- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОЛЕГИ,МОЖЕ ЛИ СЪВЕТ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
КОЛЕГИ,МОЖЕ ЛИ СЪВЕТ!
Здравейте, днес ми се "случи случка"-така да се каже станах участник в ПТП.Няма нищо сериозно,но понеже от трите коли аз бях последен , а и ударът е м/у мен и втория -оказва се "логично"-виновният съм аз(до известна степен съм съгласен).Всъщност ситуацията е следната-камион прави ляв завой от спряло положение,автомобилът пред мен успява да избегне удара, но аз ...не .Катаджията малко попромени фактическата ситуация в протокола и аз се позаядох и при подписването уточних ,че не е съвсем така.В протокола,който е при мен обаче абсолютно нищо не се чете(индигото е на сто години).Да си изискам ли препис или копие на оригинала-смятам да си напиша възражение макар,че наказанието за нарушението по чл.23(1)ЗДП е глоба -100-200лв.Въобще да използвам ли нечетливостта на протокола като"липса на форма",а и да обжалвам ли по-късно наказателното постановление(доц.Зиновиева си спомням,че беше казала-административните актове да се обжалват-нищо не се губи).Какво е вашето мнение,колеги-аз лично съм "мераклия" да си направя малко "гаргара" с КАТ -много ме ядоса"компетентното мнение" на катаджията-щом няма удар м/у камиона и колата пред мен -виновният съм само аз - няма такива истории като отнемане на предимство и бля бля.На всички ,на които досаждам с поста си-извинете.На останалите-благодаря.
-
atanaspetrovmeister - Потребител
То рядко има читав АУАН респективно НП, тъй че възразявайте и после и жалете НП. Приемете го като "курсова работа".
И вземете пийнете 3-4 литра бира за отпускане и чукайте на дърво, че въпроса Ви не е в друг раздел
Аре весели празници /извън дюкяна/
И вземете пийнете 3-4 литра бира за отпускане и чукайте на дърво, че въпроса Ви не е в друг раздел
- Clavdivs.
- Потребител
Clavdivs. написа:То рядко има читав АУАН респективно НП, тъй че възразявайте и после и жалете НП. Приемете го като "курсова работа".
Благодаря,Clavdivs.,доволен съм,че сме на едно мнение .Между другото,аз наистина така го възприемам.Просто сумата нито е голяма,нито пък ще се напъна да я плащам,а и имам някакво чувство,че ще успея да се справя с "курсовата си работа" (да ......... на дърво,но отдавна съм се убедил,че съм голям калитко) .Това лято вече свърших две подобни(свързани с търговското право,но...)-общо взето не скучая в дюкяна .А на бирата не й се размина,макар,че няма нужда от отпускане.Благодаря Ви още веднъж.Весели празници на всички колеги!
-
Колега, на твое място бих написал възражение, където ще приложа копие от акта и ще пиша , че бих искал да се мотивирам, но не мога защото не се чете.Поискай нов срок в който да си напиеш мотивирано възражението и то след като получиш от КАТ четлив препис.Доколкото познавам КАТ/а аз ги зная добре / ще получиш препис, точно никога.
Това ще ти даде още един коз при жаленето на НП - че си бил лишен от възможността да пишеш възражение, нарушени са ти правата и не можеш да се защитаваш от акт чието съдържание е загадка и т.н.
Ако случайно пък ти издадат препис ще бъде осмото чудо на света, но ти няма да загубиш нищо от това нали?
Чаоче и успех.
Това ще ти даде още един коз при жаленето на НП - че си бил лишен от възможността да пишеш възражение, нарушени са ти правата и не можеш да се защитаваш от акт чието съдържание е загадка и т.н.
Ако случайно пък ти издадат препис ще бъде осмото чудо на света, но ти няма да загубиш нищо от това нали?
Чаоче и успех.
- ares
- Младши потребител
Благодаря и на Вас,колега ares.Надявам се на всички вече е ясно,че тази историйка я приемам като едно предизвикателство и съм много доволен ,че откривам подкрепа и във Ваше лице.Изпитвам едно мъничко задоволство,че ще си поиграя с КАТ.Продължавам да твърдя ,че имат нужда от урок.Може и да съм бил виновен,но действията им бяха отвратителни-имат нужда да се поставят на място.За тази цел приемам всякакви идеи как да ги поизнервя .Благодаря на всички за помощта!
-
i az taka mislia
Saglasna sam,kolegi.Administrativnite aktove zatova sa izmisleni, za da se obalvat.Smelo deistvaite.
- renkapg
- Младши потребител
Благодаря Ви,непременно ще се възползвам от съветите Ви!Аз също си мислех,че трябва да ги захапя на тема доказателства и съм убеден ,че няма да е необходимо много за да се пообърка един катаджия,още повече,че той и на момента един час четеше ЗДП в колата си и се чудеше по кой член ми било нарушението.Горкият-беше много трудно да го убедя,че в едно ПТП може да има и трима участници-неговата логика беше- ударът е м/у двама-значи участниците са двама -"логично",не мислите ли ?Благодаря на всички-до понеделник ще измъдря добро съчинение,нали така,
-
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|