Здравейте. Имам следния казус и незнам какво да правя. Та аз съм единствен наследник на чичо ми, който почина преди няколко месеца. Той нямаше кой знае какво за наследяване-само къщата му на село. И след като почина той и аз като негов наследник я продадох. Обаче какво става. Оказва се в последствие, че чичката си завещал къщата на един негов много добър приятел и той сега ми казва да му я върна, че ще предявял иска срещу човека на който съм я продал, който бил ревандикационен (каквото и да значи това). Та имам няколко въпроса преди да отида на адвокат.
Може ли така след като аз вече съм станал наследник и съм продал къщата на друг, той да си я иска?
И след като това е всичко, което е оставил чичо ми даже и да има такова завещание не би ли трябвало и аз да наследявам нещо?
Може ли наистина да заведе дело срещу човека, на който съм продал? В този случай той ми каза, че трябвало и мен да ме въвлече в това дело и че бил длъжен да го направи.
А бе въобще много сложно ми се вижда. Ако може и да ми препоръчате адвокат ще е добре. Аз съм от Стара Загора! Благодаря ми много!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 13:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Завещание
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
ревандикационен е искът на невладеещият собственик срещу владеещия несобственик. Казано простичко- иск за връщане на имота.
Ако заветникът е обявил завещанието, спокойно може да заведе дело и ако завещанието е истинско, ще го спечели. А Вие, които сте продали имота, ще трябва да върнете парите на купувача.
Вие не наследявате нищо, защото не сте от кръгът наследници с право на запазена част.
Идете при адвокат- така ще спестите разходи и главоболия.
Ако заветникът е обявил завещанието, спокойно може да заведе дело и ако завещанието е истинско, ще го спечели. А Вие, които сте продали имота, ще трябва да върнете парите на купувача.
Вие не наследявате нищо, защото не сте от кръгът наследници с право на запазена част.
Идете при адвокат- така ще спестите разходи и главоболия.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|