Как да направя проверка за липса на тежести за период от 10 години назад?
Ако имотът е бил собственост на няколко собственика , как да разбера кои са били те и какви документи са необходими за да се извади удостоверение за тежести за 10 годише п-д?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 12:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удостоверение за тежести
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
бившите собственици ще откриете по предишните нот. актове или др. документи за собственост, като номерата на предишния следва да се съдържат най-накрая в частта приложения на следващия нот. акт. Издирвате тези докум. за собственост и от тях виждате кои са били собствениците. Въз основа и на това подавате молба за удостеверение за тежести, в която описвате всички собственици за периода, който желаете, кт.е. 10 години назад.
- moni_d
- Потребител
При отпускане на жилищен кредит, банките искат удостоверение за 10 години назад, затова се интересувам.
Ако съм разбрала правилно, в заявлението попълвам имената на предишните собственици и предствям копие на последният НА, така ли?
Благодаря
Ако съм разбрала правилно, в заявлението попълвам имената на предишните собственици и предствям копие на последният НА, така ли?
Благодаря
- ani101
- Нов потребител
ani101 написа:Ако съм разбрала правилно, в заявлението попълвам имената на предишните собственици и предствям копие на последният НА, така ли?
Правилно сте разбрала. Ако успеете да намерите и по-стари НА, от Службата по вписванията може да ви издадат Удостоверението за тежести от датата на най-стария НА до момента.
Съветвам да проверите партидата на имота не само за последните 10 години, най-добре е от първия документ за собственост (от построяването) насам, защото понякога може да излязат стари изплатени, но незаличени ипотеки.
- lescargot
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|