начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Кладенец?

Казуси за недвижими имоти

Кладенец?

Мнениеот valeos » 21 Фев 2007, 20:35

Здравейте, има ли нещо вярно в това, че до определена дата на месец февруари имало някакво постановление или друга заповед за регистрацията на кладец? Къде трябва да се регистрира и каки са предвидените санкции? Ако не Ви затруднява ще помоля да ми посочите заповедта.

Благодрая ВИ
valeos
Нов потребител

Мнениеот friend28 » 21 Фев 2007, 21:33

Датата е 11 февруари 2007, основанието е чл.118г ал.3 от Закона за водите, / изм. и доп. бр.65/2006 г., глобата съгласно същия закон е от 300 до 500 лв., заявленията за вписване на т.нар."лични кладенци" в регистрите се подават в Басейновите дирекции - вж. сайта на МОСВ. В повечето общини / особено "селските"/ са разлепени съобщения относно това задължение на гражданите, може би има разкрити временни работни места в тези общини за приемане на заявленията.
friend28
Потребител

Мнениеот valeos » 21 Фев 2007, 21:37

Благодаря ти отговора.. не ми се ще да плащам тези глоби, кладенецът е в село в което ходя много рядко. Ако го заровя пак ли ще ме очаква глоба? Има ли начин да не я плащам ?
valeos
Нов потребител

Мнениеот friend28 » 21 Фев 2007, 22:20

порови в сайта на МОСВ http://moew.government.bg
виж към коя басейнова дирекция е селото, обади се и питай приемат ли още заявления. може пак да са удължили срока. съмнявам се че хората са се втурнали да регистрират кладенци, даже тези на които съм казал май не го направиха - аз лично нямам село, съответно нямам преки впечатления. четох някъде в закона за водите, че ако кладенецът не е регистриран, го затрупват за твоя сметка / освен глобата /. за всичко това трябва организация и едва ли ще стане веднага.
friend28
Потребител

Назад към Имотни казуси