начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

бракуване на автомобил

Казуси за недвижими имоти

бракуване на автомобил

Мнениеот matrici » 29 Мар 2007, 18:40

Как мога да бракувам стар лек автомобил,които е преотстъпен на друго лице с пълномощно,то го преотстъпва на друг,после на трети и в момента автомобила е разглобен на части,но липсват номерата му,ве
роятно продадени за скраб.
Какво мога да направя в случая,като преди 3-4 години успях да вър-
на талона на същия в КАТ и да го спра от движение,за да не му пла-
щам данъка-които от тази година данъчните изкат да се плаща и за
спрени автомобили, които не са в движение и просто ги няма.
matrici
Младши потребител

Мнениеот stefko_bg » 29 Мар 2007, 20:01

Поначало автомобил се бракува, като се предават в КАТ номерата му. Моят съвете да отидете в КАТ и там да обясните случая. Яко става въпрос за гр. Пловдив пишете ми на адрес http://www.stefko_bg@abv.bg Мога да помогна :D
stefko_bg
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 30 Мар 2007, 14:16

Малко сте попаднал в улица без изход-КАТ няма да го бракува без номерата, поне единият трябва да занесете. освен тях Ви трябва и документ от специална фирма, която изкупува такива неставащи за нищо автомобили-вземете първо такъв документ и после търсете начин да обясните къде са ви номерата. Документът от тази фирма се издава на името на осбственика, който се води по талон.
Наскоро си бракувах моя автомобли, който си беше на 3 месеца нов внос, но така ме отнесе една млада дама, че реших, че нямам сили да се занимавам с ремонта.
Знам, че КАТ даже правят проблем ако отидеш само с единия номер, така че може би ви трябва адвокат.
Например да заведете установителен иск, че не дължите, защото колата просто не съществува, тъй като е разглобена отдавна на части-не знам!
pitasht
Активен потребител

Мнениеот matrici » 30 Мар 2007, 20:35

pitasht написа:Малко сте попаднал в улица без изход-КАТ няма да го бракува без номерата, поне единият трябва да занесете. освен тях Ви трябва и документ от специална фирма, която изкупува такива неставащи за нищо автомобили-вземете първо такъв документ и после търсете начин да обясните къде са ви номерата. Документът от тази фирма се издава на името на осбственика, който се води по талон.
Наскоро си бракувах моя автомобли, който си беше на 3 месеца нов внос, но така ме отнесе една млада дама, че реших, че нямам сили да се занимавам с ремонта.
Знам, че КАТ даже правят проблем ако отидеш само с единия номер, така че може би ви трябва адвокат.
Например да заведете установителен иск, че не дължите, защото колата просто не съществува, тъй като е разглобена отдавна на части-не знам!

И коя ще е тази специална фирма-колата е дадена на отпадаци-незнаино къде.И какво точно ще пише в този документ?
matrici
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 02 Апр 2007, 15:50

Ами не знам откъде сте-те са със специални разрешителни, питайте в КАТ, кои са лицензирани фирми, все ще знаят-често има обяви, че еди-коя си фирма изкупува автомобили, от там може да се ориентирате, ама дали ще ви дадат документа не знам.
pitasht
Активен потребител

Назад към Имотни казуси