- Дата и час: 29 Ное 2024, 12:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"продадох" колата си на бивша колежка
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
"продадох" колата си на бивша колежка
Моля, ако някой има предложение как да овладея следната ситуация, да ги сподели. Преди 2 години "продадох" колата си на бивша колежка. Тя ми даде сумата, за която бяхме говорили без 200лв., но това го преглътнах. От тогава до ден днешен не иска да прехвърли колата, на която съответно не е плащан данък, на свое име и се крие от мен. Парите за колата ми даде на ръка и никъде няма документ за това, нито договор за покупко - продажба на автомобила. Многократните ми опити да прехвърлим колата са безрезултатни. Прокуратурата не е в състояние да направи нищо, както и съда. Какво да правя в този случай.
- geriros
- Нов потребител
Светвам : Подайте молба до Прокуратурата, ме колата е отрадната. Това е единственият Ви шанс. Ще се разпореди проверка, в която Вие ще твърдигте, че не знаете кой е откраднал колата. "Приятелката" Ви ще бъде сбарана. А ако наистина няма никакви договори и разписки между Вас - колата ще Ви бъде върната. Не е много при спазване на закона, но според мен това е единствения Ви шанс
- stefko_bg
- Младши потребител
Малко имате риск с набедяване, но направете така-изпратете нотариална покана, че след като сте й дали да ползва колата, вече не сте съгласен с това и желаете да Ви върне автомобила, като определите ден и час за оправяне на отношенията. Ако се поуви я предупредите, че ще заведете дело да ви върне колата, ако не плати данъците и не я прехвърлите.
Ако не се яви, вече може да подадете до прокурор жалба, като представите поканата и това, че тя не връща автомобила или да си заведете гражданско дело.
Ако сте дал и пълномощно, то трябва да се оттегли пред нотариус на всяка цена.
Ако не се яви, вече може да подадете до прокурор жалба, като представите поканата и това, че тя не връща автомобила или да си заведете гражданско дело.
Ако сте дал и пълномощно, то трябва да се оттегли пред нотариус на всяка цена.
- pitasht
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|