начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

(не) само за възрастни

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот ares » 27 Мар 2007, 11:56

Ами значи математическите изчисления показват, че броя ни се удвои :D вече сме 4.
Да видим ще заявят ли участие и други?
ares
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 27 Мар 2007, 15:29

За zosimax,
Този линк не се отваря:
http://bulgaria-of-the-citizens.blogspot.com/.
:roll:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот bogo_mil » 27 Мар 2007, 15:39

KOLEGI, AIDE DA SE HVANEM I DA IZMETEM AVGIEVITE OBORI, RAZBIRAI OT FASHKIITE, DEMEK OT *** V TYAH..V4ERA SHTYAH DA UMRA OT SMYAH, DAVAT NA PROKURATURATA 1/2 mln $ DA SE BORIS KORUPTZIYATA...T.E DAVAT NA MAFIATA KINTI DA SE BORI S MAFIATA...OTVRATEN SYM....TOVA ZAPo4VA DA PRILI4A NA MNOGO MNOGO IZVRATENA SADO-MAZO STZENA.....KYDETO BIYAT I *** SAMO Ku4ETATA, A BOGOIZBRANITE KAMILI SI VYRVYAT PREZ PUSTINAYA NA PRAVNITE DEBRI........
NYAMA LI NYAKOI 4ESTEN JURNALIST......
NYAMA LI NYAKOI 4eSTEN MAGISTRAT...AMAN OT *** V 4eRNI I 4eRVENI TOGI.....
KOI SHTE VKARA SOFIANSKI V ZATVORA........
KOI SHTE VKARA OSTANALITE 1000 *** KOITO TORMOZYAT I GRABYAT BYLGARIA V ZATVORA.......
HAHAHAH EVALA NA ONEZI KOLEGI, KOITO OBJALVAHA PRED VAS KONKURSA ZA MLADSHI PROKURORI...NO KAKTO KAZA EDNA OT *** VYV FORUMA....
KU4ETATA SI LAYAT, KERVANA SI VYRVI............
MNOGO POZDRAVI OT EDIN LAESHT PES GOSPOJO......
bogo_mil
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 28 Мар 2007, 22:04

hebigatsu линкът работи. Моля пробвай отново и ако написаното в блога предизвика в теб мисли и емоции може да ги споделиш там или тук.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 28 Мар 2007, 22:16

bogo_mil евала че дойде и ти в отбора :) Четох някои от схватките ти (словесни) с фалшивата юридическа младеж на новоелитната мафия и те поздравявам за неприязънта, която предизвикваш в тях. Похвално и вдъхващо оптимизъм е, че вече освен тяхната съществува и втора порода юристи - и ти си неин представител :) Продължавай в този дух!
zosimax
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 28 Мар 2007, 22:25

Колеги не е утопия, че измитането на авгиевите обори е възможно. Ние, юристите сме хора реалисти, можем да създадем организация, можем да подготвим и внесем където трябва сътветните сигнали, предложения и т.н.

Не мисля като колегата от по-горе, че промяна отдолу - нагоре е утопична. Напротив, измама е промяна, която се инициира и осъществява в обратния ред. Тази тема съм разгледал с подробности в блога, който вече поканих интересуващите се да посетят - http://bulgaria-of-the-citizens.blogspot.com/
zosimax
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 29 Мар 2007, 10:05

8) За zosimax,
Направих си труда да прочета всичко публикувано от теб, до което успях да се добера в нета. Харесва ми начина на мислене и идеята за "разбутване на мозъците" на гражданите, за да започнат да си търсят и защитяват правата, т.е. да станат наистина гражданско общество, което е основата на всяка демокрация.
Обаче... :evil: не ми се нрави връзката с "Атака", и особенно с повечето й видиотени псевдо лидери. Не искам да правя повече коментар в тази насока, защото може и да се скараме. Защитата на националната кауза е хубаво нещо, когато не граничи с нацизъм и цинизъм. За това ПРЕДУПРЕЖДАВАМ :idea: - АКО ЗАБЕЛЕЖА КАКВИТО И ДА БИЛО ОПИТИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ В ПОЛЗА НА КОЯТО И ДА БИЛО "ПОЛИТИЧЕСКА" СИЛА ИЛИ ОПИТИ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА НЯКОИ "ПОЛИТИЧЕСКИ" ЛИДЕР, ОТ СЪМИШЛЕНИК ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНА В НАЙ-ЯРОСТНИЯ ПРОТИВНИК!!!!! :twisted:
Предполагам, че вече е ясно на всички колко е сериозно отношението ми към проблемите на юридическото съсловие в частност, и на гражданите като цяло. Казвал съм го и друг път, ще го кажа и сега: Единици са истинските политици в България, а голямата маса са политикани, които в момента в който се видят с малко власт забравят за какво са избрани.
А сега по идеята на темата:
1.Предлагам като начало да приемем принципни правила за тази работа, които да се спазват, за да може да се свърши нещо.
2.Предлагам да си организираме среща в скоро време, на която да можем по-спокойно и по-бързо да стигнем до някаква основна рамка и да се започне да се действа.
3.Предлагам като начало да се систематизират основните проблеми в системата и да потърсим начин, това да стане широко обществено достояние. Защото, пак казвам - Хората не знаят какво става и нямат никаква представа какви са причините правосъдието да не е такова каквото би трябвало да е в техните представи, а именно: компетентно, бързо и справедливо.
Поздрави!!!!!
ПП: Ако някой има някакво персонално несъгласие с мен или нещо против моята личност, нека ми пише на ЛС, за да не разводняваме тази тема. :wink:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот ares » 30 Мар 2007, 15:02

hebi, четеш мисли приятелю,
по отношение на zosi става въпрос. На мен също ми харесаха публикациите в линка, който най-сетне се отвори, но връзката с "Атака" ми се стори прекалено топла, което никак не ми харесва. Всъщност не би ми харесала каквато и да е политечска връзка.Така че по този въпрос те подкрепям напълно.
Както и по останалите, впрочем.
Поздрави на всички заявили участие в бъдещият "низш съдебен съвет" :lol:
ares
Младши потребител

Мнениеот kagepe » 30 Мар 2007, 15:31

Чета мненията в тази тема и все повече се съгласявам със zosimах .Прав си, за много неща - и за университетите (ПУЦ-ове), и за връзките, и за другите неща ...
Но, не мога да се съглася със следното, писано от zosimax:"Никой не го интересува кога, как и къде ще се реализираме, как ще издържаме семействата си."
Разбира се, че никой не го интересува това, уважаеми! Аз и не искам другите да се вълнуват от МОЯ проблем как да се реализирам, как да си платя сметките, как да издържам семейството си.
И не искам някаква партия да се грижи за мен. Благодаря. :wink:
kagepe
Младши потребител

Уточнение

Мнениеот zosimax » 30 Мар 2007, 16:28

hebigatsu, ares - връзката с Атака изобщо не съществува, не знам как и в каква последователност сте чели постовете в блога (да се има предвид, че едва вчера му придадох малко по-завършен вид), но ако сте хвърлили внимателен поглед поне върху "Християнство и национализъм" няма да имате подобни на споделените от вас опасения. Позволявам си да ви поканя да посетете блога отново и като едни от най-съвестните и будни хора в лекс ви предлагам да давайте мнения, оценки, критики и коментари и там! Повечето от постове си съм публикувал в различни коментарни сайтове като komentari.com (който се притежава от лицето Добри Божилов, отскоро озвучавящ медийното пространство с вопли за невинността на чичо си Рогачев, обвиняем по делото "Топлофикация) и в електронини издания на разни вестници, публикувал съм също и в политически форуми като този на БАЛ на Ифандиев, но спрямо Атака не съм пестил критики. Имайте предвид, че някои от нещата са от времето когато Сидеров беше просто преживяващ журналист с анти-елитаристка позиция, аз тогава пратих в първия му сайт, отдавна несъществуващ ( в него той се опитваше да продава книги), един пост "По-трудният път", който за голямо мое съжаление не записах на компа си и сега няма как да го възстановя. В този пост най-общо защитавах тезата за неполитически подход към решаване на проблемите на България - не с политически средства - партии, избори, коалиране и пр., което описвах като гасене на огъня с огън, а чрез личен пример на ежедневна непопулярна доколкото-е-възможно-професионална (всеки - в областта си, всички - чрез форми на гражданска активност) битка с недъзите на обществото и държавата - престъпност, корупция, отказ на властта (вкл. и съдебна) от задълженията й. В поста "Гражданското общество - коректив на политическата система I и II" тези идеи са разгледани що-годе подробно. Така че, не ме слагайте на една маса с политици (без значение кои), защото самата същност на възгледите ми е да се създаде обръч на гражданското общество около политическата система, а не обратно - каквото е положението днес. Само при наличието на такъв обръч, а не на обръчите от фирми, визираната политическа система ще започне лека-полека да изпълнява и обществено-полезни функции, каквито на всичкото отгоре и ни дължи.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 30 Мар 2007, 16:53

1.Предлагам като начало да приемем принципни правила за тази работа, които да се спазват, за да може да се свърши нещо.
2.Предлагам да си организираме среща в скоро време, на която да можем по-спокойно и по-бързо да стигнем до някаква основна рамка и да се започне да се действа.
3.Предлагам като начало да се систематизират основните проблеми в системата и да потърсим начин, това да стане широко обществено достояние.

hebigatsu подкрепям конструктивността ти, в изложената поредност - правила, среща, систематизиране на проблемите, публичност.

Аз вече предложих създавене на организация - движение, сдружение, форум - нека се реши на срещата. Проблемите - всеки изказващ се трябва да изложи подробна аргументация и да защити констатациите си с проверими и доказуеми примери.

Аз си мисля не е ли по-добре да пуснем нова тема за набиране на участници - може би под формата на гласуване - анкета. Дайте предложения.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот ares » 30 Мар 2007, 21:10

zosimax :"Аз си мисля не е ли по-добре да пуснем нова тема за набиране на участници - може би под формата на гласуване - анкета. Дайте предложения."
Принципно си прав, но мисля,че това би било добре да стане по-късно, тогава когато вече излезем с конкретна платформа / уф звуча като политик, отвратително нали?/.
На първо време не е необходимо да бием тъпана и то преди да сме наясно за какво точно :). Ако се съберем голяма маса адвокати представяте ли си каква какафония ще настане. По-добре е засега състава да е по-камерен и едва след това, евенуално да потърсим масовост сред форумците, пък и не само сред тях. Аз лично имам път към София доста често, ако ще правим нещо като "предварително изслушване" :D добре е да се уточним, така че да е сравнително удобно за всички.
А антикумунягата да не ни мисли, ще си сложим бронежилетки :P
ares
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 02 Апр 2007, 22:06

Така е арес, не е излишна една че и повече предварителни срещи в тесен кръг.

Чудя се само защо иначе страшно активните колеги по всички други теми упорито избягват да вземат отношение по нашата. Не че не знам отговора.

Ако има съсловие, което да крепи най-откровено статуквото, юристите сме едни от първите. Вижте само местните структури на партийките, общинските съвети, разните експертни комисии към държавните и местни администрации - пълно е с новоизпечени адвокатчета, упълномощени да прикрият следите на кражбите, пълно е с консултанти по разпродаване на какво-ли-не, със специалисти на далаверата.

Как да рискуваш всичко това като пишеш гневни постове по форумите или не-дай-си Боже излезеш в протест - нали с едната ръка вземаш щедро от статуквото, защо да я режеш с другата!?

Дано има все пак по-млади и непривикнали с реалностите колеги и дано се престрашат.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот ares » 03 Апр 2007, 09:54

Прав си абсолютно zosimax,
а ние кво, като едни пролетарии сме разбираш ли :D можем да загубим само оковите си :)
ares
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 03 Апр 2007, 10:27

Колеги, ето един много подходящ начин да популяризираме програмата, концепцията или правилата, за които говори по-горе hebigatsu, след като ги разработим, разбира се :) - http://www.bgpetition.com/index.html
zosimax
Младши потребител

Мнениеот enigma » 03 Апр 2007, 10:37

Министрите Румен Петков, Джевдет Чакъров и Даниел Вълчев подават оставки до седмица
01.04.2007 15:14

Трима министри ще подадат оставка до седмица, научи "Фрогнюз" от източници в правителството. Предполага се, че това са вътрешният Румен Петков, на образованието Даниел Вълчев и на екологията Джевдет Чакъров. Това решение било взето на тайно съвещание на лидерите на тройната коалиция Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган. Те се видели за около час и половина в резиденция "Лозенец" в София в събота вечерта. До този ход се стигнало след силен натиск от Брюксел и Вашингтон. ЕС и американците били недоволни от рехавите резултати в борбата с престъпността и корупцията. Натискът се усилил, след като в различни страни от Евросъюза и структурите му стартира операция "чисти ръце" преди десетина дни. В Италия бяха извършени и арести. В доклад на спецслужители на ОЛАФ, се казвало, че хора от правителството и висши партийни функционери се свързани с олигархични кръгове и контрабандни канали. ДПС и неговият лидер Ахмед Доган били посочени като прикриващи митнически нарушения на ГКПП "Капитан Андреево", като печалбата за движението се изчислявали на около 3 млн. евро месечно. Само от бензиностанцията в безмитната зона хора по върховете на ДПС прибирали по 800 000 евро месечно. Йордан Цонев също бил цитиран в доклада. Заместникът на Доган е бил засечен на срещи с престъпни босове по Черноморието. ОЛАФ имали записи на разговори и снимки, които документирали престъпни сделки със земи и гори край морето. На някои от адиокасетите се чувало как Данчо Ментата, както е по-известен активистът на ДПС и бивш активист на СДС, договарял освен отчисления за касата на движението, така също и проценти, които били лично за него. "Няма само шефовете турци да лапат, трябва да има нещо и за мен иначе няма да видите бизнес", притискал бизнесмените Цонев-Ментата. За да спаси отчасти репутацията си Доган решил да жертва министър Чакъров.

БСП се съгласила да извади от правителството Румен Петков. Към него сочели много обвинения за връзки със знакови фигури от сенчестия бизнес. От офиса на ФБР в София дори представили снимки на огромна луксозна къща, която придобил Румен Петков, без да е ясно с какви пари. Дори кредитите, които бил декларирал, не стигали само за оградата. Засечени били негови срещи в Австрия и други страни с български бизнесмени, считани за организатори на трафик на дрога.

Даниел Вълчев пък приел да е жертвата в жълто по настояване на Симеон Сакскобургготски. Той нямал големи гафове, но пък нищо не бил направил за подобряване системата на образование. Освен това бил похарчил огромни суми държавни пари уж за пиар на министерството, а всъщност се рекламирал сам себе си. Това дразнело страшно много колегите му, които единодушно решили именно той да си ходи от кабинета. Симеон бил съгласен и поради друга причина - Вълчев се опитал да реди имена в листата за евродепутати, без да се съобразява с мнението на лидера на НДСВ.

Решението на "голямата тройка" Станишев, Сакскобургготски и Доган било съгласувано късно същата вечер с президента Георги Първанов. Той от своя страна заявил, че може да жертва шефът на разузнаването ген. Кирчо Киров ако се наложи. Външното ни разузнаване било упрекнато от държавния глава, че не е разбрало навреме за далаверите на пернишкия бизнесмен Людмил Стойков, който бил записан на поне 30 касети от германските служби как урежда източването на 7,5 млн. евро от програма САПАРД. Очаквало се тази седмица бундесполицията да поиска арест за приятеля на държавния ни глава, за да го съди по германските закони.

До сряда тримата министри трябвало сами да подадат оставки.
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот zosimax » 03 Апр 2007, 11:30

Йордан Цонев също бил цитиран в доклада. Заместникът на Доган е бил засечен на срещи с престъпни босове по Черноморието. ОЛАФ имали записи на разговори и снимки, които документирали престъпни сделки със земи и гори край морето. На някои от адиокасетите се чувало как Данчо Ментата, както е по-известен активистът на ДПС и бивш активист на СДС, договарял освен отчисления за касата на движението, така също и проценти, които били лично за него. "Няма само шефовете турци да лапат, трябва да има нещо и за мен иначе няма да видите бизнес", притискал бизнесмените Цонев-Ментата.

Зо този герой на прехода трябва да отворим самостоятелна тема - неговите подвизи заслужават специално внимание. Сигурен съм, че в ЕС знаят много повече от изнесеното в статията за криминалните пари на този виден деец, защото 90% от тях,ако не и всичките, са в техните банки. Всичките му приватизации, от безмитната търговия до строителството, са проведени чрез офшорки с номинални собственци със седалище Люксембург, голяма част от тях бяха извършени през мандата на Костов, много министри като Славински обслужиха морския бизнесмен и момчетата от обкръжението му - такива като Васил Илиев, озвучен в медиите като уж-избор на местното СДС, а всъщност пробутан от Цонев за кандидат-кмет в Бургас и след изборния провал поставен в секретарски пост в Областна управа Бургас, а по-късно и като изп.директор на най-голямото строително предприятие в региона "Трансстрой - Бургас", за което след минаването на Ментата в ДПС депутати от СДС и ДСБ изнесоха данни дори в НС, че е получило над 3 млн лв за укрепване на диги и речни корита и е извършило строителни работи за 100 лв! Вземете също безмитната търговия - монопилистът "Трансимпекс" бе приватизиран от Цонев чрез бг дружество, притежавано от люксембургска офшорка, но покрай кампанията на Милен Велчев с Краун Ейджънтс или по друга причина (можеби европейска) набързо бе продадено на най-богатия българин В. Божков. Последното дружество освен с безмитна търгови се занимава и с т.н. кетъринг, зареждане на кораби с какво-ли-не. Тази последната дейност се извършва с малки корабчета, които ползват техническото пристанище на другото дружество на Цонев "Трансстрой Бургас" - и това само по себе си е нарушение на Закона за морските пространства. Но покрай това нарушение има и други, по-интересни - безпрепятствено прекарване на забранени, необмитени и контрабандни стоки чрез въпросните корабчета и посоченото пристанище. Но пък кой ли да погледне какво става в тези пристанища, които са изключение от общия пристанищен статут!
zosimax
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 11 Апр 2007, 17:30

8) Ще правим ли нещо или ще продължим да си лафим във форума:?: :roll:
hebigatsu
Активен потребител

Re: (не) само за възрастни

Мнениеот street » 10 Дек 2011, 12:43

Харесва ми това което се опитвате да направите , но само със форума няма да стане. Опитах се подобно на Вас да направя нещо преди време относно начина и провеждането на изпита за адвокати.Защото за мен този начин на провеждане не е реден. Е нищо не се получи, първо защото повечето от хората са с овчедушен характер и ги е страх, второ един съвет ако искате , не ви трябват много хора а няколкото но сериозни, защото при мен се получи така ,че имаше около 65 души в група във фесйбук , но накрая се оказа ,че серизоните са около 6-7 човека а в последствие всеки започна да предлага негов начин.Намериха се и хора ,които незнайно защо започнаха да опонират на идеята ми , дори обиждаха и накрая се опитаха мен да изкарат виновен ,че се държа зле... Така ,че ако искате съвета ми подгответе документи каквито вие прецените и кажете на хората които са с вас да подкрепят това уговорете среща на живо - да речем за подпис на документите. В противен случай според мен всичко ще си остане само в нета.
Успех ви желая , много уважавам хора , които се опитват да променят статуквото , въпреки всичко...
Аватар
street
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии