начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Какво да мисля за съдията?

Казуси за недвижими имоти

Какво да мисля за съдията?

Мнениеот ralitza » 20 Фев 2007, 22:50

Моля, дайте съвет!
На втора инстанция сме. Чуваме съдията извън протокола да казва на другата страна: "Експертизата не е много ясна,
ако искаш пусни молба за нова. Ние ще я разгледаме на закрито заседание"
Какво да мисля и как да реагирам. Имам си адвокат, но ми трябва съвет.
ralitza
Нов потребител

Мнениеот zoom » 21 Фев 2007, 11:15

Това се случва често. Съдиията обикновено разговаря с адвокатите, а не комуникира по телепатия с тях. Да, съдът дава напътствия на страните много често и най - често това е в тяхна полза. Няма проблем молбата за нова експертиза да се разгледа в закрито заседание.
Ако усещате лека ирония, то това е защото я има. Не бързайте да обвинявате съдиите, тяхната работа е МНОГО тежка и неблагодарна, а адвокатите с недобре свършената си работа много често им я утежняваме.
И ценете труда на другите.
zoom
Потребител

какво да мисля за съдията

Мнениеот gdobrev » 21 Фев 2007, 17:39

Просто си сменете адвоката, ако мислите , че той не защитава добре Вашите интереси. Но в този случай адвоката не може да реагира , защото всевишното право на последна дума има съдията. При подаване на молбата , след това можете да се запознаете с решението на съда.
gdobrev
Младши потребител

Re: Какво да мисля за съдията?

Мнениеот krasko666 » 21 Фев 2007, 20:26

novata e troina nai veroqtno taka 4e vie i va6iq advokat mojete da poso4ite edno ve6to lice koeto malko ili mnogo e ne6to vyv va6a polza i 6te imate to4na info... za razvoq na ne6tata. :roll:
krasko666
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 23 Фев 2007, 11:05

Ако имате съмнения в безпристрасност, направете отвод, особено ако адвокътът Ви е казал, че тази инстанция е последна.
Възможно е, обаче наистина съдията да е изказал мнение без това да го прови пристрастен.
pitasht
Активен потребител

Назад към Имотни казуси