Служител подава молба за прекратяване на тр. правоотношение по взаимно съгласие. Работодателят е съгласен. Но служителят излиза в болничен.
Според мен в 7 дн. срок, аз трябва да пусна Заповед за прекратяване на осн 325 т.1 и да го уведомя за това, като с оглед възможността за дело /нищо не се знае/ да му пратя писмо с обратна разписка, като на разписката посоча, че представлява уведомление за съгласие.
Няма пречка да прекратя тр. договор по време на болничен, защото разпоредбата на 333, ал. 1 т. 4 се отнася само при прекратяване на основание 328 КТ.
Колеги, успокойте ме, че разсъждавам правилно или ме поправете.
Благодаря предварително!!!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разсъждавам ли правилно
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
разсъждавам ли правилно
М. Колева
- mkoleva
- Младши потребител
Мисля, че да, защото след 7-дневния срок се приема, че ВИЕ КАТО РАБОТОДАТЕЛ НЕ СТЕ ПРИЕЛИ И ТРЯБВА НОВО ИСКАНЕ ОТ ВАША ИЛИ НА РАБОТНИКА СТРАНА
- pitasht
- Активен потребител
Правилно разсъждавате. Само се съобразете с текста на молбата на служителя, да не би да е посочена конкретна дата за прекратяване на трудовото правоотношение.
Поздрави!!!
Поздрави!!!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|