начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ПОМОГНЕТЕ МИ - СПЕШНО Е

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОГНЕТЕ МИ - СПЕШНО Е

Мнениеот lori_75 » 11 Май 2007, 15:00

Много моля да ми помогнете,защото съм страшно объркана,по-скоро паникьосана и не зная как да постъпя.
На 4 май 2007г/миналия петък/ е влязло в сила съдебното решение по трудовия ми спор с работодателя и следова да бъда възстановена на работа/според думите секретарката на съда/.Не съм получила известие,връчено от призовкар и не могат да ми издадат препис от решението.
Искам да попитам откога тече 14 -дневния срок за постъпване на работа-след като ми връчат уведомлението за спечеленото дело или от 4 май?!
Благодаря!
Последна промяна lori_75 на 11 Май 2007, 15:10, променена общо 1 път
lori_75
Нов потребител

Мнениеот naa82 » 11 Май 2007, 15:09

Тече след като Ви уведомят по надлежния ред, сиреч с призовка. Но щом сте страна и ако искате идете в съответния съд и искайте от секретарката в деловодството да се подпишете, че сте уведомена. Може и да стане. Ако ли пък не ще чакате призовкарят да ви намери.
naa82
Младши потребител

Мнениеот naa82 » 11 Май 2007, 15:10

Не прочетох-то е влязло в сила и щом сте уведомена за него би трябвало да Ви издадат препис. Ако не чакайте.
naa82
Младши потребител

Мнениеот lori_75 » 11 Май 2007, 15:11

naa82,това значи от датата на връчване на призовката,така ли?
lori_75
Нов потребител

Мнениеот lori_75 » 11 Май 2007, 15:16

Не съм уведомена.Случайно разбрах.Нещо не мога да ги разбера тези срокове.Решението трябваше да излезе на 6 април,после 14-дневен срок за обжалване и това като се сметне изобщо не прави 4 май.Вече нищо не разбирам.
lori_75
Нов потребител

Мнениеот rts » 11 Май 2007, 17:11

...
Последна промяна rts на 13 Май 2007, 13:20, променена общо 1 път
rts
Активен потребител

Споконо

Мнениеот lunatik » 12 Май 2007, 16:53

КТ:
Чл. 345. (1) При възстановяване на работника или служителя на предишната му работа от работодателя или от съда той може да я заеме, ако в двуседмичен срок от получаване на съобщението за възстановяване се яви на работа, освен когато този срок не бъде спазен по уважителни причини.
----
Съгласно този текст за започване на "течене" на срока меродовна ще е датат на получаване на съобщението на съда. Без значение ще е дали работника се е запознал по друг начин с решението - няма ли съобщение, няма как да започне да тече срока.
Ако се чака съобщение от СРС - може да се каже, че се чака от умрял писмо. От там никога не изпращат съобщения!!! Ще трябва лицето да пусне нарочна молба до председателя на съда с което да помоли да му изпратят съобщение. Едва тогава...
lunatik
Потребител

Мнениеот pitasht » 29 Май 2007, 13:09

Не се радвайте много-вижте дали работодателят ви е уведомен. понякога нарочно забавят призовките и за тях има 14-дневен срок.
Срокът тече не от датата на уведомление, че е изготвено решение, каквото ще получите, а от датата на уведомление, че решението е влязло в сила и сте възстановена на работа, което са две различни неща. Консултирайте се с добър трудово правен адвокат. Има много клопки в тази сфера. Безплатният ми съвет е да си мълчите и да изчакате 14-дневния срок на работодателя, а не вашия, като търсите начин да подпишете призовката след него. Щом изтече 14 дни за работодателя, то отидете и се явяте на работа. В противен случай само ще го подсетите да подаде жалба и ще загубите повече.
Не вярвам, че работодателят ви няма да обжалва така че не се радвайте предварително.
Имах дело в което клиенътт ми си мълча и така работодателят пропусна да обжалва-бяха забравили да му предадат служителите и се наложи да го възстанови на работа въпреки и с много разправии!
Успех!
pitasht
Активен потребител

Назад към Трудово право