Здравейте, случаят е следния: Значи преди доста време сестра ми с подправни подправя подписа на майка ми (починала) с което уж тя и прехвърля къщата. Наехме адвокат който започна да води дела и преди време ми каза че имало решение на върховен съд, че ...да има подправяне и че делото е в наша полза. Обаче аз решението на този съд не съм го виждала. Освен това сега ми казва, че трябвало ново дело за делба или нещо такова? Не мога да разбера някой неща:
Кой е този върховен съд?
Какво е това второ дело за делба?
От къде да вида това решение.?
Къде ще се води това дело?
Като начало ще започна със смяна на адвоката...от този нищо не мога да разбера.
Благодаря на всеки ....
- Дата и час: 29 Ное 2024, 08:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кажете съвет?
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
по темата
От така написаното предполагам, че става въпрос за ВКС - Върховен касационен съд. Решението трябва да си го вземете от деловодството по номера на делото. Въз основа на това решение, щом е във ваша полза, трябва да заведето дело за делба на въпросния имот, тъй като сделката с него е нищожна/невалидна/. Имота се поделя между наследниците. Делбата може да бъде доброволна или съдебна, като във вашия случай предполагам, че ще бъда съдебна. Освен това подправянето на подпис е наказуемо деяние по смисъла на Наказателния кодекс и сестра ви носи наказателна отговорност за извършеното деяние. Дано съм ви ориентирала в обстановката. Ако имате въпроси, в профила ми е посочен ICQ номер за онлайн връзка. Желая Ви успех!
".... в деня,когато погребваме шхуните
мечтите ни - боси сираци -
безвъзвратно губят посоката
към сбъднатата Итака..."
към сбъднатата Итака..."
- peshtera
- Младши потребител
напълно е възможно и друга хипотеза - да е било образувано наказателно производство за документно престъпление, което вече е приключило с осъдителна присъда. затова /предполагам/ вашия адвокат ви е говорил да започнете делбено производство. той може да ви ориентира за номера на делото във ВКС. Информацията, която предоставихте е оскъдна и затова изказвам само едно предположение.
- zornunddorn
- Потребител
по този повод
Това ме навежда на мисълта, че е напълно възможно да се докаже, че въпросната сестра е т.нар. "недостоен наследник". Това ще й отнеме правото да наследи майка си.
".... в деня,когато погребваме шхуните
към сбъднатата Итака..."
към сбъднатата Итака..."
- peshtera
- Младши потребител
..последното мнение е доста интересно, като възможност...пред кой съд е процедурата, защото и мен ме касае подобна възможност. Кой съд доказва, че наследника е недостоен?
Успех..
Успех..
- vangelis
- Младши потребител
Извинявам се ..забравих да спомена, че имота е продаден на дъщерята на сестра ми за което има изваден нотариалне акт..той може ли да се обори? извинявам се ако израза не е точен...
- Nelii
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|