начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Регулация на имот

Казуси за недвижими имоти

Регулация на имот

Мнениеот mr_minister » 12 Фев 2007, 20:50

Предостои ми да подписвам предварителен договор за покупко- продажба на имот. Аз от страната на продавачите. Договора е приемлив за мен освен една негова клауза. Тя гласи, че ако в срок от 45 дни се установи, че имота не може да се регулира, с двустранно съгласие договора се прекратява, без неустойки. Срока за изповядване на сделката също е 45 дни! Искам да знам дали имота, който имам, може да се уреголира или неможе. На скицата пише, че влиза в границите на регулационния план на Дружба, проблема според мен е, че формата му е много лоша. Парцела има лице на улица от 3ти клас, мисля.
mr_minister
Нов потребител

Мнениеот tedi_2 » 13 Фев 2007, 17:33

Вие нямате ли скица на имота си? В нея пише дали е урегулиран или не. Ако не е, единствено в техническата служба на общината могат да ви кажат дали може да се урегулира.
tedi_2
Потребител

Regulatsia

Мнениеот mr_minister » 14 Фев 2007, 21:36

Imam skitsa. Na neia pishe che imota e v regulatsionnite granici na Drujba. Tova e. Hodih do obshtinata, ot tam mi kazaha che edinstvenia koito moje da mi kaje e glavnia arhitekt na Sofia.
mr_minister
Нов потребител

Мнениеот geovan » 24 Фев 2007, 00:50

освен в регуляция за имота трябва да се изготви ПУП в общината ще ви обяснят
geovan
Потребител

Мнениеот zestate » 25 Фев 2007, 16:03

Доколкото на мен ми е известно, е нужно да се изготви "мотивирано предложение" за вкарване на имота в регулация. На мен в това отношение са ми били полезни доста http://www.geocad93.com. После това се внася в ДАГ, след което от там се получава официален отговор дали ще допуснат процедура за вкарване в регулация.
Аз бих ви посъветвал, да отидете в Геокад, при инж. Златанов, човека е доста в час тия неща.
zestate
Младши потребител

Назад към Имотни казуси