начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

сервитут

Казуси за недвижими имоти

сервитут

Мнениеот adi12 » 10 Апр 2007, 11:05

Сервитути
Преди началото на тази година ми издадоха удостоверение , че имотът ми попада в зона на сервитут за гробищен парк.
Аз аз се бях подготвила да строя
Помогнете ми
Кажете какво значи това
Мога ли да го оспорвам.Ще получа ли някакво обезщетение и кога , защото в ДАГ ми отговориха да забравя , че имам имот
А той е почти 2,5 дка в най - елитната част на Банкя
Дайте правен съвет и помощ :D
adi12
Нов потребител

Мнениеот potrebitel » 10 Апр 2007, 19:53

Уважаема госпожо/господине,
Пишете, че имотът Ви е в най-елитната част на Банкя - това означава, че около Вашия имот вероятно има други строежи и построени сгради.
Ако съм на прав път, най - вероятно не гробищен парк, а нездрав частен интерес налага изваждането Ви от имота.
Това е в съответствие със здравата пазарна логика - човек, който купува в елитната част би трябвало да има само пазарни приоритети и логика.
Прочетете внимателно въпросното удостоверение и ако действително имотът Ви попада в сервитутна зона за гробище, а има други строежи наоколо - намерете си добър адвокат.

Успех.
potrebitel
Потребител

Мнениеот zelen » 10 Апр 2007, 20:01

В Банкя всички места са елитни - от Филиповци до Дивотино!
Къде ще строите при тези убийствени цени на строителството!
По-добре си купете нещо готово и евтинко някъде на спокойствие и си гледайте кефа!
zelen
Потребител

това ми е целта

Мнениеот adi12 » 12 Апр 2007, 09:01

Благодаря за полезните съвети
Точно това бях запланумала - да продам мястото на някой баровец
и да си купя къщичка в село до софия
Това доста ми обърква плановете
Иначе около мен са само къщи палати, а доста от тях са по - близко до гробището от мен
Може и да има нечии интерес
adi12
Нов потребител

Мнениеот zelen » 12 Апр 2007, 12:31

Господине,
В последно време хората с финансови възможности се изнесоха в къщи извън София. Самият аз обмислям подобна възможност. Отказах се да купувам място - вместо 1200-1500 евро за ново строителство, ще си купя нещо готово и ще си гледам кефа и старините.
Успех и на вас.
zelen
Потребител

Назад към Имотни казуси