начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

разваляне на договор за дарение

Казуси за недвижими имоти

Re: разваляне на договор за дарение

Мнениеот donna » 08 Окт 2004, 23:11

Гергано, ако имаш мнение по казуса добре ,но ти нямаш само се заяждаш
виж прочети малко лителатура по -въпроса има достатъчно и ще разбереш
тоя договор аз не съм го "кръстила " виж какво пита жената ,а ако не си виждала такъв ами да взема да ти пратя един образец .
Предполагам ,че знаеш каква е легалната дефиниция за тежест
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 08 Окт 2004, 23:13

За Гергана допълнително ,колегата по-горе е написал следното

Автор: m (---.powernet.bg)
Дата: 08-10-04 19:28

такъв договор за дарение съществува
просто условието за издръжка и гледане е модалитета в него и неизпълнението му не дава право на дарителя да развали договора, тъй като неизпълнението на модалитета не е едно от основанията за разваляне на договор за дарение

И той ли според теб го е "кръстил"
donna
Старши потребител

Мнениеот Гери » 08 Окт 2004, 23:31

Донке, ти правиш ли разлика между периодично плащане от страна на надарения към дарителя и модалитет? Явно не...
Гери

Мнениеот donna » 08 Окт 2004, 23:40

"Дори и дарителя да иска да се изпълни тежеста за дарения би възникнало такова задължения само в случая когато дарителят има нужда от издръжка,но това задължение значително се отличава от задължението на приобретателя по договора за издръжка и гледане ."

Ето какво съм написала ,защо си ИЗМИСЛЯШ или ти не правиш разлика или нещо май не ти е ясно ?
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 08 Окт 2004, 23:58

по -просто казано със или без тежест договора за дарение си е действителен
със или без тежест по този договор за дарение след като си е действителен стане ли така ,че дарителя изпадне в нужда подчертавам само тогава за дареният възниква задължението да дава издръжка ,защото ако не го направи дарителят може да иска винаги отмяна на договора

от къде ги видя тия "периодични плащания "
donna
Старши потребител

Мнениеот Гери » 09 Окт 2004, 09:55

Ох ,че си пенкелер и като някакво животно на лед си се заинатила, как пък веднъж не каза "СБЪРКАХ"! Нищо, ние сме свикнали да четем от тебе "нетрадиционни, нови и абсурдни правни решение, тълкования и съждения", разбира се публикувани в Свищовски трибун.
За мен темата е приключила!
Гери

Мнениеот donna » 09 Окт 2004, 10:48

разбира се ,че темата е приключила за теб след като се омота и след като ми приписа неща които не съм казвала с две думи пак се изложи
виж какво е написала жената "сключен със тежест за гледане и издръжка от двама родители "-жената ти говори за тежест иди прочети какво е това животно тежест и как ще се приложи в случая
другото е да пишеш "статии" и да "отговаряш" на оная нещастна страница консулт или нещо то сорта се казваше на която многократно сме се смели на компетентните ви отговори

е сега за мен вече ти си приключила
donna
Старши потребител

Мнениеот Гери » 09 Окт 2004, 11:24

Виж сега, че си злобна го знаем всички! Че си завистлива също, типична българска дребна душичка си, злобееш, когато някой е доста по успял от теб. Нормално не ти се сърдя, радвам ти се. Твоите излагации са пословични, не само тук, но и в дир-а.
А да и хич не съм се пообъркала, ето цитирам те:
"след като сте сключили договор за дарение с клауза за издръжка към него ще се приложат правилата за разваляне на договор за дарение ";
"колежке договора за дарение с модалитет издръжка не е нищожен
много пъти са го бъркали с договора за издръжка и гледане но те са два напълно различни договора
Практика има и то достатъчна ,това ,че не сте се сблъсквали с нея друг въпрос"
- уточнявам ти тук, че практика във ваше село може и да има, знам че за теб по голяма практика от тази на свищовски трибун няма, но все пак меродавна е само тази на ВС респ. ВКС.
Кой от отговорите те е разсмял в Консулта, че не стана ясно, всички тук обаче ти се смяха, за:
- глупавите изказвания по тази тема,
- за вещотата ти "в семейното право", наистина гега се позабавлява с теб;
- за некомпетентността ти що е това пълномощно и какво значи пълномощник;
- за образец от подписа и това, че не е нужно нот. заверка на същия при ЕТ;
- за това че не си беше прочела наследственото (родителите наследявали заедно с братята и сестрите - смешка от класа)- в дир-а за справка;
- кои договори са възмездни и безвъзмездни и как Кожухаров трябва пасти да яде пред теб великия корифей на облигацията;
- прави разлика между модалитет и вместо да четеш буквално, влагай малко мисъл - модалитетите са различно от периодичните плащания от надарения към дарителя! Обаче толкова си тесногръда, че не схващаш за какво иде реч....
Класически пример дарявам ти Х вещ със задължение да учредиш стипендия на мое име.
Айде със здраве :)) злобилке ... ах сладурана!
Бягай да ловиш рибка, че за друго хич те няма...
Гери

Мнениеот simona » 09 Окт 2004, 13:09

Neobhodima ti e po seriozna konsultacia.
simona
Младши потребител

Мнениеот донна2 » 09 Окт 2004, 13:16

Има още много да учиш ,не е зле да започнеш от сега
донна2

Мнениеот Mi-Lena » 09 Окт 2004, 18:03

Хора,
Ако не вярвате на мен, четете "Дарение"-то на Кръстьо Цончев. Аз от него съм се учила.
Mi-Lena

Мнениеот донна2 » 09 Окт 2004, 18:52

стр.80-81,чела съм го и не съм съгласна това ,че автора приема това решение на въпроса трябва ли всички да го споделяме
донна2

Мнениеот _abettor » 09 Окт 2004, 20:00

Ми напиши по-стойностен труд и го издай :))))) И без друго имаш много време...
_abettor

Мнениеот галина » 09 Окт 2004, 20:11

След тези пледоарии колеги,не съм сигурна дали непознатата разбра нещо.Много интересна дискусия.Дано и други се включат.
галина

simona

Мнениеот izmamen » 15 Сеп 2006, 19:57

Профил simona ce използва от Симеонка Моллова, същата е пусната за национално издирване, поради множество измами, повечето от които с недвижимо имущество. Не се доверявайте !!! Фирмата е ИМОВИНА!!!
izmamen
Младши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси