Мъж съм!
Днес попитах дали от другата седмица вече мога да исвам с ризи с къс ръкав с оглед на задаващото се лято и горещини.
Отговорено ми бе, че трябва да си епилирам ръцете, за да мога да нося риза с къс ръкав!
Но аз даже не съм толкова космат в ръцете, нормално ми е окосмението за мъж там?
Не работя с клиенти директно и не мога да разбера защо искат това от мен?!
Какво да правя?
P.S.Постът ми е абсолютно сериозен и не е майтап!
P.S.S. Юрист съм!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нарушение на трудови права-карат ме да се епилирам
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Това е абсурдно!
вие не сте манекен, а юрист!
може да се възприеме даже като дискриминация-ако си без косми-ще работиш, ако-си с косми-няма!
вие не сте манекен, а юрист!
може да се възприеме даже като дискриминация-ако си без косми-ще работиш, ако-си с косми-няма!
- Ivanika
- Младши потребител
Възникват два въпроса: Работодателят ви, жена ли е? - защото боляло да се епилираш, може и нея да я боли и да иска да си го изкара на някой.
Да не ви мрази нещо?
При нас не дават на мъжете да ходят с чехли, а колежките се разхождат с голи пъпове, 7/8 панталони и по чехли. Не че има нещо лошо- ние мъжете се радваме.
Но извън шегата - аз съм за официалното облекло. А по отношение на оплакването Ви- че ви били нарушени трудовите права- напуснете. Бързо, незабавно и веднага.
Да не ви мрази нещо?
При нас не дават на мъжете да ходят с чехли, а колежките се разхождат с голи пъпове, 7/8 панталони и по чехли. Не че има нещо лошо- ние мъжете се радваме.
Но извън шегата - аз съм за официалното облекло. А по отношение на оплакването Ви- че ви били нарушени трудовите права- напуснете. Бързо, незабавно и веднага.
- titin
- Потребител
Колега, във първия момент си помислих, че става въпрос за някаква шега. Но не мога да се начудя как е възможно да накарат някой мъж по такъв начин да потъпче мъжкото си достойнство, и да се епилира?! Аз лично не бих го допуснал като отношение. А може би следващата стъпка ще бъде да Ви накарат да си правите педикюр, или може би да си лакирате ноктите?! А може би да си слагате гланц за устни, или лек грим? Така че, отстоявайте правото си да показвате своите вторични полови белези, и изобщо да не Ви пука. Аз лично бих им показал това:
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
Колега, във първия момент си помислих, че става въпрос за някаква шега. Но не мога да се начудя как е възможно да накарат някой мъж по такъв начин да потъпче мъжкото си достойнство, и да се епилира?! Аз лично не бих го допуснал като отношение. А може би следващата стъпка ще бъде да Ви накарат да си правите педикюр, или може би да си лакирате ноктите?! А може би да си слагате гланц за устни, или лек грим? Така че, отстоявайте правото си да показвате своите вторични полови белези, и изобщо да не Ви пука. Аз лично бих им показал това:
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
Фиксер, често - много се смях.
Но, ако това е истина и си на трудово правоотношение(а не по служебно) това си чиста форма на дискриминация. Това значи ли ако си много космат (не дай си боже) то трябва да ходих на козметик?!?!?!?
Виж член 8 ал.3 от Кодекса на труда.
Ай стига бе! Се бях чувал ама това е пълна идиотщина.
А на жените ако не им хареса педикюра, ще ги кара ли да го изтрият?
Ах, да сетих се.... Ако се изпотиш - ще те насапуниса ли?
Но, ако това е истина и си на трудово правоотношение(а не по служебно) това си чиста форма на дискриминация. Това значи ли ако си много космат (не дай си боже) то трябва да ходих на козметик?!?!?!?
Виж член 8 ал.3 от Кодекса на труда.
Ай стига бе! Се бях чувал ама това е пълна идиотщина.
А на жените ако не им хареса педикюра, ще ги кара ли да го изтрият?
Ах, да сетих се.... Ако се изпотиш - ще те насапуниса ли?
- genius75
- Потребител
къс ръкав
fixxxer, извинявай, но ти защо си питал дали можеш да идваш с къс ръкав? То, нали знаеш, каквото повикало- такова отговорило. Вероятно са ти отговорили така, за да ти гледат сеира- знаели са, че се връзваш. Аз не бих се хабила да се чудя какво да правя и просто ще си облека късия ръкав. Сигурна съм, че работодателя ти даже е забравил за разговора, забрави го и ти.
- legista
- Младши потребител
Че защо изобщо си питал? Направо се обличай според времето навън. Не могат да те уволнят за това, казваш, че няма такива изисквания за длъжността, която заемаш. Ако те уволнят моля те, дай ни да видим заповедта.
- Julyan
- Потребител
чл. 8 ал. 3 от КТ нищичко не продумва за окосмяване по крайниците, но понеже нищо не говори и за окосмяване по други части на тялото , защо пък да не може и за това да Ви дискриминират, въпреки, че може никой никога да не се увери в наличието й на тези места...
Дръжте се за космите си колега... повсеместно!!!
Дискредитирайте ги, или направо ги криминализирайте и Вие на свой ред за това, че се обезкосмяват!!!
МАКАР И НАСМЕШЛИВО, ПО СЪЩЕСТВО ИЗЯВЛЕНИЕТО МИ Е НАПЪЛНО СЕРИОЗНО И ГО ПОДДЪРЖАМ ИЗЦЯЛО!
Дръжте се за космите си колега... повсеместно!!!
Дискредитирайте ги, или направо ги криминализирайте и Вие на свой ред за това, че се обезкосмяват!!!
МАКАР И НАСМЕШЛИВО, ПО СЪЩЕСТВО ИЗЯВЛЕНИЕТО МИ Е НАПЪЛНО СЕРИОЗНО И ГО ПОДДЪРЖАМ ИЗЦЯЛО!
- JORGE
- Младши потребител
АААА ХА ХА ХА. Това ми прилича на една заповед на Масларова препечатана в пресата. Писмено ли Ви разпоредиха, ако не - поискайте писмено да го направят. И после, айде в Комисията по дискриминация. Другият подход е следния - Съгласявате се и после идвате на работа както бог Ви е създал и с риза по къс ръкав. И гледате сеир... след това има няколко развръзки само на база на КТ. Като юрист можете след запознаване по-обстойно с посочения норм. акт да си ги представите. На прима виста поне в девет от десет от хипотезите работодателят ще прецакан.
- nat
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|