Работя на безсрочен трудов договор като машинист на траверсо-подбивни машини към мини “Марица Изток”. Професията е ІІ-ра категория труд и работодателят едностранно ми прекратява трудовия договор с предизвестие от един месец, поради навършване на 57 години и придобиване право на пенсия.
В същото време ме задължава да заплатя остатъчната стойност на износването на работно, специално и студозащитно облекло.
Въпрос: Има ли право работодателят да ме задължава да заплатя остатъчната стойност на специалното облекло, след като той едностранно прекратява безсрочния ми трудов договор?
- Дата и час: 28 Ное 2024, 14:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудово-правна консултация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Може да ви поиска да му ги платите, но вие може да му ги върнете, а какво ще ги прави, негова си работа
НАРЕДБА за безплатното работно и униформено облекло
Чл. 15. При прекратяване на трудовото правоотношение работниците връщат на предприятието зачисленото им работно облекло. Работниците, които не върнат работното облекло, заплащат стойността за срока на доизносването му.
НАРЕДБА за безплатното работно и униформено облекло
Чл. 15. При прекратяване на трудовото правоотношение работниците връщат на предприятието зачисленото им работно облекло. Работниците, които не върнат работното облекло, заплащат стойността за срока на доизносването му.
- prnedev
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|