Здравейте,
Интересувам се възможно ли е да закупя имот които е упоменат,че ще бъде построен върху земя част от която няма бъде да прехвърлена на собствениците на имотите.
Възможно ли на по-късен етап, при положение че в предварителния договор за покупо-продажба не се упоменава нищо за прехвърляне на част от земята, да бъде изискана каквато и да било допулнителна сума във връзка с прехвърлянето на земята (цена на земя и/или такси прехвърляне), от фирмата строител допълнително.
Благодаря ви.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 08:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закупуване на имот без земята в/у която ще се строи
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Доколкото схванах на строителя с предварителен договор ви продава само жилище без земята.Естествено на по-късен етап ако искате да притежавате и земята ще трябва да платите нейната цена/включително и половината от таксите за прехвърлянето/.
По принцип земата, върху която е учредено право на строеж, представлява тъй наречената "гола собственост" защото не може да послужи за нищо/освен ако не е застроена цялата площ, която позволява ПУП-а, което е доста рядко срещано/ затова няна смисъл да купувате и нея.Обяснението ми, че строителя ни ви я предлага още на този етап, е че самият той вероятно е с отстъпено право на строеж.
По принцип земата, върху която е учредено право на строеж, представлява тъй наречената "гола собственост" защото не може да послужи за нищо/освен ако не е застроена цялата площ, която позволява ПУП-а, което е доста рядко срещано/ затова няна смисъл да купувате и нея.Обяснението ми, че строителя ни ви я предлага още на този етап, е че самият той вероятно е с отстъпено право на строеж.
- georgi07
- Потребител
Благодаря ви за отговора!
Да разбирам ли, че мога да откажа и не съм длъжен да осъществя плащане на земята при решение за прехвърляне и продажба на по късен етап на земята при положение че в пред. договор това не фигурира.
При описанието към имота в пред. договора е включен и право на строеж
Да разбирам ли, че мога да откажа и не съм длъжен да осъществя плащане на земята при решение за прехвърляне и продажба на по късен етап на земята при положение че в пред. договор това не фигурира.
При описанието към имота в пред. договора е включен и право на строеж
- clear
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|