начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Нотариален акт за прехвърляне срещу издръжка и гледане

Казуси за недвижими имоти

Нотариален акт за прехвърляне срещу издръжка и гледане

Мнениеот mara696 » 31 Мар 2007, 12:37

Здравейте пак съм аз значи не ми е прехвърлена часта чрез покупко - продажба защото нямаше как да стане а само срещу издръжка и гледане.Аз искам да и дам парите за нейния дял а тя неще да дори и да говори с мене може ли да ми оспори нещо след време като почине дядо ми . Как да я принудя да и платя нейния дял и да си оправим отношенията още сега когато дядо е жив. Тъй като и баща ми сега ще ми прехвърли и неговата част от същия апартамент1/6 и аз почти ще имам целия апартамент без нейната част. Замислила е нещо и ме е страх да не ми оспори нещо. Как да я притисна да и дам пари и всичко да приключи още сега.
mara696
Нов потребител

Мнениеот uvella » 01 Апр 2007, 00:39

Вече отговорих - нека баща ви да ви прехвърли и своята 1/6 ид.ч., желателно е с продажба. Следва - съдебна делба.
uvella
Потребител

Мнениеот latinica » 03 Апр 2007, 14:47

След като са трима съсобственици и единият ще продава на втория,каква е процедурата-бащата трябва ли да предложи дела си на лелята,или това не е необходимо,щом продава на съсобственик?
latinica
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 04 Апр 2007, 00:21

latinica написа:След като са трима съсобственици и единият ще продава на втория,каква е процедурата-бащата трябва ли да предложи дела си на лелята,или това не е необходимо,щом продава на съсобственик?
Задавате отговори, а и чл. 33 ЗС е странно ясен, използвайки словосъчетарието "трето лице".
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Назад към Имотни казуси