преди два дни си написах проблема,но не получих съвет.Ще го повторя:
Имам сключен договор за наем с една община по чл.123ал.1т.7.Два месеца след сключването на договора ме напускат 9работника почл.327т.3 и 3а.В следствие на техни жалби за един месец имам две проверки от инспекцията по труда,които НЕ констатират никакви нарушения и промени.Заведох установителни искове в съда,но не уважиха исковете ми и дела не тръгнаха.Междувременно претърпях финансови загуби,защото се забави износа на продукцията ми.Как да постъпя,за да си възвърна загубите?И кой закон ме защитава мен-работодателя от некоректни работници?
- Дата и час: 28 Ное 2024, 16:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудов казус
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Обърнете се към адвокат. Има прекалено много въпроси, на които трябва да отговорите, а и трябва да се прегледа документацията ви като работодател, което няма как да стане в този форум.
Поздрави!
Поздрави!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Ако сте се държали коректно към работниците, вероятно нямаше да имате тези проблеми. Току-така, толкоз работници не напускат наведнъж. Пък и подбора на работниците е една от главните проблеми на всеки работодател.
- jannovak
- Младши потребител
Въпросите Ви изискват повече данни и подробна консултация с юрист. По принцип, макар и ориентиран повече към работника, КТ е написан с цел да урежда що-годе балансирано отношенията между работници и работодател. Ако сте се консултирал с юрист преди да се случи това масово напускане, може би нямаше да се стигне до там. Но... като се обърне колата, пътища много. Лошото е, че ненавременната компетентна намеса обикновено води до невъзможност да се възстанови предишното положение на 100%. Проблемите трябва да се предвиждат и да се има предвид винаги, че всяко едно правно и фактическо действие има последици.
Suum cuique.
- gun4eva
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|