- Дата и час: 29 Ное 2024, 11:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Забраниха ми да паркирам пред блока/входа?
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Забраниха ми да паркирам пред блока/входа?
Здравейте, ще се радвам ако можете да ми отговорите на въпроса: "Може ли да си паркирам колата пред блока/входа-така както всички българи го правят, на кой е СОБСТВЕНОСТ И НА КОЙ ПРИНАДЛЕЖИ ТОВА МЯСТО"??? Проблема е следния. Живея под наем в апартамент заедно със собствениците, които НЯМАТ автомобил. От близо месец и половина ми крадат тасовете чупят ми огледалата и т.н. Преди около месец намерих бележка с следните думи: "Господине, паркирали сте си колата на ПЛАТЕНО място"???! Никъде няма табели "Частна собственост" или пък знаци за инвалид и т.н. Днес слизам от колата и при мен дойде един господин и ми се развика да си махам колата от "ПЛАТЕНОТО МЯСТО" Държа да подчертая че се намирам на място където по НИКАКЪВ начин проблема с паркирането не може да се отнесе както към този в центъра на София! Попитах и приятелче в полицията и той също ми каза че никой няма право да ми казва къде да паркирам пред блока/входа и къде не. Моля помогнете със съвет ако сте изпадали в подобни Абсурдни ситуации. Предварително благодаря.
- bialkov
- Нов потребител
Направете каско на колата. Няма начин да спрете идиотите да ви трошат огледалата, да ви пукат гумите и т.н., освен ако не решите да спите в колата. Така че една застраховка каско поне донякъде ще ви компенсира материалните загуби. Колкото до паркирането, да, няма никакъв законен повод някой да ви забрани да паркирате пред блока. Обяснете го на малоумниците от блока, обаче...
- slavi_kotarov
- Младши потребител
Re: Забраниха ми да паркирам пред блока/входа?
pusnete jalba do policiqta za nanesenite povredi po kolata, podaite jalba sre6tu 4oveka kazal vi kyde da ne parkirate za6toto mnogo ste se upla6ili i posle yuko vij se okazali 4e toi vi 4upi kolata i policiqta go zalovila - trqbva edin "otvorko" da go otnese za da se zamislqt drugite - "ednoli4ni sobstvenici na ulici v stranata"
- krasko666
- Младши потребител
Bialkov, не се прави на ударен!
Отиваш на чуждо място, плащаш си някакви пари на хазяина и какво? Можеш да си паркираш там където хората от години са си го заплюли, така ли?! Елементарната учтивост е да не се вреш където не ти е работата. Сигурен съм, че десет метра по- настрани има свободно място. Но ти- НЕ, пред вас си да спреш, а? Ей много си нагъл бе. Нещастник си - заради такива като тебе стават убийствата!
Във всеки блок има един или двама нещо като тартори- да беше попитал учтиво, ей така, каде е удачно, някой лаф да размениш по съседски...
Шшш да не си у Европа- тука и гуми пукат и стъкла чупят- от ония скъпите!
ПП: Това писание е с добро чувство (приблизително)
Отиваш на чуждо място, плащаш си някакви пари на хазяина и какво? Можеш да си паркираш там където хората от години са си го заплюли, така ли?! Елементарната учтивост е да не се вреш където не ти е работата. Сигурен съм, че десет метра по- настрани има свободно място. Но ти- НЕ, пред вас си да спреш, а? Ей много си нагъл бе. Нещастник си - заради такива като тебе стават убийствата!
Във всеки блок има един или двама нещо като тартори- да беше попитал учтиво, ей така, каде е удачно, някой лаф да размениш по съседски...
Шшш да не си у Европа- тука и гуми пукат и стъкла чупят- от ония скъпите!
ПП: Това писание е с добро чувство (приблизително)
- zidaromazach
- Потребител
Аман от простаци като тоя зидаромазач.
И кви са тия тартори, кой им е дал и каква власт имат точно? И къде пише че я имат? Да трошат стъкла лиии?
Да нема строшени коли и глави на тартори, викам аз.
И кви са тия тартори, кой им е дал и каква власт имат точно? И къде пише че я имат? Да трошат стъкла лиии?
Да нема строшени коли и глави на тартори, викам аз.
- kalina694
- Нов потребител
Обикновено този вид паркинги са публична общинска собственост. Предполага се, че е такава. Рядко от етажната собственост е с частна земя... Предполага се , че тези паркинги са за обществено ползване, поради липса на законова уредба (кой колко превозни средства може да притежава, къде има право да ги паркира и т. н. Все пак има забрана за паркиране пред вход (вижте ЗДвП - чл. 98 ).
- marter
- Потребител
И в такъв случай племенния вожд (тартор), обикновено самопровъзгласил се за такъв - има ги доста - хваща камъка и троши колата. Нема начин. Друг.
А иначе това правило го знаем, обаче не мисля, че човека, пуснал постинга каза, че запушва точно входа. Може да паркира през улицата отсреща пред входа.
Камъните са добър начин да се бори човек за каквато и да е кауза. В родово - племенните общества. Вижте палестинците например. Гот е някак си, пасва на националния ни характер, очевидно.
А иначе това правило го знаем, обаче не мисля, че човека, пуснал постинга каза, че запушва точно входа. Може да паркира през улицата отсреща пред входа.
Камъните са добър начин да се бори човек за каквато и да е кауза. В родово - племенните общества. Вижте палестинците например. Гот е някак си, пасва на националния ни характер, очевидно.
- kalina694
- Нов потребител
И в такъв случай племенния вожд (тартор), обикновено самопровъзгласил се за такъв - има ги доста - хваща камъка и троши колата. Нема начин. Друг.
Иначе камъните са добър начин да се бори човек за каквато и да е кауза. В родово - племенните общества. Вижте палестинците например. Гот е някак си, пасва на националния ни характер, очевидно.
Иначе камъните са добър начин да се бори човек за каквато и да е кауза. В родово - племенните общества. Вижте палестинците например. Гот е някак си, пасва на националния ни характер, очевидно.
- kalina694
- Нов потребител
Кой простак? Уфсъ с уфсъ. Ти като отидеш на чуждо място и ти ли така ... Решил някой че има някакво право, попитал втория си братовчед дали според закона е прав и се изтъпанчва където му скимнел Ни можи тъй бе, ей !!!
А сега се сетих като бях от другата страна- като Бялков.Паркирам си аз ама сигурно в прдължение на година на едно местенце в близост до офиса ни. Една сутрин някаква женица идва да прави панаири- защо съм бил толкова нагъл аз, постоянно съм я дебнел да си мръднела колата от мястото им и съм се настанявал. Те горките нямали гараж като другите от блока и местото им се полагало един вид. Не съм ли се сетил досега, колко пъти синовете й ми слагали разни работи на колата и такива подобни. Да съм си махнел веднага колата!!! Оплаквания щяла да подава. И какво- нали сме в Европа съвсем културно й казах да не се притеснява, че за първи път разбирам, че е лична кола на някой от този блок. То това е една вишнева лада комби- типична служебна кола от времето на соца. Настина си мислех, че се съревновавам с някой от съседните офиси. Обещах й че никога, никога няма да паркирам там. Жената нямаше никакви нормативно установени права повярвайте ми - то ЗДП-то ми стои под седалката в колата щот съм нисък и не виждам. Културен, отстъпчив и възпитан европеец. Ама майката му е в комуникацията, не в дървенето. Туй обяснявах и по- горе.
А сега се сетих като бях от другата страна- като Бялков.Паркирам си аз ама сигурно в прдължение на година на едно местенце в близост до офиса ни. Една сутрин някаква женица идва да прави панаири- защо съм бил толкова нагъл аз, постоянно съм я дебнел да си мръднела колата от мястото им и съм се настанявал. Те горките нямали гараж като другите от блока и местото им се полагало един вид. Не съм ли се сетил досега, колко пъти синовете й ми слагали разни работи на колата и такива подобни. Да съм си махнел веднага колата!!! Оплаквания щяла да подава. И какво- нали сме в Европа съвсем културно й казах да не се притеснява, че за първи път разбирам, че е лична кола на някой от този блок. То това е една вишнева лада комби- типична служебна кола от времето на соца. Настина си мислех, че се съревновавам с някой от съседните офиси. Обещах й че никога, никога няма да паркирам там. Жената нямаше никакви нормативно установени права повярвайте ми - то ЗДП-то ми стои под седалката в колата щот съм нисък и не виждам. Културен, отстъпчив и възпитан европеец. Ама майката му е в комуникацията, не в дървенето. Туй обяснявах и по- горе.
- zidaromazach
- Потребител
Като ти чета постингите, селски, виждам че повече от домоуправител не си могъл да станеш. Остави я тая работа на бабичките активистки, били нещо навремето си и още жадуващи да командват На прав здрав мъж не му подхожда.
И защо пишеш в този правен форум общи приказки, или по нещо злобничко? За да станеш интересен, още по - малкото полезен на кого?
И защо пишеш в този правен форум общи приказки, или по нещо злобничко? За да станеш интересен, още по - малкото полезен на кого?
- kalina694
- Нов потребител
Благодаря, на всички които писаха. Проблема е принципен и със сигурност се случва на много хора, които по никакъв начин не са НАГЛИ или НЕЩАСТНИ, както се изрази един участник във форума. Вече станах "експерт" но лошо-няма живота ни учи. Целта е не да правиш мръсно а да ПОГОВОРИШ, това му казах и аз на този недоброжелателен съсед. Ако беше ми казал въпреки че в закона изрично пише че "....паркингите в между блоковите пространства са публична общинска собственост, т. е. за обществено ползване...." къде да "паркирам" а не да ми прави мизерии, нямаше да си създава САМ проблеми. Иначе проблема го реших. Не вярвах, че българите в чужбина не са се понасяли един друг и са си правили мръсно но сега, вече вярвам защото и тук е така какво остава пък за там....
- bialkov
- Нов потребител
О, да. В чужбина па е най - страшно. Сигурно си млад човек и още не си свикнал със злобата и простотията. Някои хора с това се хранят сутрин обед и вечер. Стимул и начин на живот.
По това можеш да познаеш кой колко е успял да направи нещо в живота си, кой не е доволен от себе си и колко се уважава, с една дума - кой е комплексар. Когато нищо повече не му остава и нищо свестно не може да направи, почва да трови живота на околните, за да се почувстват и те поне малко нещастни. Няма само той да е мизерен, я! Няма друг начин той да е щастлив. Той трябва да свали всички на своето ниво - обикновено с простотия и крясъци. (за справка - виж профила и постингите на зидаромазача - учил недоучил нещо - "за кво ли му било кат ме могъл да си намери работа", с дебел врат бил, и станал домоуправител, освен зидаромазач, зъл бил, хитър бил, муфтел адвокати да му купуват кафе, пише в правни форуми - да си го "премери" с адвокатите - сякаш някой въобще иска да чете фекалните му изблици).
Та в БГ имаме склонност да си създаваме малки феодални общества (аз на тва му викам селяндурщина), в които всички се познават и всеки знае какво може да очаква от другия. Заформят се и "тартори" - къде формални, къде - не. (Които обикновено са пълни комплексари). Те определят кой какво и докъде може - къде да паркира, може ли не може ли да вдига шум в блока и т.н. За някои, които са му близки и му лижат некои части - може, за другите - не.
Така е на новите места, където ще работиш, така е и на новите места, където ще живееш. Може да си най - свестния човек на света, но ти си чуждо тяло там и вероятността да те приемат е повече от малка. Селянията е пълна дори и в най - големите градове.
Но - такава ни е културата, толкова ни е развито обществото. Толкова ни е акъла, и затова така и ще живеем.
По това можеш да познаеш кой колко е успял да направи нещо в живота си, кой не е доволен от себе си и колко се уважава, с една дума - кой е комплексар. Когато нищо повече не му остава и нищо свестно не може да направи, почва да трови живота на околните, за да се почувстват и те поне малко нещастни. Няма само той да е мизерен, я! Няма друг начин той да е щастлив. Той трябва да свали всички на своето ниво - обикновено с простотия и крясъци. (за справка - виж профила и постингите на зидаромазача - учил недоучил нещо - "за кво ли му било кат ме могъл да си намери работа", с дебел врат бил, и станал домоуправител, освен зидаромазач, зъл бил, хитър бил, муфтел адвокати да му купуват кафе, пише в правни форуми - да си го "премери" с адвокатите - сякаш някой въобще иска да чете фекалните му изблици).
Та в БГ имаме склонност да си създаваме малки феодални общества (аз на тва му викам селяндурщина), в които всички се познават и всеки знае какво може да очаква от другия. Заформят се и "тартори" - къде формални, къде - не. (Които обикновено са пълни комплексари). Те определят кой какво и докъде може - къде да паркира, може ли не може ли да вдига шум в блока и т.н. За някои, които са му близки и му лижат некои части - може, за другите - не.
Така е на новите места, където ще работиш, така е и на новите места, където ще живееш. Може да си най - свестния човек на света, но ти си чуждо тяло там и вероятността да те приемат е повече от малка. Селянията е пълна дори и в най - големите градове.
Но - такава ни е културата, толкова ни е развито обществото. Толкова ни е акъла, и затова така и ще живеем.
- kalina694
- Нов потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|