начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за младши магистрати Vol.1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот rmartinova » 03 Фев 2007, 16:12

Колеги, мисля си, че всяка година в този форум се обсъждат само неблагополучията и гафовете по конкурси. От известно време си мисля, че може да се направи нещо по-добро. Има начин да се промени наредбата за конкурсите. Тя е пълна с недоразумения. И то не случайно. Далеч съм вече от мисълта, че има случайни неща. Аз имам някои идеи, но по-скоро ми се иска да чуя вашите. Аз съм решила да се боря и няма да се спра. Конкурсът за младши вече не ми е на дневен ред, но все пак в тази система трябва да започнат да влизат качествени хора и да няма съмнение, че има връзкари. Не може само да се оплакваме два дни, до следващия път и край. И следващата година пак същото. Имам вече доста сериозен поглед върху провеждането на конкурси от позицията на участник - ветеран (хахаха) и смятам, че мога да направя нещо. Знам и хора, с които може да се говори, за да има ефект. Но трябват конкретни предложения, а не голи приказки.
rmartinova
Младши потребител

Мнениеот doraflora » 03 Фев 2007, 16:49

e, никой не каза до кой вх. № са за София
doraflora
Нов потребител

Мнениеот plamena26 » 04 Фев 2007, 11:39

Колежке няма значение до кой номер са.Има много хора подали документи в София ,но и в родните си градове.Те ще пишат тях на първо място.Но те са с първите номера защото ВСС явно са подредили първо документите подадени в София,след това май са градовете по азбучен ред.Така че хора с предни номера и високи оценки,които ще си мислите че ви избутват за София,всъщност може да посочат първо желание примерно Ямбол. :wink:
plamena26
Потребител

Мнениеот shturka » 04 Фев 2007, 12:59

според наредбата, всички класирали се трябва да подадат заявление така ли?
shturka
Младши потребител

Мнениеот plamena26 » 04 Фев 2007, 13:26

Разбира се че трябва,но ако смятате че бала ви няма да стигне не е задължително.В това заявление обаче трябва да се подредят по желание само градовете за които първоначално сте подали документи.
Поне аз като си изтеглих от сайта на ВСС заявлението така разбирам нещата,въпреки че за мен няма значение защото само за СГС съм подала и просто няма какво друго да подредя.
plamena26
Потребител

Мнениеот smirnoff » 04 Фев 2007, 14:45

doraflora, като гледам списъка на допуснатите, мисля че тези с вх. № до 403 са кандидатствали за СГС, някои само за там. Ако са класирани, вече зависи от това как ще подредят предпочитанията си. Аз не мисля, че биха предпочели друг ОС, особено ако имат висок бал. Друг е въпроса, ако се интересувате за друг град. Трябва да гледате не само вх.№ и класирането, но и да знаете какви са рег. № за съотв. съд, а това май е невъзможно.
Успех на всички!
smirnoff
Младши потребител

Мнениеот avantUrist » 04 Фев 2007, 16:54

Колеги, мисля че от публикувания списък с допуснатите за участие кандидати, може да се направи някакъв извод за къде са кандидатствали класираните- вх.№ без дата е за СГС, а тези с повече цифри и дата, са за другите съдилища, но може и да греша. А може да има и някой като мен- да е класиран, пък да не е сигурен дали да потвърди..., така че не е ясно до кой точно номер ще бъдат приети класираните.
avantUrist
Младши потребител

Мнениеот adv_agentka » 04 Фев 2007, 18:25

като сравнявах входящите номера / дадени от съдилищата / с първите 20 класирани, повечето са кандидатствали само за София.... незнам какво правят с това класиране, но според мен беше редно за всеки град да си направят класиране подобно на изнесеното - например за София който е писал - подреждане според бала.... и така за всеки град.... лично аз проверих хората с по-висок бал от моя и ги сравних с входящите ми номера от съда в който съм кандидатствала.... има един човек с по-висок бал, но той е посочил 4 града....
adv_agentka
Младши потребител

Мнениеот iva_kari » 04 Фев 2007, 22:03

А какво ще стане ако някой спечели конкурса за съдия и след това спечели конкурса за прокурори и предпочете прокурорското място, като имаме предвид че прокурорските изпити се забавиха доста и евентуално съдийското място как ще се запълни? :roll:
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот dil_d » 05 Фев 2007, 12:09

И аз си задавам този въпрос,защото аз например бих избрала прокурор,ако се класирам и за двете.....Въпреки, че вече е ясно, че няма да ставам съдия,но ако бях....Какво ще стане наистина? Мисля че ще проточат нещата, за да изчакат и класирането на прокурорите,или пък това е още една възможност за маниполиране на класирането?! :roll:
"Подсъзнанието може всичко"
dil_d
Младши потребител

Мнениеот vikin » 05 Фев 2007, 14:07

Надявам се резултатите от прокурорския изпит да излязат към края на тази седмица или в началото на другата. Някои обаждал ли се е във ВСС да попита?
vikin
Младши потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 05 Фев 2007, 15:08

Съмнявам се, че ще могат да дадат подобна информация, а дори да могат едва ли ще го направят, за съжаление:) Аз лично съм се приготвила да чакам около месец за резултати...
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот dilyna.06 » 05 Фев 2007, 15:56

Колега nikss защо не споделиш с нас имената на "печелившите" за гр. Ямбол за да знаем има ли смисъл да подаваме заявления . Аз участвам в класирането, но е много вероятно името ми да не фигурира в списъка.....За съжаление нямам информация от "първа ръка", но за това пък ти очевидно имаш....
dilyna.06
Нов потребител

Мнениеот iva_kari » 05 Фев 2007, 16:15

Кажете нещо повече за Ямбол и аз съм подала за там, ако местата са уредени няма смисъл?
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот diritto » 05 Фев 2007, 16:16

Здравейте, току-що се регистрирах и реших да ви пиша. До сега само влизах и разглеждах мненията ви, без да участвам в дискусиите относно конкурсите за младши магистрати, само че си бях обещала след като излезне класирането, ако има защо, да ви пиша. И ето че има!
diritto
Нов потребител

Мнениеот diritto » 05 Фев 2007, 16:23

Искам да кажа на всички, които много си обичат професията и силно желаят да станат магистрати, да не губят вяра в себе си и в знанията си. Тази година участвах за първи път на конкурсите за младши магистрати и ето че успях. Казвам успях, защото мисля ча ще се класирам за там, за където най-много исках. Не ви пиша за да ви се хваля, а за да ви дам сили да се борите, да ви кажа, че има кандидати, които са си изкарали оценките честно - без задкулистни игри, едри пачки, здрави връзки и т.н. Лично аз си обяснявам високите оценки, които изкарах, с това, че наистина много четох, при решаването на казуса за младши съдии показах мислене и не на последно място - силната амбиция, която ме води откакто съм започнала да уча право. Така че НЕ ГУБЕТЕ КУРАЖ.
diritto
Нов потребител

Искам да кажа на всички, които много си обичат професията и силно желаят да станат магистрати, да не губят вяра в себе си и в знанията си. Тази година участвах за първи път на конкурсите за младши магистрати и ето че успях. Казвам успях, защото мисля ча ще се класирам за там, за където най-много исках. Не ви пиша за да ви се хваля, а за да ви дам сили да се борите, да ви кажа, че има кандидати, които са си изкарали оценките честно - без задкулистни игри, едри пачки, здрави връзки и т.н. Лично аз си обяснявам високите оценки, които изкарах, с това, че наистина много четох, при решаването на казуса за младши съдии показах мислене и не на последно място - силната амбиция, която ме води откакто съм започнала да уча право. Така че НЕ ГУБЕТЕ КУРАЖ.
diritto
Нов потребител

diritto
Нов потребител

Мнениеот MAILIN » 05 Фев 2007, 16:28

diritto написа:Искам да кажа на всички, които много си обичат професията и силно желаят да станат магистрати, да не губят вяра в себе си и в знанията си. Тази година участвах за първи път на конкурсите за младши магистрати и ето че успях. Казвам успях, защото мисля ча ще се класирам за там, за където най-много исках. Не ви пиша за да ви се хваля, а за да ви дам сили да се борите, да ви кажа, че има кандидати, които са си изкарали оценките честно - без задкулистни игри, едри пачки, здрави връзки и т.н. Лично аз си обяснявам високите оценки, които изкарах, с това, че наистина много четох, при решаването на казуса за младши съдии показах мислене и не на последно място - силната амбиция, която ме води откакто съм започнала да уча право. Така че НЕ ГУБЕТЕ КУРАЖ.

Колежке, за кой съд кандидатствахте? Ако не е тайна разбира се.
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот Krisho » 07 Фев 2007, 12:04

Колеги, има резултати за мл. прокурори. Успех на устен!
Krisho
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити