалния акт за невалиден чрез свидетелски показания.
това възможно ли е?
сил

Мнениеот сил » 09 Окт 2004, 12:06

да ,констативен нотарилен акт
сил

Мнениеот донна2 » 09 Окт 2004, 12:45

Я вземи да обясниш ясно и с подробности
не разбирам оспорва се ДИГ/нотариалният ак с който се прехвърля имот срещу задължение за издръжка и гледане не е КНА / или оспорват НА с който майка ви е прехвърлила имота срещу ЗИГ по реда на чл.431 ал. /но за това според мен те нямат интерес защото когато КНА засяга правата на трети лица, породеният от това спор, ако е за гражданско право, се разрешава по исков ред. Искът се предявява срещу лицата, които се ползуват от акта. При уважаване на иска издаденият акт се отменява или изменява. /
донна2

Мнениеот simona » 09 Окт 2004, 13:08

Ne, no ima drui natcini.Obadi mi se na tel.931 41 45, 931 23 29.
S.Mollova
simona
Младши потребител

Мнениеот elian7 » 09 Окт 2004, 13:26

Моля,задайте си правилно въпроса,ако желаете компетентен отговор.При така зададения въпрос /непрофесионално /отговарям -НЕ! ЗА ВАША ИНФОРМАЦИЯ -ОТМЕНЯ СЕ ДАРЕНИЕ,РАЗВАЛЯ СЕ/ПО СЪДЕБЕН ПЪТ С ВЛЯЗЛО В СИЛА РЕШЕНИЕ/ ДОГОВОР ЗА ИЗДРЪЖКА И ГЛЕДАНЕ,ОБЯВЯВА СЕ ЗА НИЩОЖНА ЕДНА СДЕЛКА ПО СМИСЪЛА НА ЧЛ.26 ОТ ЗЗД ПРИ НАЛИЧИЕ НА ПОРОК ПРИ СДЕЛКАТА И Т.Н.Виждате ,че са налице различни правни основания за "СЪБАРЯНЕ"?!?!!!-никъде закона не визира посоченото от Вас понятие.Вие с въпроса си СМЕСВАТЕ ФАКТИЧЕСКИЯ СЪСТАВ НА НЯКОЛКО ВИДА НОТАРИАЛНИ СДЕЛКИ.Да не говорим за "свидетелските показания",съотносимо само за констативните нот.актове-обстоятелствени проверки,придобивната давност и т.н.От въпроса се разбира,че се нуждаете от компетентна консултация,а "писанията ни" тук,са нещо НЕСЕРИОЗНО,ДА НЕ КАЗВАМ НЕПРОФЕСИОНАЛНО ,но с желание поне малко да Ви насочим към верния път.
elian7
Младши потребител

Мнениеот сил » 10 Окт 2004, 19:47

съжалявам за кашата която надробих! на мен самия не ми е много ясно .....
вижте това -оспорване НА на имот придобит по давност и съгласно чл.483 от ГКП се признава за собственик на 1/2идеална част от имота.за другата 1/2 идеална част е собственик като придобит по време на брака.
вече 6-то съдебно заседание ,и никаква яснота по въпроса ,на следващото ще се водят свидетели ,които се призовават за да докажат че няма причини за по давностно владение,или че имота не е ползван добросъвестно.
честно казано аз вече нищо не схващам, при наличие на документи за собственост какво повече има да се доказва .......
сил

Мнениеот донна2 » 10 Окт 2004, 20:55

напишете точно какво пише в исковата молба
донна2

Мнениеот сил » 10 Окт 2004, 21:27

....ние ищците сме съсобственици по наследство...приживе нашия наследодател притежаваше следния недвижим имот ...с НА ответникът е придобил 1/2 идеална от целия имот на майка си...желаем да прекратим съсобственоста ,поради което молим да ни призовете на съд...и да допуснете делбата...
имам 2 нот .акта единия е 96-та ,другия е 2002,тези наследници просто незнаеха че имам два акта и заведоха дело за допускане на делба .
никкога не сме били СЪСОБСТВЕНИЦИ ,те са просто наследници.
сил

Мнениеот донна2 » 10 Окт 2004, 21:53

Искате да кажете ,че другите сънаследници са поискали ,делба ,но не са взели предвид факта ,че майка ви ви е прехвърлила имота с договор за издръжка и гледане /майка ви е имала за тоя имот 2акта ,като единият е бил констативен НА за давностното владение / и сега ответниците искат или ще искат /това не разбрах/този КНА да бъде отменен .
донна2

Мнениеот сил » 10 Окт 2004, 22:10

майка ми ,ми прехвърли 1/2 идеална част 96-та срещу ДИГ,2002 ми прехвърли и другата 1/2 идеална част пак срещу ДИГ сделката е изповядана пред нотариус и т.н.с което аз съм новия собственик на имота.
майка ми пък е собственик на този имот ,1/2 придобит по време на брак и1/2 придобит по давностно.тя почина .
ищците искат да оспорят собственоста на майка ми,за 1/2 по давностно владение,и тъй като тя не е между живите водят делу срещу мен.
те са наследници на съпруга на майка ми ,който също почина.
сил

simona

Мнениеот izmamen » 15 Сеп 2006, 19:56

Профил simona ce използва от Симеонка Моллова, същата е пусната за национално издирване, поради множество измами, повечето от които с недвижимо имущество. Не се доверявайте !!! Фирмата е ИМОВИНА!!!
izmamen
Младши потребител

Назад към Имотни казуси