Здравейте,
Нуждая се от компетентен отговор.Надявам се да ми помгнете.
На 06.03.07г. започнах работа ж Денил като продавачІконсултант,като
подписах тр.договор,но пред мен никой не се подписа на този
договор.Един месец чаках да получа екземпляр от договора и справката
от нои.Все намираха оправдания.Накрая аз сама проверих в НАП и се
оказа ,че нямам склучен трудов договор.Същия ден пуснах жалба в
инспекцията по труда на 06.04.07г..След проверка на инспектора в ден в
който аз бях в почивка управителката на магазина ми представи някаква
справка,която никаде не е упоменато справка откаде и за какво е и два
екземпляра трудов договор,които нямат нищо общо с тези,които аз
подписах на 06.03.07г.Тези договори ,които ми предостави Г-жа росица
Златева този път бяха предварително подписани и подпечатани от шефа на
фирмата и настояваше да ги подпиша и аз,като се опитваше да ме
обеди,че това са сащите договори,които сам подписала предния път,и са
ги представили в нои,но трябвало пак да ги подпиша.След 2 дена осилено
настояване от нейна страна да подпиша(стигна се до скандал и обиди)аз
неиздаржах психически и напуснах.Откакто работя там несам получила
никакво трудово възнаграждение.Какви права имам и как да ги
отстоявам???
Благодаря ВИ
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моите права в трудово правоотношение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Не разбрах това с напускането как сте го уредили.Явно няма да е със заповед за прекратяване на трудов договор,то.ъй като нямате такъв за постъпване .
Ами отново пишете до Инспекция по труда,като ги помолите по реда на КТ да обявяват трудовия Ви договор за действителен и съществуващ.И едва след това започнете да уреждате отношенията си с бившата вече работодателка
Ами отново пишете до Инспекция по труда,като ги помолите по реда на КТ да обявяват трудовия Ви договор за действителен и съществуващ.И едва след това започнете да уреждате отношенията си с бившата вече работодателка
- sarbijanac
- Активен потребител
При евентуално уреждане на трудовия договор, щом сте напуснали е трябвало да пуснете молба за прекратяване на трудовото правоотношение по чл. 327, т. 2 от Кодекса на труда (поради забавяне на възнаграждения и/или обезщетения), както и да поискате обезщетение при прекратяването на трудовото правоотношение без предизвестие - чл. 221, ал. 1 от Кодекса на труда!
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
- marter
- Потребител
И как инспекцията по труда ще обяви договора за действителен и съществуващ,като този който подписах преди месец,кой знае къде е щом не е представен пред нои?И ако го обявят за действителен,аз нямам вече желние да работя с тези "хора"!
- veniii1
- Нов потребител
veniii1 написа:И как инспекцията по труда ще обяви договора за действителен и съществуващ,като този който подписах преди месец,кой знае къде е щом не е представен пред нои?И ако го обявят за действителен,аз нямам вече желние да работя с тези "хора"!
Как ще го обявят е от тяхна компетентност-не се вълнувайте за това.Но е необходимо да се извърши тази стъпка-иначе няма да можете да уредите трудовото си правоотношение по прекратяване на договора,както и относно начисленията на необходимите Ви обезщетения.
- sarbijanac
- Активен потребител
Много се извинявам,но не те разбирам.Аз всъщност се оказва.че нямам тр.договор,и и вече не се явявам на работа.Ако го обяват за валиден .....какво....аз нежелая вече да работя при и с тези хора
!
!
- veniii1
- Нов потребител
veniii1 написа:Много се извинявам,но не те разбирам.Аз всъщност се оказва.че нямам тр.договор,и и вече не се явявам на работа.Ако го обяват за валиден .....какво....аз нежелая вече да работя при и с тези хора
!
Това,че с евентуален административен акт Инспекцията по труда ще обяви трудовото ти правоотношение за съществуващо и договорът ти за действителен не означава,че задължително трябва да работиш в тази фирма.Веднага след постановяване на акта можеш да пристъпиш към прекратяване на трудовия договор.Дано сега да си ме разбрала.
- sarbijanac
- Активен потребител
Жалко,но несъм ви колега,а казуса е действителен.Пуснах го тук,защото знаех,че все някой ще отговори,но съжалявам,че съм ви подразнила!ИЗВИНЯВАМ СЕ
- veniii1
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|