начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

обезщетение по трудов спор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обезщетение по трудов спор

Мнениеот pitanko » 18 Май 2007, 21:48

Спечелих трудов спор.Съдът ме възстановява на работа,отменя уволнението ми като незаконно и ми присъжда обезщетение.НО...
Въпросното обезщетение е само до "приключване на устните състезания" т.е. до единственото съдебно заседание на 07.03.2007г.,а не до влизането на решението в сила т.е. до днес.По този начин губя два месеца обезщетение.Нормално ли е това?Според мен е логично да е до датата на влизане в сила на съдебното решение.Държа да отбележа,че през този период не съм работил и не съм получавал каквито и да било обезщетения.
Другият ми въпрос е докога ще ми бъдат внесени осигуровки от работодателя?
Моля за мнения и съдействие.
pitanko
Нов потребител

Мнениеот mitko6 » 19 Май 2007, 09:22

Правилно е, че е пресъдено обезщетение до края на устните състезания - арг. чл. 188, ал. 3 ГПК. Защо не обжалвахте решението в тази част, в останалата би влязло в сила и бихте могли като възстановен да се върнете на работа? Всеки си заслужава адвокатите! :wink: :D
mitko6
Потребител

Мнениеот pitanko » 19 Май 2007, 17:20

Благодаря за отговора.Може ли да се направи нещо по въпроса или всичко е приключило?
pitanko
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 20 Май 2007, 18:30

pitanko написа:Благодаря за отговора.Може ли да се направи нещо по въпроса или всичко е приключило?

Ако решението е влязло в законна сила не може да се обжалва.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 30 Май 2007, 13:52

Правилно, до тогава сте доказал, че сте без работа.
Зависи от исковата молба.
Ако сте я завел за целия период, а съдът е присъдил за 4 месеца и решението е влязло в сила, няма какво да правите, ако не е влязло в сила-обжалвайте или заведете ново дело за оставащото, ако е заведено само частично. Всъщност не искахте ли експертиза-трябвало е да има експертиза и това е щяло да отложи делото още веднъж и да си имате цялата сума.
pitasht
Активен потребител

Назад към Трудово право