начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

ВЪЗБРАНА

Казуси за недвижими имоти

ВЪЗБРАНА

Мнениеот betina » 12 Юни 2007, 17:23

1.При завеждането на иск по чл. 310 ГПК какви документи трябва да приложа, удостоверяващи собствеността на ответника, върху които ще искам налагане на обезпечителна мярка - възбрана? Предполагам, че само компютърна справка от Агенция по вписванията не е достатъчна. Не ми разрешиха да снимам НА на ответника, защото не съм била страна по него. Може би трябва да се снабдя със съдебно удостоверие и след това с удостоверение от Агенция по вписванията или НАП, където би трябвало да я обявен имота. Как процедирате?
2. Делото е заведено срещу физическо лице. Може ли да се иска възбрана на имот собственост на ЕООД, чийто собственик и управител е той.
Моля за разяснения!
betina
Потребител

Мнениеот ralitsa » 12 Юни 2007, 17:33

Щом делото е срещу физическо лице, не можете да възбранявате имот на ЕООД-то. Ще Ви трябва препис от НА, поискайте го от Сл. по Вп., не могат да Ви откажат, точен адрес за призоваване на ФЛ, понякога искат и скица от Службата по кадастъра (там където има изработенви нови кадастрални планове), та си го набавете и него... Не трябва да вадите и прилагате удостоверение за тежести...Таксата з а възбрана мисля беше 15 лева, вижте го пак..
ralitsa
Потребител

Мнениеот oho_boho » 12 Юни 2007, 17:39

ralitsa написа:Щом делото е срещу физическо лице, не можете да възбранявате имот на ЕООД-то.

А, не с лошо, че ей-сигинка ще се развихри Mi-Lena!
oho_boho
Потребител

Мнениеот betina » 13 Юни 2007, 18:10

Ралица, благодаря! Само моля да уточнине преписа на НА трябва ли да бъде заверен от Агенция по вписвания, което ще се окаже невъзможно без съебно удостоверение.
betina
Потребител

Назад към Имотни казуси