начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Един казус

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Един казус

Мнениеот ziiu » 21 Апр 2007, 14:42

На 11.08.03г е съкратен работник. Води дело и на първа инстанция печели. Съдът определя обезщетение, което да бъде изплатено за 6 месечен период - до 11.02.2004г..
Работодателя обжалва първото решение на втора инстанция и губи. За периода от 11.02.2004/когато тече обжалването/ до 11.09.2004 работника е регистриран на борсата.
Когато съдебното решение влиза в сила /второто/ е възстановен на работа. За периода 11.09.2004г /когато е отписан оп борсата / до момента на окончателното му напускане на 02.11.2004г са му изплатени осигуровки.
Въпросът ми как цялата тази каша трябва да се запише в УП-2? Периода през който е бил на борсата счита ли се за прекъсване при работодателя?
Трябва да направя едно уточнение.
В трудовата книжка работодателя е заличил уволнението, но след това борсата са го завели там и техните печати не са анулирани, няма зачертвания и т.н.
Въпросният служител заплашва да ме съди ако не му оформя УП-2 едва ли не на момента.
ziiu
Младши потребител

Мнениеот taniageogieva » 21 Апр 2007, 16:11

Здрасти !

Аз мисля, че ти тррябва да направиш УП-2 за деиствително изработеният период + 6те месеца , като с УП то отбележиш прекъсването - за борсата
Но сн е зле да се обадиш някъде да питаш, ще ти отговорят много точно в НАП.
Аз мисле , че тряб апросто а отбелжиеш със забележка прекъсването за бшрото.
taniageogieva
Младши потребител

Мнениеот nat » 21 Апр 2007, 16:24

при отмяна на уволнение като не законно - цялото време когато работникът или служителят е бил на работа се счита за трудов стаж все едно че трудовото правоотношение не е било прекратявано. За този период се дължат осигуровки от работодателя. Изплатеното от БТ се връща от работника като дадено без основание. Следователно в УП - 2 (предполагам образец на НОИ), се вписва като осигурителен стаж и времето за оставане без работа, за което за внесени осигуровки от работодателя.
nat
Потребител

Назад към Трудово право