- Дата и час: 29 Ное 2024, 08:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИМАМ НУЖДА ОТ ПОМОЩ!!АДС- реквизити?
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
ИМАМ НУЖДА ОТ ПОМОЩ!!АДС- реквизити?
Колеги, имам нужда от помощ! Не знам къде мога да получа информация за изискуемите риквизити на Акт за държавна собственост, съставен 1994 год.?
- ana_maria
- Младши потребител
Предполагам, че имате копие от акта, който Ви вълнува. Дата на съставяне, основание, в патримониума на коя институция е имуществото, описание-тук изискването за изписване с думи и цифри не е задължителен, граници и площ. Подпис на областния управител. Предполагам, че в закона за държавната собственост трябва да има детайлно описание на реквизитите. И още нещо: възможно е да има отбелязвания на гърба. Екземпляр от АДС трябва да се пази в АВписванията при съответния РС. Ако търсите основания за недействителност, съпоставете няколко акта от съответния период. АДС по принцип са под формата на бланка, утвърдена от Министъра на правосъдието. Дано съм Ви била полезна!
- sunshine_75
- Потребител
ykovachev написа:По това време АДС се съставяха по реда на Наредбата за държавните имоти (отм.) - вижте там.
Правилно ,а АДС се съхраняват в Областна управа -отдел Държанти имоти
- donna
- Старши потребител
вижте, не винаги АДС са вписани, тъй като това стана задължение на адм.орган от година и половина насам.Най лесно е като имате АДС да видите дали има предходни съставени такива /на него следва да е отбелязано/ и от там да тръгнете.Но те имат контативно действие, така че ще е най добре да заведте установителен иск слежу съответният областен управител, отколкото да се опитате да бутате акта.Обикновенно има няколко акта за един и същи имот и не знам това до колко ще ви свърши работа.Работила съм в такава администрация и знам как стоят нещата.Успех
- kali75
- Потребител
вижте, не винаги АДС са вписани, тъй като това стана задължение на адм.орган от година и половина насам.Най лесно е като имате АДС да видите дали има предходни съставени такива /на него следва да е отбелязано/ и от там да тръгнете.Но те имат контативно действие, така че ще е най добре да заведте установителен иск слежу съответният областен управител, отколкото да се опитате да бутате акта.Обикновенно има няколко акта за един и същи имот и не знам това до колко ще ви свърши работа.Работила съм в такава администрация и знам как стоят нещата.Успех
- kali75
- Потребител
Ако ще водите дело за собствеността върху даден имот по-добре насочете иска си срещу Държавата, представлявана от Министъра на регионалното развитие и благоустройството (съгласно чл.18 ал.4 от ГПК), а не срещу Областния управител.Това, че Областния управител е упълномощен да представлява министъра, не значи, че той следва да е страната в процеса.Отделно от това, ОУ единствено управлява от името на Държавата имотите, които не са предоставени на други ведомства в най-общи линии, но не е техен собственик.
- zaharche
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|