- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.1
|
|
Minalata godina na izpita za ml.prokurori se tegliha vaprosi samo ot nak.pravnite nauki-1 ot ob6ata 4ast,edin ot specialnata 4ast i edin ot nak.proces.
- pillar
- Младши потребител
a na izpita za mlad6i sadii minalata godina se tegliha po tri vaprosa po edin ot gragdansko,nak. i publi4nopravni nauki.
Uspeh na vsi4ki,koito 6te se iaviavat na ustnia.Tazi godina prosto gi propusnah konkursite.
Gal mi e za kolegite,za6toto ne mogat da se izpolzvat norm.aktove,kakto minalata godina.
Uspeh na vsi4ki,koito 6te se iaviavat na ustnia.Tazi godina prosto gi propusnah konkursite.
Gal mi e za kolegite,za6toto ne mogat da se izpolzvat norm.aktove,kakto minalata godina.
- pillar
- Младши потребител
Може ли някой колега, който се е явявал по времето, когато не са се ползвали нормативни актове, да сподели как протича изпитът?
По изтеглените въпроси ли питат или който каквото се сети от и извън конспекта?
И понеже няма как да се чете всичко - вие напр. ще учите ли за съдийския изпит мерки за неотклонение (няма ги в конспекта)?
По изтеглените въпроси ли питат или който каквото се сети от и извън конспекта?
И понеже няма как да се чете всичко - вие напр. ще учите ли за съдийския изпит мерки за неотклонение (няма ги в конспекта)?
- Dracena
- Младши потребител
естествено, че това , което го няма в конспекта, няма да го уча, то за какво иначе служи тоза конспект- за да се проверат знанията в областите, които изрично са включени в него.
- shturka
- Младши потребител
Тази година за първи път не се разрешава ползването на нормативни актове на устния изпит. На устния съдииски изпит питат само по въпросите, които си изтеглил и са много либерални. За разлика от тях прокурорите питат за всичко което им хрумне и задават подвеждащи въпроси.
- stdana
- Нов потребител
Винаги ми е било много интересно какви са горе-долу заплатите на младши магистратите.При този силен наплив дали всичко това хабене на нерви си заслужава?
- nietzsche
- Нов потребител
мисля че заплатите са доста ниски- около две средни бюджетни заплати за страната, така поне пише в ЗСВ, че толкова е заплатата за най-ниската съдийска длъжност. Струва ми се малко , като се има предвид че все пак си магистрат и че младшите се скъсват от работа, още повече на фона на някой заплати в частния сектор / напр. на юрисконсулт в банка/, това си е направо мизерия. То служителите в съдилищата взимат повече, особено ако имат много трудов стаж.
- shturka
- Младши потребител
относно устния изпит, мисля, че на прокурорския е оправдано да питат за всичко по цялата нак. правна материя, защото все пак имаме само един НК и един НПК, но на съдийския е абсурдно да знаеш всичко -сметнете само броя на законите, които трябва да се знаят............
- shturka
- Младши потребител
Абе то като се замисля, имам чувството, че и те самите не могат да знаят всичко, защото си е наистина множко... Но колкото и да четеш, нямаш ли необходимия късмет всичко отива на кино. Пък ако и нещо вземат да питат за ТР и съдебна практика, спукана ни е работата(поне на мен)
Успех на всички...and justice for all!
Успех на всички...and justice for all!
- batchvarov
- Нов потребител
Колеги, за жалост и тази година ще има нагласяне на резултатите, но тактиката ще е по-различна.Поради големия гаф на прокурорския изпит сега са решили, че е по-удачно да се нагласи само устния изпит.Именно затова не се позволява и ползването на нармативни актове, за да може комисията винаги да те забие и да ти пише много по-ниска оценка, за сметка на много по-висока такава на техния човек, който впрочем може да има и 4.50 на писмения, но задължително ще изкара 6.00 на устния.По този повод в някои градове "избраните" вече подават молбите си за напускане на предишната си работа с увереността, че обезателно ще станат младши магистрати, въпреки смешно ниските си оценки от писмения изпит.Интересно защо досега се позволяваше ползването на закони, и понастоящем също, като се вземе предвид изпита за прокурори във ВКП, т.е. събеседването.Разбира се висшите прокурори може да не познават добре нормативната база, с която работят- НК и НПК , затова следва да ползват закончетата, но не и младшите съдии, те трябва да знаят всичко.В такъв случай ако някой изкара на устния изпит 6.00 не е ли по-логично да бъде назначен направо за съдия във ВКС .Единствения устен изпит, който се е провеждал досега по този регламент беше този за административни съдии, считам че едва ли има някой, който още да не е разбрал, че той беше доста съмнителен и че спечелилите бяха известни предварително, както и председателите на съответните адм.съдилища.Затова колеги дерзайте, но не са впрягайте толкова, други хора са помислили за това.Надявам се все пак да не съм права.
- aleator1
- Младши потребител
Абе със и без закони - такива картечници има сред колегите, че миналата година без малко да си изляза от устния заради тях. Изобщо не поглеждаха в закона, нито в записките си, все едно четяха на ум учебника. Преди мен повечето говореха по 20-30 минути по въпрос без пауза, без запъване...
- donnamob
- Младши потребител
Това не е хубаво. МММММММмда дори никак не е хубаво Откъде се вземат такива чудеса на природата, че да ни комплексират нас обикновените хорица
- marialex
- Младши потребител
Как така са говорели по 20-30 минути на въпрос? Комисията не прекъсва ли? Леле... тайно се надявам като кажа най-същественото да ме прекъснат...
Колеги, комисията има ли пред себе си резултатите от писмения изпит - т.е. ще се влияе ли от тези резултати или не?
Колеги, комисията има ли пред себе си резултатите от писмения изпит - т.е. ще се влияе ли от тези резултати или не?
- Dracena
- Младши потребител
да, влияят се от оценките от писмения изпит и то много, и трите пъти, които съм се явявала на устен, направо си ме питаха колко имам на писмения/ явно нямат пред себе си протоколите от писмения изпит или това е само за пред хората/. И не знам защо но също питаха за кой град кандидатсваш
- shturka
- Младши потребител
shturka, можеш ли да разкажеш как минава изпита за простосмъртните, а не за колегите-картечници (уви, не съм от вторите)? Като свършиш почват ли те с въпроси? Какви са въпросите - свързани с тълкувателни решения или други? Където има по незнам си колко предпоставки, подточки и хипотези - всичко ли трябва да се изпее?...
И вярно ли е, че когато се паднел граждански казус на изпита питали повече за наказателно?
И вярно ли е, че когато се паднел граждански казус на изпита питали повече за наказателно?
- Dracena
- Младши потребител
|
|