начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

НАЕМАТЕЛИ НА МАГАЗИН

Казуси за недвижими имоти

НАЕМАТЕЛИ НА МАГАЗИН

Мнениеот 9999999 » 20 Фев 2007, 09:23

ИМАМ МАГАЗИН,КОЙТО ОТДАВАМ ПОД НАЕМ. С ПОСЛЕДНИТЕ СИ НАЕМАТЕЛИ ИМАМ НАПРАВЕН ДОГОВОР ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА, КОЙТО НЕ Е ЗАВЕРЕН НОТАРИАЛНО. НАЕМАТЕЛИТЕ МИ НЕ СА КОРЕКТНИ. ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ТОВА Е ИЗИСКВАНЕ НА ХЕИ МИ ПОИСКАХА КСЕРОКОПИЕ ОТ НОТАРИАЛНИЯТ АКТ, КАКТО И ЖЕЛАНИЕТО ДА СМЕНЯТ ПАРТИДИТЕ НА ВОДОМЕРА И ЕЛЕКТРОМЕРА,ЗА ДА СЕ ОТЧИТАТ СМЕТКИТЕ КАТО РАЗХОДИ НА ФИРМАТА ИМ. ТОВА ИМ БЕ ОТКАЗАНО,РАЗБИРА СЕ.
РЕШИЛА СЪМ ДА ИМ ОТПРАВЯ ПИСМЕНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ТОВА С ТЕЛЕГРАМА ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е, ЧЕ ПРИ ПОДОБНИ ИСКАНИЯ ЩЕ ПРЕКРАТЯ ДОГОВОРА С НЕУСТОЙКИ ЗА ТЯХ.СЪГЛАСНО НК НА КАКВИ ЧЛЕНОВЕ ДА СЕ ПОЗОВА.
9999999
Нов потребител

Re: НАЕМАТЕЛИ НА МАГАЗИН

Мнениеот oncho » 20 Фев 2007, 16:09

9999999 написа:ИМАМ МАГАЗИН,КОЙТО ОТДАВАМ ПОД НАЕМ. С ПОСЛЕДНИТЕ СИ НАЕМАТЕЛИ ИМАМ НАПРАВЕН ДОГОВОР ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА, КОЙТО НЕ Е ЗАВЕРЕН НОТАРИАЛНО. НАЕМАТЕЛИТЕ МИ НЕ СА КОРЕКТНИ. ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ТОВА Е ИЗИСКВАНЕ НА ХЕИ МИ ПОИСКАХА КСЕРОКОПИЕ ОТ НОТАРИАЛНИЯТ АКТ, КАКТО И ЖЕЛАНИЕТО ДА СМЕНЯТ ПАРТИДИТЕ НА ВОДОМЕРА И ЕЛЕКТРОМЕРА,ЗА ДА СЕ ОТЧИТАТ СМЕТКИТЕ КАТО РАЗХОДИ НА ФИРМАТА ИМ. ТОВА ИМ БЕ ОТКАЗАНО,РАЗБИРА СЕ.
РЕШИЛА СЪМ ДА ИМ ОТПРАВЯ ПИСМЕНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ТОВА С ТЕЛЕГРАМА ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е, ЧЕ ПРИ ПОДОБНИ ИСКАНИЯ ЩЕ ПРЕКРАТЯ ДОГОВОРА С НЕУСТОЙКИ ЗА ТЯХ.СЪГЛАСНО НК НА КАКВИ ЧЛЕНОВЕ ДА СЕ ПОЗОВА.

Вината не е в наемателите, а в НАЕМОДАТЕЛЯ
oncho
Младши потребител

Re: НАЕМАТЕЛИ НА МАГАЗИН

Мнениеот oncho » 21 Фев 2007, 10:48

9999999 написа:]ЗАЩО ТАКА МИСЛИТЕ?! ИМОТЪТ СИ Е МОЙ И АЗ ОПРЕДЕЛЯМ ПРАВИЛАТА...А И НАЕМАТЕЛИТЕ МИ ДОСЕГА НЕ СА БИЛИ КОРЕКТНИ В ИСКАНИЯТА СИ...

Госпожо,

1-во наистина от ХЕИ изискват документ за собственост и договор за наем на наемателите за да издадат санитарно разрешително за обекта.

2-ро нормално е след като заплащат разходите за ел. енергия и вода да получават разходни документи. За промяната на партидата е нужно вашето съгласие, а съгласието ви е и във ваш интерес, защото сега за задълженията отговаряте само вие, а след съгласието ще отговаряте солидарно с наемателите ви, т.с. ВиК и ЕНЕРГОСНАБДЯВАНЕ ще могат да търсят задълженията и от наемателите ви.

3. гореописаните искания не правят наемателите ви некоректни, некоректна сте вие в момента, понеже пречите те да ползват помещението за това за което са го наели.

4. вярно е че имота е ваш и вие определяте правилата, но не е нужно да се самозабравяте, като не искате наематели да ви се пречкат в имота, тогава не го даваите поднаем.

Не си мислете, че защитавам наемателите ви, аз също съм наемодател, но в случая определено не сте права. Друг е въпроса ако наемателите ви не са коректни при заплащане на наема или ползват имота не по предназначение.

9999999 написа:ОТ ХЕИ ИЗИСКВАТ САМО ДОГОВОРА ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ И РЕГИСТРАЦИЯТА НА ФИРМАТА ИМ. ОТ НАЕМАТЕЛИТЕ НЕ СЕ ИЗИСКВА КСЕРОКОПИЕ НА НОТАРИАЛНИЯТ АКТ, А АКО ТОВА СЕ НАЛОЖИ СЕ ТЪРСИ СОБСТВЕНИКА...ТОВА МИ БЕ КАЗАНО ОТ ИНСПЕКТОРИТЕ.
СЪГЛАСНО СКЛЮЧЕНИЯТ МЕЖДУ НАС ДОГОВОР ВСИЧКИ БЕЛЕЖКИ ЗА ЗАПЛАЩАНЕТО НА ПОТРЕБЛЕНИЕ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ И ВОДА СЪС САМИЯ ДОГОВОР СЕ ОТЧИТАТ КАТО РАЗХОД НА ФИРМАТА ИМ. ЯВНО ВИЕ НЕ СТЕ В ЧАС С НЕЩАТА...
НЕ НЕ СЪМ СЕ САМОЗАБРАВИЛА НАЕМОДАТЕЛКА. ПРЕДИ ТОВА В МАГАЗИНЪТ СИ РАБОТИХ АЗ И СЪМ ЗАПОЗНАТА С ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ, ТАКА ЧЕ ЩОМ И ВИЕ СТЕ НАЕМОДАТЕЛ СИ ОПРЕДЕЛЯЙТЕ ВАШИТЕ ПРАВИЛА ВЪВ ВАШИЯТ МАГАЗИН, А АЗ МОИТЕ - В МОЯТ МАГАЗИН.
ТОВА Е...

И вие извинявайте за тона, ама я ми обяснете как само с договора и бележките на ваше име ще осчетоводяват направените плащания ?
Освен това всеки може да си вземе копие от акта ви за собственост от Агенцията по вписвания, защото регистъра е публичен тъй, че няма за какво толкова да се пените. Аз ако съм на вашите наематели ще ви тупна една яка сметка за ток и ще ви пусна после да ме дирите, то бива злоба ама вашето на нищо не прилича.
Това е от мен, всичко добро ви желая и си правете с магазина каквото намерите за добре.
oncho
Младши потребител

Назад към Имотни казуси