начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

договор за аренда

Казуси за недвижими имоти

договор за аренда

Мнениеот tidimi » 10 Фев 2007, 01:32

Практика ли е при подписване на договор за аренда на зем.земя оригиналната скица на имота да остава в районния съд вместо при собственика ? Това е неразделен документ към документа за собственост и смятам, че " вярно с оригинала" пред нотариуса е достатъчен за екземпляра на договора за службата по вписванията. Растящия брой такива договори, а от друга страна известия за фалшиво продадени земи ме кара да поставя горния въпрос. Благодаря.
tidimi
Нов потребител

Мнениеот warbaby » 12 Фев 2007, 19:00

практика е да остават в арендатора, въпреки че не е правилно подобно нещо..доколкото знам в службата по вписвания не остава подобно нещо а само договора за аренда
warbaby
Младши потребител

Мнениеот moni_d » 12 Фев 2007, 19:26

напротив, законът за арендата изисква при вписване на договор за аренда да се предства скица/логично или не, но законът го изисква/, а тя трябва да е в надлежната форма-оригинална или заверена от органът, който я е издал-община, АК или ОСЗГ, а простото копие от скица не е документ/нотариусите не могат да заверяват документи на техническите органи, нямат тази компетентност/
moni_d
Потребител

Мнениеот warbaby » 13 Фев 2007, 14:43

представя се само да се удостовери или остава в Службата по вписвания...
доколкото съм търсил преписи на арендни договори от тази служба скица не са ми давали
warbaby
Младши потребител

Мнениеот warbaby » 13 Фев 2007, 14:46

а вече във всички служби изискват да се представи оригинал и копие - копието остава при тях след като бъде сверено, а оригинала си остава в собственика или упълномощеното лице...въпреки каткто ми се е случвало в различните общини изискванията си имат местни допълнителни условия
warbaby
Младши потребител

Назад към Имотни казуси