хе хе хе ,абе колеги четете го това трудово право по-голяма щуротия не бях чула
я си помисли какво се въстановява работника на определе длъжност ,ако тая длъжност не съществува съдебното решение въстановява ли длъжността ,е не я въстановява тя не съществува ,за да изпълни решението работодателя въстановява работника на НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ДЛЪЖНОСТ /закона не може да го задължи да я разкрие от ново и след това го уволнява / просто и ясно като бял ден
Длъжноста се считала за открита по силата на съдебното решение пълни щуротии
- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
възстановяване на работа след незаконно уволнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
52 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: възстановяване на работа след незаконно уволнение
ЕВАЛА ДОННА ПРАВА СИ < НЕ ИМ СЕ СЪРДИ< ТЯ ТЪПОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО ОвЦЕТЕ>>>>>>>>>>>>>>> ПО ГОЛЯМА ТЪПНЯ - СЪДА ДА ВЪЗСТАНОВЯВА ДЛЪЖНОСТТА ИЛИ ДА СЕ БЪРКА ПО ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ В ЩАТА <НЕ БЯХ ЧУВАЛ>>>>>>>>>>>май гегата е само теоретик, но не е влизал в една фирма, а може би само до "стая на жената"??/? ИНАЧЕ ДОБРЕ СИ ЗВУ4АТ ЩУРОТИЙКИТЕ< НО НЯМАТ ВРЪЗКА С ЖИВОТА.
- младежа
Абе, пич, съдът не въстсановява длъжността, а възстановява уволнения на същата длъжност! А и не зная как влизаш ти във фирма, след като фирма означава НАИМЕНОВАНИЕ на правен субект! Все едно да вляза в "младежа"! Някак си неудобно звучи, а:))))))))))! Младежо, младежо, има още какво да учиш, от батя си Гега! И аз не влизам в стаята на жената, а в стаята на ЖЕНИТЕ:)))))
- gega
ето къде било разковничето ЖЕНИТЕ били проблема ,ама те не хапят бе Гега ,аз още по малко затова ли се ядеш с мен ,че съм жена ,ми то лошо няма
- донна2
ГЕГА < В ПОДЗАКОНОВИТЕ АКТОВЕ СЕ ГОВОРИ ЗА '"СТАЯ НА ЖЕНАТА'" ,
НО ЯВНО ВИРТУЛНОТО ТИ ВЪОБРАЖЕНИЕ РАБОТИ В МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО< НЯМА ЛОШО >>>>>>>>>но множественост на съзнанието си е диагноза, брато.
НО ЯВНО ВИРТУЛНОТО ТИ ВЪОБРАЖЕНИЕ РАБОТИ В МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО< НЯМА ЛОШО >>>>>>>>>но множественост на съзнанието си е диагноза, брато.
- МЛАДЕЖА
предлагам да прекратим със заяжданията и да продължим по същество
някога гега ми бе написал тук ,че обича да се заяжда и друг път го е правил
нищо аз му прощавам за сега
някога гега ми бе написал тук ,че обича да се заяжда и друг път го е правил
нищо аз му прощавам за сега
- донна2
Притесних се от активната Ви дискусия и Ви обещавам да дам инфо когато има развитие на въпроса.
1.По повод на предизвестието за съкращение, действително съдебната практика потвърди , в моя случай, че не е необходимо да бъде връчвано, щом е изплатено.
2.От гледна точка на счетоводството и ТРЗ, обаче, не би могло да се изплатят присъдените 6 заплати, и да се отразят внесените осигуровки по ДОО за 4 години, без да се отрази, че длъжността е налична - до момента, в който се издаде нова заповед за съкращение. От което следва, че длъжността ще бъде възстановена и след това закрита.
3. След решението на касационния съд имам право да поискам изплащане на присъденото, но се счита, че решението не влиза в сила, преди окончателното произнасяне на третата инстанция ( искът е от преди промяната на ГПК)
Всички сте прави.
1.По повод на предизвестието за съкращение, действително съдебната практика потвърди , в моя случай, че не е необходимо да бъде връчвано, щом е изплатено.
2.От гледна точка на счетоводството и ТРЗ, обаче, не би могло да се изплатят присъдените 6 заплати, и да се отразят внесените осигуровки по ДОО за 4 години, без да се отрази, че длъжността е налична - до момента, в който се издаде нова заповед за съкращение. От което следва, че длъжността ще бъде възстановена и след това закрита.
3. След решението на касационния съд имам право да поискам изплащане на присъденото, но се счита, че решението не влиза в сила, преди окончателното произнасяне на третата инстанция ( искът е от преди промяната на ГПК)
Всички сте прави.
- Тани
по втория въпрос лед като има издаден изпълнителен лист независимо дали парите са платени доброволно или не това няма нищо общо със закритата длъжност -длъжността не се въстановява , осигуровки върху тия пари се дължат и би било добре още със съдебната експертиза да бяхте поискали да се изчислят тия пари така щеше да имате черно на бяло ,а не де се мъчите да ги изчислявате , що се отнася до дължимите осигуровки от датата на уволнение до въстановяването -това пак не означава също че длъжноста се въстановява ,ами ако на новата си работа си с по-висока заплата тогава няма да се дължат осигуровки ,а какво в тоя случай по твоята логика ,ако си била безработна или с по-ниско възнаграждение в пероида от уволнението до въстановяването тогава щото се дължат осигуровки ЩЕ въстановят длъжността ,а ако си с по-високо възнаграждение от това което си получавала при предходния работодател и не ти се дължат осигуровки ......тогава кво става с длъжността която не съществува
От сега натък ти препоръчвам ако ти дойде някой въстановен веднага действаш да му разкриеш отново длъжността ,която е закрита и оформяш всичко документално и след 5 мин. оформяш всичко отново за да закриеш щата и го уволняваш
по третия въпрос решението по иска относно обезщетението има предварително изпълнение ако не си си взела все още паричките твой проблем , но не и по иска за отмяна на уволнението като незаконно , там няма такъв филм ще чакаш решението на ВКС
От сега натък ти препоръчвам ако ти дойде някой въстановен веднага действаш да му разкриеш отново длъжността ,която е закрита и оформяш всичко документално и след 5 мин. оформяш всичко отново за да закриеш щата и го уволняваш
по третия въпрос решението по иска относно обезщетението има предварително изпълнение ако не си си взела все още паричките твой проблем , но не и по иска за отмяна на уволнението като незаконно , там няма такъв филм ще чакаш решението на ВКС
- донна2
Колега само относно иска за обещетението има предварително изпълнение ,но не и относно исковете за отмяна на уволнението и възстановяване на заемата преди уволнението работа .
- донна2
Позволявам си да ви върна към тази тема със следния въпрос - как следва да се постъпи в случай, че възстановеният се върне на работа, но длъжността му се окаже вече заета от лице, назначено на същата работа въз основа на конкурс (и без мандатност)? Моето лично мнение е, че остава на длъжността си назначеният чрез конкурс, но искам да се запозная и с вашите компетентни разисквания по казуса.
- geo63
- Младши потребител
geo63 написа:Позволявам си да ви върна към тази тема със следния въпрос - как следва да се постъпи в случай, че възстановеният се върне на работа, но длъжността му се окаже вече заета от лице, назначено на същата работа въз основа на конкурс (и без мандатност)? Моето лично мнение е, че остава на длъжността си назначеният чрез конкурс, но искам да се запозная и с вашите компетентни разисквания по казуса.
Аз съм на друго мнение. Възстановеният си заема длъжността, а Заповедта за назначение въз основа на проведен конкурс се обезсилва. Това разбира се е валидно при условие, че говорим за една и съща позиция на трудовото правоотношение, т.е. еднаква трудова характеристика за длъжността.
-
Melly - Старши потребител
52 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|