начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Проблем с наемател

Казуси за недвижими имоти

Проблем с наемател

Мнениеот Katincharov » 19 Фев 2007, 20:16

Здравейте,
Имам наемател на който договора изтича май месец. От 7-8 месеца ми трупа сметки в парното и студена вода. Ток и телефон си плаща, понеже знае, че ще го изключат. Винаги когато му се обадя ми казва: "Няма страшно, ще си изчистя сметките на няколко пъти". Взел съм му предплата, но с това темпо и като си отиде и ми остави за последно ток, телефон, вода, парно, явно ще ме вкара с няколко наема вътре.
Посъветвайте ме моля как да процедирам. Един месец преди изтичане на договора трябва да го предупредя. Как? Ако му изпратя писмо с обратна разписка той може да каже, че вътре не е е имало предупреждение. Телеграмата документ ли е с който мога да го предупредя.
Приемам всякакви съвети по въпроса, за което авансово Ви благодаря!
Katincharov
Младши потребител

Мнениеот ptichka » 19 Фев 2007, 20:46

zdravei ne iskam da te plasha no moq syvet e da spresh parnoto i vodata no predi da go napravish dai mu 7 dena da plati ako ne plati spri gi i go izgoni az taka izgorqjhs mngo golqma suma drug savet koito ti doide na kavartira ti plashtai smetkite a toi na teb taka pone ste znaesh che ako izgorish shte izgorish sas siuma samo za mesec ne se chudi a deistvai byrzo zashtot samo ti shte plashtash i NIKOI DRUG BYRZO DEISTVAI
uspeh
ptichka
Младши потребител

Мнениеот Katincharov » 19 Фев 2007, 21:35

ptichka написа:zdravei ne iskam da te plasha no moq syvet e da spresh parnoto i vodata no predi da go napravish dai mu 7 dena da plati ako ne plati spri gi i go izgoni az taka izgorqjhs mngo golqma suma drug savet koito ti doide na kavartira ti plashtai smetkite a toi na teb taka pone ste znaesh che ako izgorish shte izgorish sas siuma samo za mesec ne se chudi a deistvai byrzo zashtot samo ti shte plashtash i NIKOI DRUG BYRZO DEISTVAI
uspeh

ptichka, благодаря ти за съвета. Не разбирам обаче как мога да му спра топлата и студената вода? Вода как ще спра? Ако му затворят крановете, той ще си ги отвори. Вече е навъртял 300 лева парно+топла вода (те вървят заедно, на една сметка), студената сигурно е около 100.
И винаги излиза с номера: "Аз ще си ги изчистя сметките на няколо пъти. Ако за 2 месеца навърти парно 200 лева, плаща веднъж 60 лева, понеже толкова имал и така натрупва. Той фактически нарушава една точка от договора в която пише, че при неплащане на консумативите или наема, договора се прекратява по вина на наемателя. А как ще го изгоня преди да изтече договора? Като му кажа омитай се, той ще каже аз си имам договор до май. Насила не мога да го изритам. Сигурно има начин писмено да го предупредя и той да се подпише, че е уведомен, но как става - не знам. Ако му пратя писмо с обратна разписка той ще се подпише но утре ще каже че в писмото не е ставало дума за предупреждение. Кой може да докаже какво е имало в плика за писмо? Сложно е. Ако се сетиш още нешо, моля те сподели. А да му спра тока? Отивам в енергото и пиша молба. Е да, ама те като му развъртят бушона колко му е да си завърти друг?
Лека вечер!
Благодаря ти за съвета!
Katincharov
Младши потребител

Назад към Имотни казуси