начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

как да постъпя

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да постъпя

Мнениеот sashko_bg » 16 Фев 2007, 12:20

Напуснах работата си преди около месец, като трябваше да заплатя сума за закупен самолетен билет, които така и не използвах, плюс неустойката по този билет (знам че постъпих глупаво). След известно време, около 2 седмици върнаха сумата за билета на фирмата, но пък сега фирмата не ще да ги върне. Имам официален документ, че съм заплатил парите за билета на фирмата. Как да постъпя - нямам средства да ги съдя, може ли например да им изпратя официално писмо, с което ги моля, или ги приканвам да ми върнат сумата, и ако не го направят, какво пак да правя? И как да изглежда това писмо, горе долу? Благодаря ВИ за отговорите
sashko_bg
Нов потребител

Мнениеот tedi_2 » 16 Фев 2007, 12:28

Изпратете с обратна разписка или куриерска служба писмо-покана за плащане. В него опишете обстоятелствата, размера на сумата и посочете, че ще ви дължат лихви за забава при неплащане. Накрая напишете, че ако не ви платят в 7-дневен срок от получаването, ще търсите сумата по съдебен ред, като ще бъдат натоварени и с разноските по делото. Кохие от писмото си оставете за себе си и го съхранявайте с обратната разписка.
tedi_2
Потребител

Мнениеот tedi_2 » 16 Фев 2007, 16:49

Вярно, с нотариална покана е по-сигурно, но ще ви струва 30-50 лв. Аз бих ви посъветлвала да опитате първо с писмо - може и да платят доброволно. Ако не платят в посочения срок, тогава изпратете чрез нотариус нотариална покана.
tedi_2
Потребител

Назад към Трудово право