- Дата и час: 29 Ное 2024, 13:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И аз съм го закъсала с едни наематели, нямам думи
|
|
39 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
И аз съм го закъсала с едни наематели, нямам думи
И аз съм го закъсала с едни наематели, нямам думи. Нямали пари за консумативи, бил зимен сезон и не съм могла да ги изгоня. Април им свършва договора. Прочетох доста по този въпрос и изхода е ясен. Нотариална покана. Ще ги скъсам да ги влача по съдилища. Ето какъв ми е въпроса. Обадих се на приятел адвокат и той ми каза, че понеже сме си приятелчета ще ми напише Нотариалната покана безплатно. Сега какви ще ми бъдат разходите оттук нататък е въпроса. Аз си го представям по следния начин. Вземам поканата, отивам при Нотариуса и там плащам. Каква е сумата? След колко време ще им бъде връчена поканата? Колко време ще се съдим, ще си платят ли консумативите и разходите по делото?
Не ми е удобно да питам адвоката за парите при нотариалната покана, та затова тук питам.
Благодаря Ви!
Ще се радвам, ако ме осветлите по въпроса!
Не ми е удобно да питам адвоката за парите при нотариалната покана, та затова тук питам.
Благодаря Ви!
Ще се радвам, ако ме осветлите по въпроса!
- Keranova
- Младши потребител
Госпожо, нямам сведение някой да е успял от притеснения. Няма нищо по-човишко от това човек да попита за неизвестното.
- mushushu
- Младши потребител
mushushu написа:Госпожо, нямам сведение някой да е успял от притеснения. Няма нищо по-човишко от това човек да попита за неизвестното.
Така е! И затова Госпожата пита във форума. Иска вероятно да е запозната и подготвена, а не да се чувства неловко. Ако все пак знаете нещо по въпроса, кажете и!
- Katincharov
- Младши потребител
Няма как някой да ви каже бъдещите разходи по делата.Зависи какъв иск ще предявите,за каква сума....,а иначе ако спечелите,най-вероятно разноските ще се присъдят на ответника.А нот. покана струва между 12-18 лв.,зависи от нотариуса.
- nqgol
- Потребител
е те нот такси не са ли утвърдени - аз все си мисля, че са държавни такси и няма "конкуренция" в цените
- plankov
- Младши потребител
nqgol написа:Няма как някой да ви каже бъдещите разходи по делата.Зависи какъв иск ще предявите,за каква сума....,а иначе ако спечелите,най-вероятно разноските ще се присъдят на ответника.А нот. покана струва между 12-18 лв.,зависи от нотариуса.
По тарифа 6 лв. поканата, а за останалите екземпляри като препис по 2 за първа страница и по един за следващите.
Ако не бъде осигурен превоз на нотариуса ми се вижда морално да му се дължи и сума за транспорта.
Темата е обсъждана и друг път тук във форума.
- oncho
- Младши потребител
Уважаеми oncho и nqgol,
Изглежда Вие сте най-близо до търсения от мен отговор, а той е прекалено ясен.
Отивам утре при адвоката, той ми прави Нотариалната покана в която пише, че уведомяваме лицето "Х", че на дата "У" му изтича договора, който няма да бъде подновен и жилището трябва да бъде освободено съгласно срока. В същото време го предупреждаваме, че съгласно договора трябва да заплати консумативите си в не знам какъв срок, но естествено преди изтичане на договора. Иначе, съд!
После отивам при Нотариуса, плащам съответната сума. Кога лицето ще получи поканата? Обикновено се прибира вечер, след 21 часа. Кой ще му я връчи? Аз мога да закарам съответното лице с колата си.
Мисля, че питам съвсем разбираеми неща за Вас, но неизвестни за мен.
Ако не заради друго, един ама ИСТИНСКИ мъж си заслужава да ми обясни понеже съм твърде привлекателна жена и най-малкото ще го почерпя така, че да остане повече от доволен.
Благодаря за разбирането!
Керанова
Изглежда Вие сте най-близо до търсения от мен отговор, а той е прекалено ясен.
Отивам утре при адвоката, той ми прави Нотариалната покана в която пише, че уведомяваме лицето "Х", че на дата "У" му изтича договора, който няма да бъде подновен и жилището трябва да бъде освободено съгласно срока. В същото време го предупреждаваме, че съгласно договора трябва да заплати консумативите си в не знам какъв срок, но естествено преди изтичане на договора. Иначе, съд!
После отивам при Нотариуса, плащам съответната сума. Кога лицето ще получи поканата? Обикновено се прибира вечер, след 21 часа. Кой ще му я връчи? Аз мога да закарам съответното лице с колата си.
Мисля, че питам съвсем разбираеми неща за Вас, но неизвестни за мен.
Ако не заради друго, един ама ИСТИНСКИ мъж си заслужава да ми обясни понеже съм твърде привлекателна жена и най-малкото ще го почерпя така, че да остане повече от доволен.
Благодаря за разбирането!
Керанова
- Keranova
- Младши потребител
Нотариуса си има помощник,който се занимава с тези работи.Ако поканата ще се връчва в извън работно време,ще трябва да платите допълнително.Вземете някой с вас за свидетел,ако лицето откаже да приеме поканата.
Съвета ми е да се разберете с наемателя,защото съдебната процедура е изключително тромава,скъпа и неефективна.Някъде назад имаше подобна тема,която се водеше дълго време,но така и не помня какъв е резултата(а може още и да няма такъв)
Съвета ми е да се разберете с наемателя,защото съдебната процедура е изключително тромава,скъпа и неефективна.Някъде назад имаше подобна тема,която се водеше дълго време,но така и не помня какъв е резултата(а може още и да няма такъв)
- nqgol
- Потребител
nqgol написа:Нотариуса си има помощник,който се занимава с тези работи.Ако поканата ще се връчва в извън работно време,ще трябва да платите допълнително.Вземете някой с вас за свидетел,ако лицето откаже да приеме поканата.
Mерси за отговора!
Но как да се разбера с Наемателя, който всеки път казва, че ще си оправи сметките на аванс, после заплата, на жена му откраднали чантата, като тръгнала да плаща парното и какви ли не измислици. Накрая ще хвана да му спрат тока, заварят вратата за да не може да си влезне и ако трябва пребият като куче. Като няма правосъдие има "мутросъдие". Не може да няма решение! За мен е важното да го изхвърля, та ако трябва през прозореца. Аман от терикати.
Отново благодарности!
- Keranova
- Младши потребител
Керанова,не се ядосвай толкова де ,нали си готина мацка !
Гледай да не си навлечеш по-големио проблеми с това дето мислиш да го правиш.Що не му предложиш(като си с някой приятел де) да ти подпише Запис на заповед за дължимите суми до този момент и даже за напред и да го оставиш на мира за момент.Той щом работи(ако е легално) ще има от къде да си вземеш паричките,а и сигурно има и негово имущество в апартамента ти.Ако не се съглсаси,явно няма намерение да плаща.
Друг път прави договора за наем с нот. заверка на подписите,така бързо и лесно ще се снабдиш с ИЛ за извеждане от имота,ако не ти плаща наема и/или консумативите.
Гледай да не си навлечеш по-големио проблеми с това дето мислиш да го правиш.Що не му предложиш(като си с някой приятел де) да ти подпише Запис на заповед за дължимите суми до този момент и даже за напред и да го оставиш на мира за момент.Той щом работи(ако е легално) ще има от къде да си вземеш паричките,а и сигурно има и негово имущество в апартамента ти.Ако не се съглсаси,явно няма намерение да плаща.
Друг път прави договора за наем с нот. заверка на подписите,така бързо и лесно ще се снабдиш с ИЛ за извеждане от имота,ако не ти плаща наема и/или консумативите.
- nqgol
- Потребител
Някъде горе видях 12-18 лв. за нотариална покана. Да не би да има промоция някой нотариус??? Обикновено най - ниската цена е 25 лева, някои взимат и над 60. Не всички нотариуси извършват тази дейност. Не ходете при нотариуса сама, нека адвоката да го уреди, иначе ще видите какво е "ходене по мъките".
Не съм сигурен, че нотариалната покана е най-добрият вариант. Тя се използва при по-сериозни ситуации. При Вас май най-добре е да го притиснете да подпише запис на заповед, за да не го закачате известно време.
Дано съм Ви бил полезен.
Не съм сигурен, че нотариалната покана е най-добрият вариант. Тя се използва при по-сериозни ситуации. При Вас май най-добре е да го притиснете да подпише запис на заповед, за да не го закачате известно време.
Дано съм Ви бил полезен.
- zoom
- Потребител
Здравейте сладури! Промяна в плана! Тръгвам сутринта наконтена към адвоката да пускаме Нотариалната покана. Минавам през Топлофикация да видя дали е платил, но се оказа че на 4-ти януари е платил 28.82 и на 15-ти още 13.48. Общо задължения 413.11 лева. Вдигам разгневена телефона и питам плащано ли е парното. "Не, шефовете ми бавят аванса"
Ааааа, казвам 10 месеца шефовете все ли ти бавят аванса? Договора свършва и ще духнеш, нали? "О, не. Къде ще ходя? Ама ти да не си решила да ме гониш? По-добре вдигни наема и ме остави." И така 10 минути набутване. Попита ме, ако до края на месеца си плати всичко ще го оставя ли на по висок наем (той този наем не може да плати, ще плаща по-висок????) Та ще го дочакам до края на месеца. На мен така или иначе ми е "вътре"... Допускам, че е затруднен след като ми е квартирант от 4 години, но нали пустото българско все си мислим, че накой гледа да ни изработи.
nqgol, по повод на съветите ти:
Е, да ама така няма ли да бъдат информирани данъчните? Данък върху такъв вид доход е "престъпление" да се плаща.....
Що се отнася до Запис на заповед трябва да го заведа при нотариус, или пак да го напишем на бял лист хартия и да ударим по един подпис?
Всяка информация е полезна. До края на месеца ще продължавам да се измъчвам. Вашите съвети са моята "упойка".
Благодаря Ви!
Ааааа, казвам 10 месеца шефовете все ли ти бавят аванса? Договора свършва и ще духнеш, нали? "О, не. Къде ще ходя? Ама ти да не си решила да ме гониш? По-добре вдигни наема и ме остави." И така 10 минути набутване. Попита ме, ако до края на месеца си плати всичко ще го оставя ли на по висок наем (той този наем не може да плати, ще плаща по-висок????) Та ще го дочакам до края на месеца. На мен така или иначе ми е "вътре"... Допускам, че е затруднен след като ми е квартирант от 4 години, но нали пустото българско все си мислим, че накой гледа да ни изработи.
Е, да ама така няма ли да бъдат информирани данъчните? Данък върху такъв вид доход е "престъпление" да се плаща.....
Що се отнася до Запис на заповед трябва да го заведа при нотариус, или пак да го напишем на бял лист хартия и да ударим по един подпис?
Всяка информация е полезна. До края на месеца ще продължавам да се измъчвам. Вашите съвети са моята "упойка".
Благодаря Ви!
Ако можеш да дадеш на някого нещо от което има нужда, а на теб в същото време нищо не ти коства, дай му! Животът е красив, когато си правим услуги един други му.....
- Keranova
- Младши потребител
[quote="Keranova"]Здравейте сладури! Промяна в плана! Тръгвам сутринта наконтена към адвоката да пускаме Нотариалната покана. Минавам през Топлофикация да видя дали е платил, но се оказа че на 4-ти януари е платил 28.82 и на 15-ти още 13.48. Общо задължения 413.11 лева. Вдигам разгневена телефона и питам плащано ли е парното. "Не, шефовете ми бавят аванса"
Благодаря Ви![
Е-е-е-е-х Керанова, ако и ти си толкова красива, колкото думите,които използваш...цена няма да имаш
А иначе по същество: не се моткай и не го съжалявай товя длъжник! Нека подпише един запис на заповед, т.е. вържи си гащите да не ти се наложи после с гол г.з таралеж да яздиш...
Благодаря Ви![
Е-е-е-е-х Керанова, ако и ти си толкова красива, колкото думите,които използваш...цена няма да имаш
А иначе по същество: не се моткай и не го съжалявай товя длъжник! Нека подпише един запис на заповед, т.е. вържи си гащите да не ти се наложи после с гол г.з таралеж да яздиш...
- herostat
- Потребител
А иначе по същество: не се моткай и не го съжалявай товя длъжник! Нека подпише един запис на заповед, т.е. вържи си гащите да не ти се наложи после с гол г.з таралеж да яздиш... [/quote]
herostat, ами аз не се притеснявам да ме видиш как изглеждам.
Млад гинеколог съм и мога да ти бъда от полза в бъдеще. Знае ли човек, дали няма да забравиш "дъждобрана" някой ден и да опреш до мен???
Я ме светни как става този "Запис за заповед", кой я изготвя и т.н.
А иначе по същество: не се моткай и не го съжалявай товя длъжник! Нека подпише един запис на заповед, т.е. вържи си гащите да не ти се наложи после с гол г.з таралеж да яздиш... [/quote]
herostat, ами аз не се притеснявам да ме видиш как изглеждам.
Млад гинеколог съм и мога да ти бъда от полза в бъдеще. Знае ли човек, дали няма да забравиш "дъждобрана" някой ден и да опреш до мен???
Я ме светни как става този "Запис за заповед", кой я изготвя и т.н.
Ако можеш да дадеш на някого нещо от което има нужда, а на теб в същото време нищо не ти коства, дай му! Животът е красив, когато си правим услуги един други му.....
- Keranova
- Младши потребител
За записа на заповед има много добра дискусия във форума... мисля, че беше в раздел "Форум за юристи"... Потърсете.
Успех!
Успех!
- cue_bid
- Младши потребител
З А П И С Н А З А П О В Е Д
Без протест и без разноски
Платим на предявяване
За сумата : ……………..лева.
Днес, ...........2006 г., в гр. (с.) ...................................., община .................................., област ................................, ул. .........................................................................., № ..........., ет. .........., България, ............................................................................................................................, ЕГН ..................................., лична карта № ..........................., издадена на ............200... г. от МВР – гр. ................, с постоянен адрес гр. ..................., ул. .................................................. ............................................................, като Издател на настоящия Запис на заповед, неотменимо и безусловно се задължавам, без протест и разноски, без никакви възражения и без такси и удръжки от какъвто и да било характер, срещу представянето на този Запис на заповед да заплатя на поемателя – .................................................. …....................................................................................................., ЕГН ..................................., лична карта № ..........................., издадена на ............200... г. от МВР – гр. ................, сумата: ...................., (...............................................................................................) лева.
…………………………………………………………………………………………………...
Падежът на паричното задължение е на ...............................................................................
Сумата е платима на датата на падежа на настоящия запис на заповед по банковата сметка на поемателя: № ......................., БИН ...................., банков код, Банка, , гр. ……………….
Дата на издаване: ..............................................
Място на издаване: ...............................................................................................................
Издател: “.............................................................................................................”
Подпис на издателя: .....................................................................................
Не е задължително да е пред нотариус (както и договора за наем не става по -добър след като е заверен от нотариус, но това е друг въпрос) или пред свидетел. След датата на подежа ако не Ви е дадена сумата носите подписаната от наемателя запис на заповед при нотариус който Ви изготвя съдебна покана и натам щом работи на заплата както спомена някой по - горе ще си получавате сумата на вноски всики мисец или при по голямо желание от страна на наемателя и накуп
Без протест и без разноски
Платим на предявяване
За сумата : ……………..лева.
Днес, ...........2006 г., в гр. (с.) ...................................., община .................................., област ................................, ул. .........................................................................., № ..........., ет. .........., България, ............................................................................................................................, ЕГН ..................................., лична карта № ..........................., издадена на ............200... г. от МВР – гр. ................, с постоянен адрес гр. ..................., ул. .................................................. ............................................................, като Издател на настоящия Запис на заповед, неотменимо и безусловно се задължавам, без протест и разноски, без никакви възражения и без такси и удръжки от какъвто и да било характер, срещу представянето на този Запис на заповед да заплатя на поемателя – .................................................. …....................................................................................................., ЕГН ..................................., лична карта № ..........................., издадена на ............200... г. от МВР – гр. ................, сумата: ...................., (...............................................................................................) лева.
…………………………………………………………………………………………………...
Падежът на паричното задължение е на ...............................................................................
Сумата е платима на датата на падежа на настоящия запис на заповед по банковата сметка на поемателя: № ......................., БИН ...................., банков код, Банка, , гр. ……………….
Дата на издаване: ..............................................
Място на издаване: ...............................................................................................................
Издател: “.............................................................................................................”
Подпис на издателя: .....................................................................................
Не е задължително да е пред нотариус (както и договора за наем не става по -добър след като е заверен от нотариус, но това е друг въпрос) или пред свидетел. След датата на подежа ако не Ви е дадена сумата носите подписаната от наемателя запис на заповед при нотариус който Ви изготвя съдебна покана и натам щом работи на заплата както спомена някой по - горе ще си получавате сумата на вноски всики мисец или при по голямо желание от страна на наемателя и накуп
- warbaby
- Младши потребител
Уважаем(а) warbaby,
Много благодаря за З А П И С Н А З А П О В Е Д и подробното обяснение!
Благодарност и за всички останали, които се озоваха на молбата ми за помощ!
Г-жа Керанова
Много благодаря за З А П И С Н А З А П О В Е Д и подробното обяснение!
Благодарност и за всички останали, които се озоваха на молбата ми за помощ!
Г-жа Керанова
- Keranova
- Младши потребител
От текста за Запис на заповед предложен от warbaby,махни "Платим на предявяване",че може да ти изиграе лош номер.Да ти го подпише и след това му направи едно нот. заверено копие(препис),това служи за достоверна дата.
Ако договора е с нот. заверка и в него е посочено,че при неплащане на наем и/или консумативи в продължение на ...,то той е извънсъдебно основание за издаване на ИЛ,за извеждане от имота.А за данъци не се притеснявай,както разходите,така и приходите трябва да се доказват(ако не издаваш разписки,няма как да те хванат)
Ти гинеколог ли си или гинеколожка
Ако договора е с нот. заверка и в него е посочено,че при неплащане на наем и/или консумативи в продължение на ...,то той е извънсъдебно основание за издаване на ИЛ,за извеждане от имота.А за данъци не се притеснявай,както разходите,така и приходите трябва да се доказват(ако не издаваш разписки,няма как да те хванат)
Ти гинеколог ли си или гинеколожка
- nqgol
- Потребител
39 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|