Много ми трябва този правилник, не е обнародван в ДВ...
Правилник по безопасността на труда при взривните работи(утвърден със Заповед № 294 на МТСГ от 1996 г.; ДВ, бр. 3 от 1997 г.; Бюлетин „Безопасност на труда“ МТСГ-ГИТ, София, 1997 г.; изм., със Заповед № 20 на МТСП от 1999 г.; ДВ, бр. 24 от 1999 г.)
Благодаря предварително
- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Правилник по безопасност на труда при взривните работи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Правилник по безопасност на труда при взривните работи
На мен също ми трябва този правилник за безопастност на труда при взривни работи , в интернет не го намирам
- jliachi
- Младши потребител
Продавам Правилник по безопасноста на труда при взривните работи в електронен вариант с търсачка , оформление и т.н. , поради трудното му намиране го поръчах на една фирма да го препише и улесни работата с него .Цена 25лв.
Пълен комплект закони , правилници , бланки и т.н. за взривните работи изготвени по същият начин - 50лв.
GSM -0886393388
меил vtcekov@abv.bg
Пълен комплект закони , правилници , бланки и т.н. за взривните работи изготвени по същият начин - 50лв.
GSM -0886393388
меил vtcekov@abv.bg
- vtcekov
- Нов потребител
Уважаеми колеги, позволявам си да вляза в темата във връзка със следния въпрос: Правилникът, за който говорите, е утвърден от Министъра на труда и социалните грижи през 1996 г. При действието на сегашната Конституция, вмсички нормативни актове се обнародват (в чл. 5 ал. 5 от КРБ е използвана думата "публикуват", но мисля, че в нея не е вложен смисъл, различен от обнародването). А съгласно чл. 4 ал. 1 т. 10 от Закона за Държавен вестник, на обнародване в ДВ подлежат правилниците на министрите. Какво излиза тогава - че след като не е обнародван в ДВ, този НА не е влязъл в сила.
Другата възможна теза е влагането в термина "публикуват" в Конституцията на различен смисъл от "обнародват" и необвързване на публикуването на НА непременно с поместването им в ДВ. Тогава с публикуването на Правилника в Бюлетина по безопасност на труда би могло да се приеме, че е спазен чл. 5 ал. 5 от КРБ.
Колега Rossita, прегледахте ли самите броеве на ДВ около датата на приемане на този Правилник ? Има нормативни актове, които са обнародвани, но не са поместени в Апис и Сиела.
Другата възможна теза е влагането в термина "публикуват" в Конституцията на различен смисъл от "обнародват" и необвързване на публикуването на НА непременно с поместването им в ДВ. Тогава с публикуването на Правилника в Бюлетина по безопасност на труда би могло да се приеме, че е спазен чл. 5 ал. 5 от КРБ.
Колега Rossita, прегледахте ли самите броеве на ДВ около датата на приемане на този Правилник ? Има нормативни актове, които са обнародвани, но не са поместени в Апис и Сиела.
- system
- Активен потребител
За съжаление в ДВ в неофициалния раздел е публикувана само Заповедта за утвърждаване на правилника, а самият правилник го няма. По този начин съществуват още редица почти неоткриваеми правилници
Вероятно щом има Заповед за утвърждаване, обнародвана в ДВ, това според държавните юристи означава, че и съответния правилник влиза в сила, без да бъде обнародван в ДВ.
Вероятно щом има Заповед за утвърждаване, обнародвана в ДВ, това според държавните юристи означава, че и съответния правилник влиза в сила, без да бъде обнародван в ДВ.
- day
- Нов потребител
понеже един образ дето е писал иска пари (25 лв)
аз ще му направя дъмпинг и ще го дам на всеки БЕЗПЛАТНО
електронен вариянт
като ако го искате на електронен физически носител - цената е 2 лв
0888 703 498 или скайп: usmiv4o
електронен вариянт
- sonny
- Младши потребител
sonny написа:понеже един образ дето е писал иска пари (25 лв)
електронен вариянт
В случай, че все още държите на казаното от Вас ще съм Ви много благодарен, ако ми изпратите този така добре пазен Правилник: hangelov08@lex.bg
- hangelov08
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|